Forum PCLab.pl: Losowe wyłączanie komputera - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Losowe wyłączanie komputera Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Lukasz6212 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 282
  • Dołączył: Wt, 01 Wrz 15

Napisany 16 Maj 2020 - 13:07

Witam,
mam problem: mianowicie komputer kompletnie losowo sie wyłącza. Nieraz wyłączy się raz w miesiącu a nieraz nawet kilka razy w tygodniu.Reset pojawia się raczej przy grach, chociaż raz zdarzył się w przeglądarce. Ekran i dźwięk się zawiesza i nic nie można zrobić przez 3 s. Potem czarny ekran i świeci się kontrolka od VGA. Zrobiłem test pamięci memtestem ale nic nie wykryło. Skanowałem malwarebytes - też nic. Benchmarki wszystkich komponentów robiłem i wszystko przebiegło pomyślnie. Temperatury nie sa wysokie(60-70karta,40procesor podczas gier) . Reinstalacja systemu to ostatnia rzecz, którą bym chciał zrobić aby te resety już nie występowały. Komp w sygnaturce. Dzięki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 634
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 16 Maj 2020 - 14:55

Poszukaj problemów programem Windows Repair Free:
https://www.tweaking...all_in_one.html

#3 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3483
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 16 Maj 2020 - 21:57

Zasilacz, zasilacz,zasilacz ...

#4 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 634
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 16 Maj 2020 - 22:27

Zobacz postAtak_Snajpera, o 16 Maj 2020 - 21:57, napisał(a):

Zasilacz, zasilacz,zasilacz ...

Też mi to przyszło do głowy ale SPC VERO M2 600W nie jest złe.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Lukasz6212 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 282
  • Dołączył: Wt, 01 Wrz 15

Napisany 17 Maj 2020 - 10:11

Jeśli miałby być to zasilacz to przy benchmarkach też by wywalało.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3483
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 17 Maj 2020 - 13:16

Zobacz postLukasz6212, o 17 Maj 2020 - 11:11, napisał(a):

Jeśli miałby być to zasilacz to przy benchmarkach też by wywalało.

Mi się wyłączał komp na youtubie więc jeszcze raz
Zasilacz,zasilacz,zasilacz pada! To że ma pierdyliard Wat i jest niby dobrej firmy ma dokładnie zerowe znaczenie.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 17 Maj 2020 - 13:19


#7 Użytkownik jest niedostępny   Lukasz6212 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 282
  • Dołączył: Wt, 01 Wrz 15

Napisany 21 Maj 2020 - 12:53

Zobacz postAtak_Snajpera, o 17 Maj 2020 - 14:16, napisał(a):

Mi się wyłączał komp na youtubie więc jeszcze raz
Zasilacz,zasilacz,zasilacz pada! To że ma pierdyliard Wat i jest niby dobrej firmy ma dokładnie zerowe znaczenie.


To odpowiedz mi w takim razie jak komputer może przechodzić benchmarki , skoro winien jest zasilacz?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Aspartam K 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 365
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 16

Napisany 21 Maj 2020 - 21:05

Sprawdzałeś też dysk?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3483
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 21 Maj 2020 - 22:18

Zobacz postLukasz6212, o 21 Maj 2020 - 13:53, napisał(a):

To odpowiedz mi w takim razie jak komputer może przechodzić benchmarki , skoro winien jest zasilacz?

Mi też benchmarki przechodziły ,a gdy komp się nudził na przeglądarce internetowej nagle był OFF jakby ktoś mi korki wykręcił.
Pomyśl logicznie. Jaki komponent komputera jest odpowiedzialny za dostarczanie energii elektrycznej? Jeśli jesteś w 100 % pewny że zasilacz jest sprawny to może coś jest nie tak z twoją instalacją elektryczną. Nagły spadek napięcia w gniazdku?

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 21 Maj 2020 - 22:19


#10 Użytkownik jest niedostępny   Lukasz6212 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 282
  • Dołączył: Wt, 01 Wrz 15

Napisany 22 Maj 2020 - 10:11

Zobacz postAspartam K, o 21 Maj 2020 - 22:05, napisał(a):

Sprawdzałeś też dysk?


z dyskiem było tak: miałem AMD A10 i kupiłem wtedy SSDka, zainstalowałem na ssd system ale przy polaczeniu z amd a10 to komputer wylaczal sie po 10 minutach, wiec system dalem na hdd a gry na ssd, teraz system jest postawiony na ssd , ale benchmarki i wszystko przechodził

#11 Użytkownik jest niedostępny   Aspartam K 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 365
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 16

Napisany 22 Maj 2020 - 11:42

Ustaw jak poprzednio, jeśli problemy znikną to masz odpowiedź.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych