Forum PCLab.pl: GTA V i ścinki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GTA V i ścinki

#1 Użytkownik jest niedostępny   Szib 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 448
  • Dołączył: Pt, 23 Lis 07

Napisany 21 Maj 2020 - 09:06

Witam

Wczoraj pobrałem GTAV z Epic Games i na moim konfigu gra mocno przycina. W czym może być problem?

konfig:
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
AMD Ryzen 9 3900X
be quiet! Dark Rock Pro 4
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4-3600 CL16 White
Adata SSD XPG SX8200 PRO 512GB M.2 NVMe
Seasonic FOCUS GX-650 80Plus Gold
Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER Gaming OC 8GB GDDR6
be quiet! Pure Base 500
iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1

Dzięki

#2 Użytkownik jest niedostępny   Stjepan 

  • Hostis humani generis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13194
  • Dołączył: Wed, 10 Maj 06

Napisany 21 Maj 2020 - 14:08

Może grasz ze wszystkim na Ultra w 8K? Dodaj obrazek

#3 Użytkownik jest niedostępny   Wybredniak 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Pn, 22 Kwi 19

Napisany 22 Maj 2020 - 11:43

Jakie masz ustawienia graficzne? Pierwsze co mi przychodzi do głowy to to że wszędzie dałeś suwaki na max w prawo. Zerknij na takie ustawienia jak skalowanie klatek i jakość trawy, bo to one najmocniej redukują płynność.

W tym temacie jest szerzej opisany problem grania w GTA V "na full":

https://forum.pclab....puter-do-GTA-V/

#4 Użytkownik jest niedostępny   FredPL 

  • X
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1322
  • Dołączył: So, 12 Kwi 08

Napisany 22 Maj 2020 - 16:56

Wyłącz VSync, u mnie gra cierpi na stuttering jak mam włączony Vsync, po jego wyłączeniu mam ciągle ponad 100FPS i nie przycina. Nie wiem co tam jest zrypane ale przy włączonym Vsync nie idzie grać bo ciągle się przycina.

Ten post był edytowany przez FredPL dnia: 22 Maj 2020 - 16:56


#5 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4063
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 22 Maj 2020 - 17:19

No wlasnie jakie ustawienia bo jesli przegiales no to..

#6 Użytkownik jest niedostępny   Szib 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 448
  • Dołączył: Pt, 23 Lis 07

Napisany 23 Maj 2020 - 14:58

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ustawienia z
GeForce Experience

Teraz śmiga aż miło :)

Ten post był edytowany przez Szib dnia: 23 Maj 2020 - 15:00


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych