Forum PCLab.pl: nie wykrywa grafiki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

nie wykrywa grafiki Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   xaxo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 22 Cze 17

Napisany 22 Maj 2020 - 18:53

Witam. Dzisiaj zakupiłem komputer (specyfikacje):
MSI Geforce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6
SilentiumPC Supremo L2 650W 80 Plus Gold
SilentiumPC Fortis 3 140mm
ADATA 512GB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro
SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB
Patriot 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 Viper Steel
ASUS TUF B450-PRO GAMING
AMD Ryzen 5 3600

Po postawieniu windowsa (10 home 64bit) oraz sterowników do płyty głownej zamiast rtxa pokazuje mi podstawowa karte graficzna microsoft. Próbowałem instowalowac automatycznie i manualnie sterowniki ale żaden sposób nie działa. Czym to może być spowodowane?

#2 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1043
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 22 Maj 2020 - 19:06

Ściągaj sterowniki bezpośrednio z www. NV.
https://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Ten post był edytowany przez kamilos69 dnia: 22 Maj 2020 - 19:08


#3 Użytkownik jest niedostępny   qrek1 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1147
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 17

Napisany 22 Maj 2020 - 19:12

Zobacz postxaxo, o 22 Maj 2020 - 18:53, napisał(a):

Czym to może być spowodowane?

To może być spowodowane tym że nie wiesz co robisz, co klikasz... ale to tylko takie moje domysły

#4 Użytkownik jest niedostępny   xaxo 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 22 Cze 17

Napisany 22 Maj 2020 - 19:59

Zobacz postkamilos69, o 22 Maj 2020 - 19:06, napisał(a):

Ściągaj sterowniki bezpośrednio z www. NV.
https://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl



Próbowałem ale nic to nie dało.

#5 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1043
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 22 Maj 2020 - 20:09

Ściągasz odpowiednie sterowniki z ww. strony. Odpalasz instalator.
Co się dzieje?

Ten post był edytowany przez kamilos69 dnia: 22 Maj 2020 - 20:10


#6 Użytkownik jest niedostępny   bori 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 418
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 16

Napisany 22 Maj 2020 - 20:38

Może korzystasz z wbudowanej ?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5755
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Maj 2020 - 20:44

Zobacz postbori, o 22 Maj 2020 - 21:38, napisał(a):

Może korzystasz z wbudowanej ?

W jaki sposób skoro sprzęt jest podany w 1 poście? :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   PCQwesu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 472
  • Dołączył: Pn, 06 Sty 20

Napisany 22 Maj 2020 - 20:45

Pobierz sterownik do swej grafiki ze strony Nvidia i tyle.
"Podstawowa karta graficzna Microsoft" -> siedzisz aktualnie na sterowniku systemu Windows i nie działasz na swej grafice,instalacja ręczna.

#9 Użytkownik jest niedostępny   bori 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 418
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 16

Napisany 22 Maj 2020 - 20:59

Wróżką nie jestem , możesz być "zdolny" inaczej

Zobacz postSend1N, o 22 Maj 2020 - 20:44, napisał(a):

W jaki sposób skoro sprzęt jest podany w 1 poście? :)


#10 Użytkownik jest niedostępny   bori 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 418
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 16

Napisany 22 Maj 2020 - 21:36

Korzystasz z wbudowanej grafiki (powody moga być różne)?

#11 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5755
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Maj 2020 - 21:42

Zobacz postbori, o 22 Maj 2020 - 22:36, napisał(a):

Korzystasz z wbudowanej grafiki (powody moga być różne)?

Jego płyta ani procesor nie mają integry skoro ma obraz to zwyczajnie brakuje sterownika producenta

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 22 Maj 2020 - 21:43


#12 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1043
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 23 Maj 2020 - 05:56

Ryzen 5 3600 nie ma iGPU.

#13 Użytkownik jest dostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8169
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 23 Maj 2020 - 14:46

Spróbuj użyć DDU. System sam powinien zainstalować sterowniki na tyle żeby rozpoznać GPU. Ewentualnie zobacz czy są jakieś aktualizacje dla systemu. Jeśli to nic nie da wyciągnij GPU i włóż jeszcze raz - może nie do końca poprawnie włożyłeś. Dalej możliwe że GPU jest uszkodzone więc wypada sprawdzić na innym sprawnym PC. To że nowe nie znaczy że sprawne ;)

Ten post był edytowany przez hopes dnia: 23 Maj 2020 - 14:47


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych