Forum PCLab.pl: GOODRAM IRDM Pro 32GB 2x16GB 3600MHz DDR4 CL17 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GOODRAM IRDM Pro 32GB 2x16GB 3600MHz DDR4 CL17 Za 509zł xD

#1 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 11:33

Jak w tytule, cena jak w chinatown ;)

https://www.komputro...-hoCtuIQAvD_BwE

#2 Użytkownik jest niedostępny   Namae Wa Yuri 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 922
  • Dołączył: Cz, 30 Kwi 20

Napisany 23 Maj 2020 - 12:56

Zobacz postSmutny83, o 23 Maj 2020 - 11:33, napisał(a):

Jak w tytule, cena jak w chinatown ;)

https://www.komputro...-hoCtuIQAvD_BwE

Są to jedne z najgorszych RAMów ;) - fabrycznie wyżyłowane na maxa, na słabych kościach
Za 2 stówki więcej masz znacznie lepszy RAM: https://www.krsystem...item-63012.html

Ten post był edytowany przez Namae Wa Yuri dnia: 23 Maj 2020 - 12:58


#3 Użytkownik jest niedostępny   adashi 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3205
  • Dołączył: Wt, 20 Lis 12

Napisany 23 Maj 2020 - 13:08

Jakość też jak w Chinatown.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 13:16

Zobacz postNamae Wa Yuri, o 23 Maj 2020 - 12:56, napisał(a):

Są to jedne z najgorszych RAMów ;) - fabrycznie wyżyłowane na maxa, na słabych kościach
Za 2 stówki więcej masz znacznie lepszy RAM: https://www.krsystem...item-63012.html

Wiem co to za ramy, raz jedne na XMP żeby działały musiały mieć napięcie 1.55V :) Ale cena ok. a 200zł różnicy to bdb dużo.A jedne i drugie pójdą na 3600CL16

#5 Użytkownik jest niedostępny   Pioneer83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 20

Napisany 23 Maj 2020 - 13:58

Zobacz postSmutny83, o 23 Maj 2020 - 13:16, napisał(a):

Ale cena ok. a 200zł różnicy to bdb dużo.A jedne i drugie pójdą na 3600CL16


No niestety, ale te Tridenty nie pójdą na 3600MHz - a przynajmniej moje nie idą. :E
Max to 3333Mhz z "fabrycznymi timingami". Na 3200MHz spokojnie ten RAM pracuje z ustawieniami 14-15-15-34 przy napięciu 1.35V.
Ale, że już praktycznie nie gram to RAM pracuje na ustawieniach producenta. :cool:

O takie :

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Pioneer83 dnia: 23 Maj 2020 - 13:58


#6 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 14:26

@Pioneer83 dlatego od jakieś czasu zamiast drogiego syfu, kupuje najlepsze z najtańszych, i zamiast się wkurzać, że wydałęm dużo cebulionów a to nie chce mi nawet działać na stockowych ustawieniach, to cieszę się, że kupiłem tanio, działa idealnie na stocku i dodatkowo podkręca się lepiej.

#7 Użytkownik jest niedostępny   bigovsky 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 357
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 18

Napisany 23 Maj 2020 - 14:27

Swego czasu porównywałem te Goodramy z Crucialami Ballistix, gdzie Cruciale z 3200 zrobiły 4000 MHz, a Goodram miał ogromny problem z pracą na 3733 i do końca sypał błędami....

#8 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 14:37

Zobacz postbigovsky, o 23 Maj 2020 - 14:27, napisał(a):

Swego czasu porównywałem te Goodramy z Crucialami Ballistix, gdzie Cruciale z 3200 zrobiły 4000 MHz, a Goodram miał ogromny problem z pracą na 3733 i do końca sypał błędami....

też testowałem jedne i drugie. ale na 3600 działają normalnie. i co z tego, że cruciale robią 4000? Jak większoąć kończy na 3600Mhz, i cruciale kosztują 440zł za 16gb (bo hype) a te goodramy 70zł więcej za 32GB.

Co dałbyś 880zł za 32GB cruciala żeby je podkręcić na 3600 xd?

Tu masz za 919zł Pamięć Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4-3600 CL16 White BL2K16G36C16U4W, weź dwa komplety od razu :)

https://proline.pl/p...c16u4w-p5485497

Ten post był edytowany przez Smutny83 dnia: 23 Maj 2020 - 14:41


#9 Użytkownik jest niedostępny   Tornado3 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 748
  • Dołączył: Wed, 05 Gru 18

Napisany 23 Maj 2020 - 14:46

Konczy na 3600 bo to wina kontrolera w cepie
Jak ktos liczy kazdą zlotowe to lepiej wsadzic singla i problem z glowy :lol2:

#10 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 15:03

Zobacz postTornado3, o 23 Maj 2020 - 14:46, napisał(a):

Konczy na 3600 bo to wina kontrolera w cepie
Jak ktos liczy kazdą zlotowe to lepiej wsadzic singla i problem z glowy :lol2:

no tak cep się kończy na tylu, można 3733/3800 ale różnica znikoma nie warta łądowania kasy. zresztą mówimy tu o cenie 250zł za 16gb, tyle co w china patrz:

https://pl.aliexpres....42c760eerP9qhq

a kup te chin i napisz w sygnaturce, że masz RAM Kllispre xd

Ryzen 3700X 1050zł (używany) płyta AsRock B450Mpro-f 329zł (nowa) 32GB IRMDM Pro 3600 509zł, razem 1888zł

Ryzen 1600AG 530zł, B450 tomahawk 589zł, 32GB Crucial 3000MhzCL15 739, razem 1858zł

#11 Użytkownik jest niedostępny   bigovsky 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 357
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 18

Napisany 23 Maj 2020 - 16:41

3600 wystarcza, ale nie wiesz ile będzie obsługiwał i ile zyska Ryzen 4xxx na tym samym sockecie AM4. 32GB nie kupujesz po to by po roku zmieniać.

Tak nawiasem na allegro są te ballistixy 3200 32GB w starej wersji za 600 zł. Outlet, ale co z tego skoro wiele sklepów i tak wysyła po zwrocie jako nówki.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Smutny83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Cz, 05 Gru 19

Napisany 23 Maj 2020 - 18:53

Zobacz postbigovsky, o 23 Maj 2020 - 16:41, napisał(a):

3600 wystarcza, ale nie wiesz ile będzie obsługiwał i ile zyska Ryzen 4xxx na tym samym sockecie AM4. 32GB nie kupujesz po to by po roku zmieniać.

Tak nawiasem na allegro są te ballistixy 3200 32GB w starej wersji za 600 zł. Outlet, ale co z tego skoro wiele sklepów i tak wysyła po zwrocie jako nówki.

bez sensu takie myślenie co obędzie obsługiwał procesor z następnej generacji, tu jest mowa o tanim ramie na dziś, a jak chcesz dziś kupić ram do ryzena 4700X, to najtańsze w tej chwili jest Pamięć Viper Steel 2x16GB 4400MHz za 1500zł

#13 Użytkownik jest niedostępny   Mar_S 

  • 以前はKarolとして知&#
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2240
  • Dołączył: Pn, 22 Cze 15

Napisany 24 Maj 2020 - 08:26

U mnie cztery takie kości latają na 3533, zero problemów, aczkolwiek z XMP były problemy pomimo tego że początkowo od strzała ruszyły.
Tak więc jest to dobry ram ale nie dla każdego, jak szukasz gwarancji na odpal i zapomnij to radzę wybrać coś innego.
Zresztą gadanie i tak już nie ma sensu bo się wyprzedały, ale cena była rewelacyjna.

Ten post był edytowany przez Mar_S dnia: 24 Maj 2020 - 08:28


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych