Acer Nitro 5 R5-6600H/32GB/512 RTX3060 165Hz 4899 złotych
Możesz go poszukać z mniejszą ilością Ram. Ma dobrą wydajność i niezłą matryce FHD IPS. Ma przeciętny system chłodzenia i dość dobrą jakość wykonania.
Cześć, w najbliższym czasie chcę zainwestować w nową jednostkę i tutaj proszę Was o pomoc bo nie jestem zaawansowanym znawcą w tej dziedzinie. Sprzęt posłuży głównie do grania w 1080p - chciałbym osiągnąć komfortową ilość kl/s, ale kolejną bardzo ważną dla mnie kwestią jest kultura pracy całego zestawu - mam na myśli generowany hałas i temperatury - kluczowa sprawa dla mnie.
Wydaje mi się, że takie GPU powinno być dla mnie wystarczające do 1080p PowerColor Radeon RX 6700 XT Hellhound 12GB GDDR6 - Karty graficzne AMD - Sklep komputerowy - x-kom.pl chyba że macie lepsze propozycje. Jakie elementy dobrać, obudowa, chłodzenie żeby to wszystko śmigało z kulturą. Budżet myślę do ok. 5k jak do takiej rozdzielczości powinno wystarczyć na coś sensownego.
Gdzie niby ktoś proponuje płytę pod AMD do procesora Intela? Ten zestaw to się totalnie kupy nie trzyma.
Widziałbym to tak:
https://www.x-kom.pl/lista/3cknuggmm
Zestaw wydajny i gotowy pod dalszą rozbudowę - wymianę procka czy GPU w przyszłości.
Po wrzuceniu części z linka do własnego koszyka zestaw się przeceni i finalna cena to będzie ~ 12400 zł.
Jeśli za drogo to możemy trochę uciąć na obudowie czy wziąć tańszy model RTX 4080 i zmieścimy się w 12k.
Cześć szukam jakiegoś gotowca do kupienia w sklepie, laptop typowo do gier, cena do 5500 złotych. Ktoś coś poleci, co obecnie jest najlepszego w tej cenie?
No nie wiem, nie ma dnia bym nie stresowal sie z powodow finansowych. Nie ma dnia bym nie patrzyl na swoj czas, na swoje zainteresowania czy to pozwoli mi sie utrzymac.
Ostatnie dwa lata to na prawde nie mily czas dla psychiki, dla mnie i osob z ktorymi mam kontakt, kazdy ma stres z powodu wzrostu wydatkow, kazdy ma spalone plany na rozwoj w zyciu, bo nawet gdy zaplanujesz sobie ze uzbierasz na cos w ciagu dwoch lat okazuje sie ze po pol roku jestes dalej od tego niz gdy zaczales zbierac...
Bez znaczenia czy mowimy tu o osobach zarabiajacych 5k Czy 15k, obie osoby czuja ze musza pilnowac by utrzymac sie w tempie chorych podwyzek, obie musza regularnie zabiegac o podwyzke albo rozgladac sie za inna praca chcac realizowac swoje plany, Ci z wyplata 5k chcac zrobic elewacje domu a Ci z 15k chcac kupic sobie auto z salonu.