Cześć, planuje zakup nowego zasilacza. Najlepiej już chyba iść w 1000,1200,1500w, oraz aby miał już to nowe wejście pci-e. Dodatkowo fajnie jakby normalnie złącza pci-e 8 pinowe były z jedną końcówką na kablu. Mój stary supremo od spc tak miał i jest to moim zdaniem lepsze niż po dwie końcówki na jednym kablu. Dziękuję za pomoc.
HP Pavilion Aero Ryzen 5-5625U/16GB/512/Win11 Silver 2999 zł
Możesz też taniej wybrać sobie konfiguracje z AMD 5, praktycznie resztę wyposażenie jest zachowane jak dobra matryca i wykonanie.
Tutaj masz testy karty graficznej https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-Vega-7-Graphics-Card-Benchmarks-and-Specs.450004.0.html
Na drugiej pozycji postawiłbym Lenovo Yoga Slim 7 Pro-14 i5-12500H/16GB/512/Win11 4199 zł
Lekko ponad budżet, lecz model z nowszym procesorem Intel. Resztę wyposażenie podobnie jak HP, dobre wykonanie aluminiowa obudowa, matryca IPS z 100% pokryciem kolorów.
4080 w wqhd
4090 w 4K
I masz zamułę od strony proca i ramu w popsutych grach Dokładnie taka jak kilka postów wcześniej opisaną. I z miesiąca na miesiąc dochodzą takie popsute gierki, których działanie boostuje najlepiej wysoki zegar Ramu.
Witam zamierzam wymienić moje 16 GB na 32 GB DDR4. Co byście polecali ? reszta zestawu w sygnaturce. Zależy mi na w miarę dobrej wydajności aby pamięci nie ograniczały reszty komponentów. Aktualnie mam https://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws-v-ddr4-16-gb-3600mhz-cl16-f4-3600c16d-16gvk-836225/
kupić te same tylko oczywiście 32 GB ? czy może coś lepszego ?
Najlepsze jest to,że w marketach sieciowe cole typu Cola Original dalej po 4 czy 5 zł za butelkę 1,5 l bądź 2 l.
Akurat z alkoholi to mogę powiedzieć że od tego roku piwo ogólnie podrożało. Butelka lub puszka popularnego nie najgorszego piwa kiedyś kosztowało z 3 zł, teraz 4 zł i więcej. Z Win chyba też coś poszło do góry,a z kolei nie wiem jak wygląda sytuacja z wódą. Wóda także miała iść od tego roku do góry,a równie dobrze mogło nie być podwyżek,bo to jeden z produktów dla elektoratu partii rządzącej. Podobnie to się tyczy papierosów.