Skocz do zawartości
Jaycob

Black Myth: WuKong

Rekomendowane odpowiedzi

W wymaganiach napisali, ciekawe czy 6090 to pociągnie... Ja nie wiem skąd Ci producenci biorą wymagania, bo realnie to zawsze mija się z celem i na full w 4k z RT/PT to może jakiś 7090, więc powinni pisać card  not available mayby in few years :) 

ULTRA(RT) RTX4080S

3840x2160
Wysokie detale, Path Tracing na poziomie High

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety bench, to tylko "przelot pejzażowy" (ale petarda!).
Nie ma żadnych starć, efektów cząsteczkowych = "nic się ie dzieje".
Na moim configu - rekomendowane ustawienia DLSS, FG itd = 120 fps.
Wystraszyłem się po tym artcie. Ale zobaczymy w praniu. 

A. Ważne. Wyłącznie ekran bez ramek - nie ma fullscreena.
Ale życzyłbym sobie tak ładnie dopieszczonego pl menu w innych grach, nie tylko Chińczyków. ;)

Edytowane przez *** ChOpLaCz ***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fajna inicyjatywa ale pobierać ~8GB tylko po to by zrobić kilkusekundowy przelot to nie jest dobry deal nie mając światłowodu.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No i światło. To jest moje światło, moja temperatura, bez reshade.
Ja się jaram!

Odnoszę tylko wrażenie (i tego się boję), że "efekty" są wrzucone do jednego wora i nie da się ich wyłączać pojedynczo - oby w fullu było można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, caleb59 napisał:

Fajna inicyjatywa ale pobierać ~8GB tylko po to by zrobić kilkusekundowy przelot to nie jest dobry deal nie mając światłowodu.

Moim zdaniem bardzo fair! Tego nie praktykują inni. To takie prawie "demko" dla sprawdzenia, czy sprzęt mi da radę.
Oczywiście z pochwałami trzeba się wstrzymać, bo jak dojdą wiatr, liście efekty cząsteczkowe i animacja kilku postaci równocześnie = może być różnie (dlaczego nie dali choćby jednej sceny walki?!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo fpsy z dlss i fg lecą na łeb na szyję :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podniecaj się i poczytaj, co napisałem wyżej. 

4090, wszystko na max maxów, 4K i
dlss 100 = 70 fps,
dlss 80 = 90-100 fps,
dlss 50 = 120 fps.

Na ten moment, to co pokazuje demko = gra wygląda genialnie IMO.
Myślałem, że będzie dużo gorzej. Ale czekam na grę nie bencha. 

• Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak realnie teraz masz już taki fps, bez efektów cząsteczkowych itp itd czyli ficzerów które chyba najbardziej obciążają grafikę to co będzie na premierę? Wyższy fps? Nie sądzę :E 

Więc śmiało podziel wyniki przez 2 i już wiesz jaki klatkarz będzie :) czysto teoretycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@*** ChOpLaCz ***

Tak czytam twoje posty przez ostatnie kilka dni (trochę luzu w pracy mam wyjątkowo, więc na forum można wejść i dłużej posiedzieć) i podoba mi się twój entuzjazm do grania. Dobrze się to czyta w tym zalewie narzekania i dram. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego dochodzi wariant "mamo ja wariat kup mi komisariat" = all w prawo.
Jest jakiś przymus niedotykania suwaków jakości? Zdejmiesz 2 opcje i będzie cacy.
Świat zwariował. Gra wygląda genialnie, z opcjami, o których się nam nie śniło 10 lat temu, RT, 4K i... nadal sapanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wyszło średnio 91 fps/s - 1440p, DLSS, RT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, MuziPL napisał:

@*** ChOpLaCz ***

Tak czytam twoje posty przez ostatnie kilka dni (trochę luzu w pracy mam wyjątkowo, więc na forum można wejść i dłużej posiedzieć) i podoba mi się twój entuzjazm do grania. Dobrze się to czyta w tym zalewie narzekania i dram. 

Miło. Po prostu siedzę w gamingu od ZX i... jak pykam sobie w 4K, all max (!), 120 fps w takiego nowego Horizona, to micha mi się sama w banana układa.
Jak czytam tylko wieczne sapanie, to... no po prostu nie.
Trochę obiektywizmu i "wdzięczności" oczekuję od graczy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fajnie, że wygląda tylko, że w pełnej krasie to zobaczą użytkownicy rtx 6090. Na 4090 można co najwyżej screeny w 4k robić, chyba że 35 fps z dlls q plus fg, które podbije do magicznych 50 -60 klateczek z super imput lagiem to granie na wypasie. Jak dla mnie frame gen on, tylko jak fps jest w okolicach co najmniej 70 klateczek.

Edytowane przez ronaldo864

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Nie podniecaj się i poczytaj, co napisałem wyżej. 

4090, wszystko na max maxów, 4K i
dlss 100 = 70 fps,
dlss 80 = 90-100 fps,
dlss 50 = 120 fps.

Na ten moment, to co pokazuje demko = gra wygląda genialnie IMO.
Myślałem, że będzie dużo gorzej. Ale czekam na grę nie bencha. 

brrr, o grafikę sie nie martwię - najbardziej mnie nurtuje ta walka. Oby było czuć tego małpiszona w padzie ... xbox miał wypuscic haptyka, ale cisza ...

Edytowane przez zozolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@*** ChOpLaCz *** Troszkę źle mnie rozumiesz. Producent podaje wymagania, gdzie napisał Ultra 4k , więc to sugeruje wszystko all w prawo czyż nie? Tylko nie podał w ilu fps... Czyżby cinematic experience i 24fps :E  A nie daje litanii co można zostawić na ultra a co nie... Z ciekawości będę chciał abyś wrzucił ssy z presetem ultra z PT i RT i zobaczymy ile realnie będzie fps. A producent sugeruje 4080S do ultra :)  Mi chodzi tylko o podawanie wymagań przez producenta, a rzeczywistość, bo od zawsze to ze sobą nie grało.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, maras2574 napisał:

Dzisiaj dopiero aktywowałem ten kod co kupiłem od innego użytkownika, poszło bez problemu

4QyMjB2.png

Podpowiedz, bo się zastanawiam czy to da radę, podczas generowania kodu do Steama musiałeś jakoś łączyć konto steam z nv app? Bo widzę tutaj minilogo przy nazwie użytkownika. Chcę odkupić klucz, ale mam 3080 i 4060 więc sprzedawca musiałby na swoim koncie nv app wygenerować klucz, czy to tak nie działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minut temu, ronaldo864 napisał:

Fajnie, że wygląda tylko, że w pełnej krasie to zobaczą użytkownicy rtx 6090. Na 4090 można co najwyżej screeny w 4k robić, chyba że 35 fps z dlls q plus fg, które podbije do magicznych 50 -60 klateczek z super imput lagiem to granie na wypasie. Jak dla mnie frame gen on, tylko jak fps jest w okolicach co najmniej 70 klateczek.

Czytasz co ludzie tu piszą (?), czy sobie beblasz sam dla siebie we własnej banieczce?

8 minut temu, AndrzejTrg napisał:

@*** ChOpLaCz *** Troszkę źle mnie rozumiesz. Producent podaje wymagania, gdzie napisał Ultra 4k , więc to sugeruje wszystko all w prawo czyż nie? Tylko nie podał w ilu fps... Czyżby cinematic experience i 24fps :E  A nie daje litanii co można zostawić na ultra a co nie... Z ciekawości będę chciał abyś wrzucił ssy z presetem ultra z PT i RT i zobaczymy ile realnie będzie fps. A producent sugeruje 4080S do ultra :)  Mi chodzi tylko o podawanie wymagań przez producenta, a rzeczywistość, bo od zawsze to ze sobą nie grało.

Myślę, że będzie gdzieś na granicy akceptowalności (ale... czy "stary" CP2077 w 4K, all w prawo, RT & PT, DLSS perf - nie jedzie też na tej granicy? - tyle że "świat już przywykł", że on tak ma :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie piszą, że Benchmark nie odzwierciedla realnej gry i fps leci na mordę. Zmień swój ton wypowiedzi miśku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 minut temu, Qrdello napisał:

Podpowiedz, bo się zastanawiam czy to da radę, podczas generowania kodu do Steama musiałeś jakoś łączyć konto steam z nv app? Bo widzę tutaj minilogo przy nazwie użytkownika. Chcę odkupić klucz, ale mam 3080 i 4060 więc sprzedawca musiałby na swoim koncie nv app wygenerować klucz, czy to tak nie działa?

Jeżeli już cokolwiek aktywowałeś na swoim koncie nv z promki na na obecnym gpu, to nie aktywujesz kolejnej gry.

3 minuty temu, ronaldo864 napisał:

Ludzie piszą, że Benchmark nie odzwierciedla realnej gry i fps leci na mordę. 

Ale mądrzy ci ludzie! I jacy odkrywczy!

3 minuty temu, ronaldo864 napisał:

Zmień swój ton wypowiedzi miśku .

No właśnie. Nie będę tego komentował.

PS. Polecam osobiście odpalić i sprawdzić, a nie słuchać "ludzi" i bredzić o 35 fps na 4090 i co najwyżej screenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlls 50% (performance ) plus frame gen i mamy 90 fps jak dla mnie to troszkę malutko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu czekajmy na fulla. Szkoda energii.
Jeżeli dev jest sprytny (?), to mądrze sceny poukłada tak, żeby równocześnie nie było zaprzęgnięte wszystko.

PS. Coś mi tu podśmierduje.
Zupełne wyłączenie RT, jakoś nie wnosi wiele do fps... hmm... :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trzymam kciuki, żeby chociaż stutteru nie było, bo to ostatnio jest plaga an ut5. Jeśli ktoś już gra to proszę podzielić się pierwszymi wrażeniami.

Edytowane przez ronaldo864
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie narzędzie wypluło równo 60 fps w 1440p :/ ustawienia domyślne bardzo wysokie, dlssq, bez RT. Oj coś czuję że będzie kaszanka wydajnościowa :/ 

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi