Skocz do zawartości
Jaycob

Black Myth: WuKong

Rekomendowane odpowiedzi

@CzerwonyJohn Co ty masz z tymi reakcjami 'confused'? Wszędzie każdemu wystawiasz w losowych postach i nic nie piszesz. Wszystko dobrze? :E

Jeszcze nagrałem filmik, ale tam parę fpsów traci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, lukadd napisał:

Dla czego mija się z celem? 67% z np. 1080p to ~720p. Taka niezbyt ta jakość jak na pcmr. Z takiej rozdzielczości renderowania startują wybrane i najgorzej zoptymalizowane gierki konsolowe.

Ale przepraszam bardzo, proszę całować po stópkach Nvidię i dziękować za tak wspaniałą technologię, która jest teraz podstawą "optymalizacji" według niektórych developerów gier, a z kolei gracze są już tak wytresowani i potrafią iść w zaparte, że to lepsze niż natywna rozdzielczość. :E 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@caleb59 z tym że mija się z celem chodziło chyba bardziej o to, że w tym benchmarku nie ma praktycznie różnicy w jakości/wydajności między 66% a 75% czy jakimkolwiek powyżej (poza 100%). Wszystkie wartości sprowadzają się do tego samego rezultatu i dopiero 100% to DLAA. Czyli trochę oszukane te procenty, bo niby wydaje się że mamy większą kontrolę, a tak naprawdę niczym się to nie różni od zwykłych presetów jakie już znamy. ;) Nie wiem jak tam jest przy niższych wartościach.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, lukadd napisał:

Dla czego mija się z celem? 67% z np. 1080p to ~720p. Taka niezbyt ta jakość jak na pcmr. Z takiej rozdzielczości renderowania startują wybrane i najgorzej zoptymalizowane gierki konsolowe.

https://forum.pclab.pl/topic/1318504-black-myth-wukong/?do=findComment&comment=17282534

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No rozumiem, że nie działa pewnien zakres. No, ale caleb napisał, że przekraczanie 67 mija się z celem. No nie mija się mimo wszystko 100 działa i jest przekroczeniem 67. 100 Daję natywną rozdzielczość.

20 minut temu, caleb59 napisał:

Ale przepraszam bardzo, proszę całować po stópkach Nvidię i dziękować za tak wspaniałą technologię, która jest teraz podstawą "optymalizacji" według niektórych developerów gier, a z kolei gracze są już tak wytresowani i potrafią iść w zaparte, że to lepsze niż natywna rozdzielczość. :E 

Nvidia robi GPU, daje narzędzia i ficzery, ale to devi optymalizują i wypluwają gry. Jak odwalają kichę i się nie podoba to nie kupujcie tych gier, ani co gorsza nie kupujcie przedpremierowo jak tutaj w tym przypadku co drugi już kupił, nie ma jeszcze premiery nic nie wiadomo o grze i większość się jara zapowiedziami i zrobionym preorderem :E 

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3440x1440 + Ultra + DLSS Q + RT OFF

lvgkMP3.png

7800x3d śpi podczas testu. 15% zużycia i temperatury po 52-55 stopni. Więcej mam jak film na yt odpale xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, lukadd napisał:

Jak odwalają kichę i się nie podoba to nie kupujcie tych gier, ani co gorsza nie kupujcie przedpremierowo jak tutaj w tym przypadku co drugi już kupił, nie ma jeszcze premiery nic nie wiadomo o grze i większość się jara zapowiedziami i zrobionym preorderem :E 

Ale przepraszam bardzo x2. :E 

Ja dostaję gratis za zakup karty i pocałowanie stópek Nvidii.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz lajka :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lukadd napisał:

ani co gorsza nie kupujcie przedpremierowo jak tutaj w tym przypadku co drugi już kupił

Co drugi kupił, ale za pół ceny :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 minut temu, SylwesterI. napisał:

jakieś wyniki posiadaczy 4090 i 4k ? 😉

https://wccftech.com/black-myth-wukong-pc-benchmark-tool-available-ray-tracing-dlss-fsr-xess-support/

W ogóle nie macie wrażenia, ze te gry na UE5 wyglądaja tak samo? Jak oglądam ten benchmark i widze te zlane kolory, drzewa, to czuje się jakbym je już widział w Alan Wake 2. Nie wiem, tak jakby każda gra na UE5 miała te samą paletę barw.

Edytowane przez calvex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj jakiś print-screen co masz na myśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, caleb59 napisał:

Ale przepraszam bardzo x2. :E 

Ja dostaję gratis za zakup karty i pocałowanie stópek Nvidii.

@caleb59 jak Ty mi zaimponiłeś w tym momencie! 

Dałbym Ci z liścia. Pamietam jak chciałeś pożreć dziąsłami tych, co kupowali 40xx na premierę. A teraz sam w gangu. I stópki jeszcze nv całujesz. A ja bez całowania kupowałem. I kto jest debeściak? ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, calvex napisał:

3440x1440 + Ultra + DLSS Q + RT OFF

lvgkMP3.png

Ja podobnie jak Ty, ale poszedłem jeszcze kroczek dalej i obniżyłem cienie i globalne oświetlenie na wysokie ;)  I jest masełko, bez stutteru i innych wygibasów :) 

2eQyIb5.png

Edytowane przez maras2574

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

Dałbym Ci z liścia. Pamietam jak chciałeś pożreć dziąsłami tych, co kupowali 40xx na premierę. A teraz sam w gangu.

Ale nie równaj mnie Pan z innymi bo po tak długim czasie to jest inna sytuacja. Poza tym dalej bym nic nie kupował gdyby kolega nie wziął ode mnie RTX 3070.

Z tymi stópkami to był żart/ironia. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, calvex napisał:

W ogóle nie macie wrażenia, ze te gry na UE5 wyglądaja tak samo? Jak oglądam ten benchmark i widze te zlane kolory, drzewa, to czuje się jakbym je już widział w Alan Wake 2

zlane kolory i drzewa, masz przez monitor, na oledzie w tym demo robi wrażenie właśnie szczegółowość i ilość detali, kolorów

widać każdy listeczek, rożne odcienie zieleni, żółci i brązu, to samo z trawką

na tradycyjnym lcd czy to ips czy va pewnie wszystko się zlewa przez smużenie przy tej ilości szczegółów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, caleb59 napisał:

Ale nie równaj mnie Pan z innymi bo po tak długim czasie to jest inna sytuacja.

No. Gorsza.
Bo niektórzy bawią się nową zabawką od 2 lat, zanim do tego dojrzałeś i... zrobiłeś to samo, będąc 2 lata radochy w plecy. ;)

8 minut temu, caleb59 napisał:

Poza tym dalej bym nic nie kupował gdyby kolega nie wziął ode mnie RTX 3070.

Dobra, dobra. Każdy ma jakiś swój powód.

8 minut temu, caleb59 napisał:

Z tymi stópkami to był żart/ironia. :E 

No przecież wiem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, SylwesterI. napisał:

na tradycyjnym lcd czy to ips czy va pewnie wszystko się zlewa przez smużenie przy tej ilości szczegółów

Na pewno też, ale kolega @calvex ma włączone w ustawieniach rozmycie ruchu: silne🤣:

2 godziny temu, calvex napisał:

lvgkMP3.png

Ponadto ma DLSS, z tego co tu piszecie Quality (pomimo tego że jest 75%, to realnie jest 66,6667%), co przy 3440x1440 daje bazową 2293x1080, co też w jakimś stopniu w ruchu, przy drobnicy ma wpływ.

Tak czy inaczej głównie rozmywa mu silne rozmycie ruchu w ustawieniach gry + LCD.

Edytowane przez Kyle_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, caleb59 napisał:

Co Ty z tymi stópkami fetyszysto stary?!

A tak na serio, to trzeba do tego podejść pragmatycznie i z zimną głową.
Bo wszyscy pomstują, że gębę się graczowi zapycha sztuczkami, nie podnosząc mocy. I OK.
A co, gdyby tak po prostu zostało? Ciulowy progress i... nic w zamian? :) 
Zawsze to z dwojga złego mniejsze zło (a że nie jestem wiedźminem, wybieram mniejsze zło) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak:

Ważne aby sztywne 60 klatek było i będę zadowolony. W sobote na 2 tyg na wakacje się zawijam więc nadrobię po powrocie ale wygląda świetnie! Jest na co czekać ;)

J5VvHJk.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, *** ChOpLaCz *** napisał:

No. Gorsza.
Bo niektórzy bawią się nową zabawką od 2 lat, zanim do tego dojrzałeś i... zrobiłeś to samo, będąc 2 lata radochy w plecy. ;)

W sumie nie muszę się tłumaczyć ale ja na to tak nie patrzę, sam fakt ceny - jakby nie patrzeć jest niższa niż na premierę i to był w moim przypadku powód najważniejszy. Druga sprawa nie miałem ciśnienia, trzecia nie miałem przewodu zasilającego, czwarta mam kartę wyprodukowaną w 2024 roku (czyli nowsza rewizja z ewentualnymi poprawkami), piąta RTX 3070 tracił na wartości z miesiąca na miesiąc i kolegą wziął ją od ręki w cenie jaką chciałem, po szóste ale to już tak przy okazji - zmieniłem w tym roku budę na taką, która umożliwia mi montaż dłuższych kart graficznych.

Tak więc jak widać trochę tych powodów było i wierz mi sprawę przemyślałem bo biłem się długi czas z myślami czy nie siedzieć dalej na RTX 3070 i czekać na RTX 5070 i tak by było gdyby nie szybka sprzedaż RTX 3070 od ręki.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
27 minut temu, Userkamil napisał:

U mnie tak:

Ważne aby sztywne 60 klatek było i będę zadowolony. W sobote na 2 tyg na wakacje się zawijam więc nadrobię po powrocie ale wygląda świetnie! Jest na co czekać ;)

zobaczy się jak wyjdzie gra, walki wydają się być dynamiczne i FG dające min.61 fps , ale generowane z trzydziestu paru(albo i mniej bo u mnie bez FG jest min 40fps a z FG 73fps) może dawać zdrowego laga, po premierze zobaczy się jak dynamiczna jest gra 

Edytowane przez SylwesterI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, SylwesterI. napisał:

jakieś wyniki posiadaczy 4090 i 4k ? 😉

Czasem dziwne spadki, ale w tle działało kilka programów, więc kto wie czy to nie przez nie 🤨

WhvZRyL.jpg

H2mutWx.jpg

upxORrr.jpg

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś dziwne te wyniki , włączenie RT zwiększyło min. fps ? a zmniejszyło średni?

obrazek 1 vs 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi