Nic ręcznie nie ustawiałem co do procka (nie wiem jak się za to zabrać szczerze mówiąc - płyta jednak stosunkowo uboga w ustawienia, jedynie w ustawieniach AMD można poustawiać, ale jakoś się....boję ) - wybrałem więc jedynie schemat "TJ max 85 stopni curve -30" Poniższy wynik jest przy 150-160W i procek nie wskakuje na maksymalny boost, a temp. oczywiście od razu dobija do 85 stopni.(chłodzenie - silver monkey stormy)
W BIOSie odpalić XMP/EXPO jak w każdym komputerze. W Windowsie zainstalować sterownik chipsetu, ponownie - jak wszędzie. Oficjalnie NAvis F360 wspiera AM5.
Nic nie przewidziałeś. Przypomnę ci, że to ty zacząłeś pisać o tym, że Intel jest zaorany. Ja ci tylko udowodniłem, że idiotyczne jest wyciąganie takich wniosków na podstawie wydajności raptem w 2 grach.
Okaże się dopiero jak będą dostępne testy. Tak samo w przypadku nowych procesorów AMD.
Czemu mi o tym piszesz?
Aktualnie nie ma do czego wracać, służba podziękowała za współpracę, mimo iż podjąłem sie operacji aby szybciej wrócić sprawnym, a jutro znowu szpital i blokada w kręgosłup, a potem śruby
Także ten rok do końca to raczej tylko giereczkowanie. A potem to już chyba zostaje pętla na szyję jeśli dalej będzie to samo z kręgosłupem.