Skocz do zawartości
tichy121212

Wyśrodkowanie skryptu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki skrypt:

<script type="text/javascript" id="1Fc4_2Mmr_sF9a_Id3OjtCV"
src="https://golead.pl/js/script_1Fc4_2Mmr_sF9a_Id3OjtCV.js">
</script>

Próbuję go wycentrować w układzie strony.http://www.fortlyck.pl/slowa.html

Znane mi metody nie przynoszą rezultatu. (np. znaczniki <center>)

Ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak osiągnąć cel?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tam za bardzo na htmlach się nie znam ale czy ten banner ma być nad czy pod głównym menu?
U mnie wygląda, że te elementy są obok siebie. Może zabrakło jakiegoś znacznika nowej linii lub paragrafu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z elementu div, który jest bezpośrednio pod tym skryptem w widoku źródło strony usuń styl:

float: left;

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, Bono[UG] napisał:

Ja tam za bardzo na htmlach się nie znam ale czy ten banner ma być nad czy pod głównym menu?
U mnie wygląda, że te elementy są obok siebie. Może zabrakło jakiegoś znacznika nowej linii lub paragrafu?

Banner ma być nad menu, na samej górze

5 godzin temu, ivanuss napisał:

Z elementu div, który jest bezpośrednio pod tym skryptem w widoku źródło strony usuń styl:


float: left;

 

Dzięki, ale próbuję zastosować to o czym mówisz i nie mogę znaleźć tego elementu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
28 minut temu, Bono[UG] napisał:

ctrl+f -> left
znajdziesz ;)

Jak się szuka wiem, ale nie mam elementu div w kodzie strony

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli mi Firefox nie przekłamuje podglądu źródła to w linii 28 ładujesz skrypt i w tym skrypcie jest:

divElement.setAttribute("style","width:728px;height:90px;display:block;float:left;position:relative;z-index:99999");

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Umieść to na końcu strony i daj znać czy działa.

divs = document.getElementsByTagName("div");
divs[0].style.float = "none";

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przede wszystkim to masz w tym kodzie 2x otwierane body, jakieś niepozamykane a. ctrl+u w firefoksie i od razu masz na czerwono. Element możesz środkować w css przez margin: 0 auto; width: 718px; Ewentualnie text-align: center lub np flexem.

Swoją drogą źle się to czyta, za mała interlinia.

Edytowane przez Viking

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za pomoc i uwagi.  Poradziłem sobie inaczej. Stworzyłem własny banner. Jest wyśrodkowany.

W dniu 13.09.2020 o 06:24, Viking napisał:

Przede wszystkim to masz w tym kodzie 2x otwierane body, jakieś niepozamykane a. ctrl+u w firefoksie i od razu masz na czerwono. Element możesz środkować w css przez margin: 0 auto; width: 718px; Ewentualnie text-align: center lub np flexem.

Swoją drogą źle się to czyta, za mała interlinia.

Sprawdzę to co mówisz. Faktycznie muszę to uporządkować

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...