Cześć, wpadła mi płyta 1/3 DVD, której koleżanka nie potrafi odczytać, jest dość mocno porysowana. A wartość danych jest tu istotna. Dwie udało się skopiować, z drugą miałem problem na początku, mianowicie potraktowałem ją pastą do zębów i dzięki temu udaje się ją odczytać, problem w tym, że nie wiem kiedy odczyt i zapis się zakończy. Płytę odczytuję programem Recovery Toolbox for CD 2.2.1.0. Niestety odczytywanie jest bardzo powolne, robię to na laptopie, który już jest włączony non stop od 2 dni. Na płycie jest zapisany film 4.29GB. Teraz jestem po tych dwóch dniach na etapie 462MB już odczytanych/zapisanych i idzie to bardzo mozolnie. Czy korzystał ktoś z Was z tego softu? Mam nadzieje, że w końcu natrafi na normalną przestrzeń i przyspieszy... bop w tym tempie to potrwa jeszcze z miesiąc. No i mam nadzieję, że nie będzie zonka po tym czasie jak dobrnie do końca i plik będzie ok. Bawił się ktoś z Was w takie odczytywanie porysowanych płytek?
Mniej niż ty. W końcu na niewygodny temat rżniesz głupa
Dość świeża sprawa, bo sprzed dwóch-trzech miesięcy, a ten rżnie głupa, że nie wie, o co chodzi z tym braciszkiem xD
Czyli Memcen zakłada kancelarię z zerową wiedzą o prawie?
W sumie nic nowego, konfiarski standard.
Nie piekl się tak, bo madke nie nadąży gotować bigosu na uspokojenie XDD
"Square Enix zidentyfikowało już pierwszy znany problem z FSR3, który dotyczy zmniejszenia liczby klatek na sekundę na monitorach o częstotliwości odświeżania 240 Hz lub wyższej. Ten problem wydaje się pojawiać, gdy włączone są zarówno FSR3 FG, jak i V-Sync i w takich przypadkach zaleca się wyłączenie V-Sync."
Jako, że nie przeszkadza mi tak granie na konsoli, przecież przeszedłem Horizona FW + DLC w trybie balans w 40fps, GoW Ragnarok tak samo, gram na moim monitorze bo jest podpięty do kompa i konsoli.
Na PC jakbym się uparł mógłbym zrobić to samo, albo jakoś ogarnąć detale by mieć RT nawet z 45fps+ i tak chcę grać na padzie, na padzie nie mam takich szybkich ruchów, gwałtownych i jakoś nie potrzebuję mieć 120fps+, szczególnie, że to nie multi.
Po testuję, na razie nie gram, wchodzę do gry by sobie sprawdzać ustawienia, poganiać i testować, te Psycho jeszcze sprawdzę w innych miejscówkach.
Np Dying Light 2, mgła na średnie- widać ubytek w fps, te kilka zjada na ustawieniu wysokim, reszta maks + RT poza latarką, i miejscami przy 1440p DLSS Q miewam z 70+, normalnie jest 60+, i są miejsca z dropami do okolic 55+- no i pad dualsense działa, bo czuć opór jak się postać zamachnie bronią. Zużycie pamięci na grafie jest niższe niż w Cyberpunku. Na luzie jakbym dał DLSS balans, czy nawet jedną opcję RT odhaczył to nie było by spadków do tych okolic 55, ale bez osd pewnie bym tak tego nie zobaczył, bo w przypadku Cyberpunka bardziej odczuwam ten fps. w obu grach mam Reflex wł, bez boosta.
Cześć Wiara!
Mam dość nietypowe pytanie:
Nie ma mnie aktualnie w domu, i operuję na sprzęcie starszym, który leży w moim domu rodzinnym.
Mobo i procesor martwe, więc chciałbym ten sprzęt postawić na nogi, bym przez ok pół roku mógł pracować i w coś sobie pograć.
Karta to 1080 GTX Ti więc spokojnie pasuje, ale:
Kupiłem do tego sprzętu płytę MSI PRO B760-P WIFI DDR4.
Czy stare pamiątki G.Skill Ripjaws V, DDR4, 8 GB, 3200MHz, CL16 x4 będą pasować?
Dodatkowo mam pytanie o procesor.
Kupiłem Intel Core i5-13600K, 3.5 GHz. Czy ten procesor da radę popracować przez miesiąc na stockowym chłodzeniu wyjątym ze starej I5?
Chcę dokupić dobre chłodzenie wodne, ale niestety nie dam rady w tym miesiącu.
Pytam, bo czytałem, że ten procesor strasznie się grzeje i chłodzenie inne niż wodne w ogóle nie wchodzi w rachubę.
Z góry dziękuję za odpowiedź.