Skocz do zawartości
Jaycob

Hogwarts Legacy

Jaki dom wybierzesz? :E   

135 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki dom wybierzesz? :E

Rekomendowane odpowiedzi

Wow, ponad rok od premiery i jeszcze patchują.:E  Ja już o grze dawno zapomniałem i mam nadzieję, że dwójka jest w produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są jakieś dane jak to się sprzedało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten patch kompletnie skopał u mnie Frame Generation.
Obracając się, cały czas są artefakty przy statycznych elementach.
Wcześniej też sporadycznie się pojawiały na minimapie (ale w niewielkim stopniu i jak zaobserwowałem głównie na zewnątrz budynków i w nocy).
Ale teraz jest kompletna :kupa: i nie da się z tym grać. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Userkamil napisał:

Są jakieś dane jak to się sprzedało?

Pod koniec 2023 22mln: https://variety.com/2024/gaming/news/hogwarts-legacy-quidditch-video-game-1235860849/

https://www.pcgamer.com/hogwarts-legacy-sold-over-22-million-copies-warner-bros-exec-brags-its-the-best-selling-game-of-the-year-in-the-entire-industry-worldwide/#comment-jump

Ale konkretnych danych na jakich platformach nie widziałem.  Druga część imo powinna być w produkcji, a nie to co ostatnio WB serwuje z grami GaaS.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na cdkeys jest promocja, ale nie wiem o jakiej cenie mowa.
Sam się zastanawiałem, ale nie wiem jak to działa, i jak będzie działać na moim sprzęcie. Obstawiam, że nadal jest stutter i problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś będzie wiedział o co chodzi bo mam lekki problem z tą grą. Otóż gra działa na moim sprzęcie ogólnie płynnie, mam dużo fps-ów (karta 7900XTX i CPU 7800X3D), NATOMIAST zdarzają się momenty w grze i to dosyć często (np w hogwardzie), że przez chwilę, dosłownie kilka sekund ze 150 fps-ów, spada do jakichś 20 fps-ów albo mniej. Chwilę tak pomuli i po kilku sekundach wracają fps-y i płynność. Zauważyłem, że wtedy podczas tego dropu klatek bardzo spada użycie CPU. Jest na to jakiś fix i o co z tym chodzi? Jest to dosyć mocno irytujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, tomskyy napisał:

Może ktoś będzie wiedział o co chodzi bo mam lekki problem z tą grą. Otóż gra działa na moim sprzęcie ogólnie płynnie, mam dużo fps-ów (karta 7900XTX i CPU 7800X3D), NATOMIAST zdarzają się momenty w grze i to dosyć często (np w hogwardzie), że przez chwilę, dosłownie kilka sekund ze 150 fps-ów, spada do jakichś 20 fps-ów albo mniej. Chwilę tak pomuli i po kilku sekundach wracają fps-y i płynność. Zauważyłem, że wtedy podczas tego dropu klatek bardzo spada użycie CPU. Jest na to jakiś fix i o co z tym chodzi? Jest to dosyć mocno irytujące.

A ile masz RAM ?

z tego co pamietam to szczególnie w Hogwarcie karty z mniej niż 12GB vram i zestawy z 16GB RAM miały problem z doczytywaniem lokacji i tak dropiło z tego powodu

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przy takim zestawie bankowo ma 16GB ramu... jeszcze w jednej kości...

Internet mówi aby spróbować obniżyć wszystko o oczko w dół czyli analogicznie z ultra na high itd. Spróbuj i daj znać, choć z tego co się przewija na reddcie to gra ma dalej takie problemy.

Edytowane przez AndrzejTrg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Traversal stuttering silnika Unreal, każdy tak ma w tej grze na terenie szkoły.

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, tomskyy napisał:

Ja tak miałem w jednym meisjcu w SW Ocalały gdzie zjazd do 20 fps i po chwili crash i tak w koło Wojciech a też działał na UE 4. Obniżyłem detale i wyłączyłem RT przeszedłem kawałek i później zwiększyłem detale i już było ok. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czy u was tez DLSS wyglada tragicznie w tej grze? Nawet FSR  radzi sobie lepiej.

Edytowane przez Rtx4060tiUser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, caleb59 napisał:

Traversal stuttering silnika Unreal, każdy tak ma w tej grze na terenie szkoły.

Dzięki, to będzie to. Na pewno jest to wina gry, dzieje się to właśnie w szkole i to zazwyczaj w tych samych lokacjach. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PPE jak zwykle bawi się nagłówkami. Wszedłem na link, bo myślałem, że o nową część chodzi, a to tylko DLC.:( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi