Na twarzach można zobaczyć jak Tryb Rekonstrukcji Promieni Światła DLSS cały czas pracuje i twarze nie wyglądają wtedy naturalnie.
Podczas grania i oglądania NPC nie ma tak dużej ostrości jaką widzimy na screenie. Sprawdziłem też wartości 0.0, 0.25, 0.50 i na screenach ciężko wychwycić jakąś różnicę w poziomie ostrości DLSS, w grze już to widać. Ostatni screen jest z wyłączonym trybem.
Szczegółów w tle widzimy więcej, lecz co z tego, jak ten tryb cały czas pracuje, widać jak zmienia powierzchnię twarzy, która zauważalnie traci na jakości i naturalności.
Jak przejrzysz moje wpisy w tym temacie to dokładnie użyłem takich samych słów. To całe lekceważenie rosji i wstawianie memów było dla mnie głupie i ostro to krytykowałem. Ale właśnie dlatego, że sprawa jest wciąż bardzo poważna i nigdy w historii nie było większego zagrożenia od 1939r. trzeba ważyć co się pisze publicznie.
Przypominam, że rosjanie gwałcili dzieci, kobiety i mężczyzn. Torturowali ich i zrzucają bomby. Nawet jak ktoś wyjechał to pozostawił w Polsce matki, ojców, wujków, przyjaciół i znajomych, a jak nie wyjechał, ale chce uciec jak tchórz w czasie ataku na ojczyznę to pozostawi ich chyba, że załatwi ucieczkę dla całej rodziny. Ale nie wszyscy chcą i mogą uciec więc pozostaną bezbronni cywile oddani na pastwę ruskiego żołdactwa.
Jasne, że łatwo się teraz pisze, ale jak nie daj Boże by nadszedł dzień próby to 37% w czasach pokoju osób deklarujących ucieczkę to jest alarm dla narodu. Bo kiedy ludzie by zaczęli ginąć z tych 37% mogło by się zrobić 70%. Już w czasie pandemii widziałem obrazki jak dorośli faceci wypychali kobiety i starsze osoby w lidlu po papier toaletowy. Jeśli by taki egoizm i cwaniactwo wygrało w czasie wojny to oznaczałoby to jedno: Polacy nie zasługują na wolność i suwerenność. Odebrano nam ją już 2 razy w dziejach. Za 3 razem jak by to się stało oznaczałoby to, że nie zasługujemy na wolność. I w sumie wobec poziomu skłócenia społeczeństwa i tego jak się zachowują Polacy na imigracji względem siebie potwierdziło by to, że jako naród jesteśmy tak naprawdę słabi, a mocni tylko w gębie i powstaniach.
U mnie osobiście nie ma tego problemu bo jestem oficerem rezerwy. Mam przydział mobilizacyjny i obowiązek stawiennictwa w swojej jednostce wojskowej w ciągu 24 godzin. A jak nie to przyjeżdża żandarmeria. Ale to nie jest powód dla jakiego bym stawił się w swojej jednostce. Tylko to, że nie mógłbym spokojnie patrzeć na Polskę zostawioną na pastwę rosji.
Oczywiście te rozważania miejmy nadzieję nigdy nie wyjdą po za dyskusję akademicką. Jesteśmy w NATO, a atak na Polskę oznaczałby wybuch III wojny światowej więc nie wiem gdzie byście pouciekali, ale wojna by pewno was tak czy inaczej dopadła.
@Jaycob Z tego co pamiętam, to DLC jest między początkiem/środkiem/końcem misji dla Voodoo Boys (niech tu ktoś doprecyzuje), a misją bez odwrotu "Komu bije dzwon".
Możecie już pobrać DLC? Na steamie nic się nie pojawiło