Skocz do zawartości
Jaycob

Hogwarts Legacy

Jaki dom wybierzesz? :E   

134 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki dom wybierzesz? :E

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zaklepałem 32gb świeżego nowego ramu z corsaira na amazonie na piątek w razie jakby moje aktualne 16 nie starczyło, najwyżej zwrot poleci i poszuka się kolejnej pary cruciali w normalnej cenie.

@Isharothdasz znać jak to będzie hulać u ciebie bo masz set w miarę podobny do mojego :P 

@Element Wojny a ty masz niemal identyko wydajnościowo/opisowo w stosunku do mojego, ale do czasu jak grę zaklepiesz wszystko powinno być wiadomo :d chyba że grasz na konsoli

Edytowane przez xrealy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Element Wojny napisał:

SPOLIER

Dobrze napisał. To po francusku, a wymawia się w ten sam sposób jak sommelier.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, xrealy napisał:

@Element Wojny a ty masz niemal identyko wydajnościowo/opisowo w stosunku do mojego, ale do czasu jak grę zaklepiesz wszystko powinno być wiadomo :d chyba że grasz na konsoli

Z konsol mam  Switcha, ale na nim gram tylko w jrpg'i :D 

5 minut temu, crush napisał:

Dobrze napisał. To po francusku, a wymawia się w ten sam sposób jak sommelier.

Widzę że Waszmość oczytany, światowy, zaangażowany społecznie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Element Wojny napisał:

Jeżeli będę mógł parzyć dowolną ilość Eliksiru Miłosnego Braci Weasley i obracać wszystkie laski w szkole to nie widzę problemu, może być symulator :E

https://gfycat.com/chillyneighboringdolphin

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, xrealy napisał:

@Isharothdasz znać jak to będzie hulać u ciebie bo masz set w miarę podobny do mojego :P

Jasne. ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Element Wojny napisał:

Widzę że Waszmość oczytany, światowy, zaangażowany społecznie

Azaliż doprawdy, słusznie rzeczesz.

dd7rr4c-9a080e4e-e2a3-44ef-8bff-8cc7241a

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirki dlaczego mi przy kupnie deluxa na steamie pokazuje że dostępne od 10tego? Gdzie ten "PCtowy" 72h early access?

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, xrealy napisał:

Mirki dlaczego mi przy kupnie deluxa na steamie pokazuje że dostępne od 10tego? Gdzie ten "PCtowy" 72h early access?

A wersja PC to obejmuje ?

image.png.03bc0d77984281871604d922b46b44eb.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Element Wojny napisał:

Tak, na PC z deluxe też będziesz mieć dostęp 7 lutego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Element Wojny napisał:

cytat z faq z oficjalnej strony gry:

Cytat

Q: Does the Hogwarts Legacy Deluxe Edition includes 72 hours Early Access to the game?

A: The Hogwarts Legacy Deluxe Edition for PlayStation®5 and Xbox Series X|S and PC includes 72 hours Early Access to the game starting on February 7, 2023.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby wszystko fajnie wygląda naprawdę no ale to nowa gra(nie wiadoma) i wole troche poczekać jak patchują i jeszcze kupi się taniej bo gry warnera ceny szybko spadają.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Pisza ze FHD przy 60 fps ale pewnie szachownica grana

To ja podziękuję, 30 fps dla mnie niegrywalne , a 60 przy fullhd na TV 4k to tragedia

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpiłem w wersję pro konsol na początku,ale tak jak to teraz wygląda z tymi trybami performance to myślę że Chińczycy już je klepią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

NDA schodzi jutro koło 12 PST,  także jak ktoś rozważa deluxa i chce poczytać wstępne recenzje to będzie miał jeszcze czas zdecydować się, chyba że STEAM jakimś cudem klęknie i będziecie spamować przyciskiem kup teraz :P . Ta gra do tej pory to jedna z najlepiej sprzedawanych preorderów u valvowców więc wszystko możliwe.

Edytowane przez xrealy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A źródłem tej informacji jest kto? Kolejny youtuber z 50 subami grający na hfr performance? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, ditmd napisał:

A źródłem tej informacji jest kto? Kolejny youtuber z 50 subami grający na hfr performance? :lol2:

A Ty dalej wierzysz w ukrytą moc? Ojej... ?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierzę w potwierdzone info :cool3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, xrealy napisał:

NDA schodzi jutro koło 12 PST,  także jak ktoś rozważa deluxa i chce poczytać wstępne recenzje to będzie miał jeszcze czas zdecydować się, chyba że STEAM jakimś cudem klęknie i będziecie spamować przyciskiem kup teraz :P . Ta gra do tej pory to jedna z najlepiej sprzedawanych preorderów u valvowców więc wszystko możliwe.

Spokojnie, kluczy dla nikogo nie zabraknie :) Jeżeli gra jest dobra to wybroni się sama. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To być może jedna z najciekawszych gier wychodzących w pierwszym kwartale ale ja chyba mam więcej ochoty na GoldenEye 007. Na pewno najbardziej rozbudowana gra z uniwersum stworzonego przez J.K. Rowling. Ale czy będzie się w nią najprzyjemniej grało? Nie wiem ale faktycznie możliwości jest sporo więcej niż w starszych grach. Grałem nie dawno w jedną z części na GameCube'a (emulator Dolphin) no i się nawet spoko prezentowała, grafa może być. Te na PS1 to już jednak dla mnie mało estetyczne, zbyt krótki zasięg widoczności. W Silent Hill to mogło pasować ale w grach z Hogwartem, to ja chcę widzieć cały ogromny zamek, latając na miotle. Ponieważ Albus Dumbledore był uczniem Hogwartu właśnie wtedy kiedy dzieje się gra, to liczę, że będzie dało się go spotkać i z nim porozmawiać. Ogólnie to HL ma mieć sporo zawartości i dlatego jest jedną z najobszerniejszych gier tego roku. Czy Switch go uciągnie? Mam wątpliwości, chyba, że jacyś geniusze nad tym portem pracują. Mogłoby być ciekawe spróbować wczuć się w bycie uczniem Hogwartu. Zmiany u czarodziejów były mniejsze niż zmiany u mugoli pomiędzy końcem XIX, a końcem XX wieku. Światowe PKB mugoli wzrosło 20-krotnie z 3 bilionów do 60 bilionów według jednej strony i więcej według jeszcze innych stron. W 2000 roku, oni nadal używają sów do przesyłania wiadomości. Tak więc sprawy wyglądają u nich inaczej. W tamtym czasie miał miejsce jakiś bunt goblinów i to jest jeden z motywów HL. Gra wydaje się trochę mroczna i ma być w niej wiele różnych zaklęć do różnych zastosowań. Taki z lekka TPS ale z różdżką (co ciekawe, gobliny nie mogą używać różdżek, podobno). Na pewno przesłucham recenzji na YT i zobaczę na Metacritic. Nie znam nikogo kto kupuje tę grę na premierę.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hogwarcie będzie ktoś taki jak Argus Filch ?

hp-2023-02-03-01-55-47-945.png

hp-2023-02-03-01-55-50-836.png

?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi