Dzień dobry.
Ostatnio zakupiłem mysz logitech trackman marble tzw. trackball.
Mysz jest świetna ale nie posiada scrolla do przewijania.
Ale dowiedziałem się że można używać kulki zamiast scrolla.
Pobrałem 2 programy " logi mable tracball" ale w nim można ustawić tylko np.trzymając lewy przycisk mysz można przewijać a do tego program się zawiesza jak chcę zmienić na prawy przycisk.
A drugi program to x-mouse botton control ale nie za bardzo wiem jak w nim ustawić.
Najważniejsze pytanie czy da się ustawić np trzymając na klawiaturze przycisk "alt" i scrolować kulką ? czy to tylko muszą być przyciski myszy aby przewijać?
Z tańszych i dobrych np kingston fury (KF436C16RB1K2/32) druga sprawa że nie musisz grzebać głębiej jak sie nie znasz tylko zostawić timingi z tego profilu xmp na 4133mhz a taktowanie ramu ustawić na 3733-3800 + fclk na 1866-1900 i wtedy przetestować
Dlatego w Polsce nikt wyborów nie wygrywa mówiąc o cięciach socjalnych(a to będzie robiła Platforma, jeśli wygra/sklei koalicję), a raczej mówieniem o kolejnych programach tego typu :D. To wina szkoły i braku odpowiedniej edukacji. Doskonałym przykładem jest system emerytalny i głodowe emerytury. W obecnie istniejącym jedynym kierunkiem jest podwyższanie wieku, ale w końcu i to nie będzie miało sensu, a wtedy ktoś na poważnie się za to weźmie. Są już dobre rozwiązania znane z USA, gdzie jest kilka planów emerytalnych i gdzie obywatel ma dostęp do swoich pieniędzy. System emerytalny stworzony dekady temu i opierający się na masowym rodzeniu dzieci jest po prostu anachroniczny.