Skocz do zawartości
AUTO6

NVIDIA RTX 30x0 - wątek zakupowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy są jakieś testy między TUF a Strix 3080 oraz 3090 na jednym zestawieniu? Obie wersje OC jak i non oc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, MadSpot napisał:

77jiyi0878q51.jpg?width=960&crop=smart&a

To też by się zgadzało. Dziś/jutro pierwsza duża partia do sklepów. Takie info wyczaiłem w zakątkach reddita już wcześniej.

Ale nie sądzę, że iks dostanie więcej, niż 20-30 TUFów, tyle dostają morele w batchu, iks pewnie podobnie :E

Następne mają NIBY iśc co tydzień i być coraz większe.

Edytowane przez Kaiketsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, wincyjognia napisał:

Podajecie jakies przeklejenia z datami dystrybucji na rynek USA, nie EU.

Nie zmienia to faktu, że nawet jeśli dystrybucja USA, to daje to również pogląd iż w EU też na dniach się coś pojawi.

Edytowane przez MadSpot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrybucja USA, ale towar z Azji płynie i na Europę też raczej trochę poszło, bez przesady.

Sorry, leci, nie płynie.

Edytowane przez Kaiketsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne "pewne" info w sensie, że od ASUSa pochodzi od nich z FB, gdzie powiedzieli, że STRIXy planują launch na "week of 28th sept." znaczy się w tym tygodniu... cokolwiek do znaczy. Zgadza się póki co, że od początku tygodnia zaczynają się pojawiać recenzje strixa ale kart w sklepach jeszcze nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Golin napisał:

ja w nocy 23:21

U mnie też w realizacji jednak, zobaczymy może jutro więcej info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, MadSpot napisał:

77jiyi0878q51.jpg?width=960&crop=smart&a

To jest sklepik w USA. Co oni mają do dostaw z polskich hurtowni? nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładniej info z ASUSa tutaj:

https://www.facebook.com/groups/ASUSPCDIY/permalink/3370378269711903/

Update żadnego póki co nie ma.

cyt:

"

A video update if you are interested in which cards are going to be available tomorrow. ASUS RTX 3000 series ( 3080 ) Availability. TUF GAMING & ROG STRIX
Recap - THE ONLY CARD available tomorrow will be our TUF GAMING 3080 no other cards will be available.
Following this card, we will release our TUF GAMING RTX 3080 OC model. We will follow up with the ROG STRIX RTX 3080 OC.
Dates -
September going into October - *These are estimates and they may change.
17th - TUF GAMING RTX 3080 * Firm availability
Week of the 21st but most likely around the 24-28th - TUF GAMING RTX 3080 OC
Week of the 28th - ROG STRIX RTX 3080 which will be OC model."
Edytowane przez jigoku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Konradox napisał:

To jest sklepik w USA. Co oni mają do dostaw z polskich hurtowni? nic.

Te karty nie powstają w USA, więc jeśli idzie batch do Stanów, to pewnie drugi w tym samym czasie idzie do Europy.

Inna sprawa, czy PL coś dostanie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, EvilKillaruna napisał:

Gratuluję podejścia i mentalności. A jak wszyscy będą ganiać się z nożami po osiedlu to też mówisz matce że idziesz "pobiegać z kolegami" bo co będziesz tam od nich gorszy? 

Spodziewałem się takiego tekstu. Brawa dla ciebie. Nie ma co rzucać porównaniami na temat krzywdzenia kogoś/bądź stwarzaniu zagrożenia do sprzedawania karty.

Jest to po prostu inteligentne rozgrywanie sytuacji. Karty rtx 3080/3090 mają podatek od "nowości". Skoro sklepy go narzucają to dlaczego ja mam tracić na tym?  Dzięki tej sprzedaży obniżę sobie ten podatek ;). Również dobrze jak ktoś ma ochotę to mogę się wymienić rtx 3090 za rtx 3080 i wyrównujemy stan kasy do obu faktur za ile były obie karty kupione. 

Edytowane przez ReevoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Kaiketsu napisał:

(...)więc jeśli idzie batch do Stanów, to pewnie drugi w tym samym czasie idzie do Europy.

Inna sprawa, czy PL coś dostanie.

Otóż to! 

PL na pewno dostanie... ale choćby miała dostać nawet 1000 sztuk, to i tak nigdy się o tym nie dowiemy. 

No chyba, że pracujesz na magazynie w którymś z tych "dużych sklepów" (owoc... x-... yhym!), to swój egzemplarz dostaniesz pierwszy. ?

Edytowane przez MadSpot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, KotekzPiekła napisał:

"choć" do mnie dam ci słownik poprawnej polszczyzny :)

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ReevoX napisał:

Spodziewałem się takiego tekstu. Brawa dla ciebie. Nie ma co rzucać porównaniami na temat krzywdzenia kogoś/bądź stwarzaniu zagrożenia do sprzedawania karty.

Jest to po prostu inteligentne rozgrywanie sytuacji. Karty rtx 3080/3090 mają podatek od "nowości". Skoro sklepy go narzucają to dlaczego ja mam tracić na tym?  Dzięki tej sprzedaży obniżę sobie ten podatek ;). 

Swoim podejściem po części właśnie tworzysz ten bajzel z cenami. Ty wystawiasz z wysoka ceną, sklepy widzą że to się sprzedaje więc same wystawiają za więcej i koło się zamyka...

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MadSpot napisał:

PL na pewno dostanie... ale choćby miała dostać nawet 1000 sztuk, to i tak nigdy się o tym nie dowiemy. 

Pewnie x-kom dostanie 20 sztuk a na bank w pierwszym kwadransie tę kartę zamówiło ze 100 osób.

Więc na przestrzeni miesiąca może obgonią... pierwszy kwadrans sprzedazy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktoś  jeszcze kupił wczoraj poznym wieczorem karte   trinity z ME? macie jakieś inne info?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, STALKERqwe napisał:

Swoim podejściem po części właśnie tworzysz ten bajzel z cenami. Ty wystawiasz z wysoka ceną, sklepy widzą że to się sprzedaje więc same wystawiają za więcej i koło się zamyka...

To jest raczej prawo rynku, a nie moje podejście.. Towar jest deficytowy, a popyt jest duży to leci cena do góry - norma. Tu bardziej chodzi o kupujących co są skłonni płacić tyle kasy za te karty... Zresztą wymiana również mnie interesuje za rtx 3080 o ile nie bardziej niż sprzedaż..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, krzywymax napisał:

Nie wiem jak wam ale str nvidia padła - sklep.

Normalnie działa.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lukadd napisał:

Normalnie działa.

Mi nie działa... mega wolno, reszta stron smiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wcześniej też miał podobny problem. U mnie śmiga jak na codzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, krzywymax napisał:

Nie wiem jak wam ale str nvidia padła - sklep.

Działa normalnie. Już dziś ktoś o tym pisał,bana macie czy co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, maras2574 napisał:

Działa normalnie. Już dziś ktoś o tym pisał,bana macie czy co ?

No o Ty, jaki ban, za co?  mega wolno muli jakby przeciazona byla.

Edytowane przez krzywymax
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ReevoX napisał:

To jest raczej prawo rynku, a nie moje podejście.. Towar jest deficytowy, a popyt jest duży to leci cena do góry - norma. Tu bardziej chodzi o kupujących co są skłonni płacić tyle kasy za te karty... Zresztą wymiana również mnie interesuje za rtx 3080 o ile nie bardziej niż sprzedaż..

O matko, kolejny co będzie tłumaczył, że tak działa rynek... Tak właśnie działa rynek, przez takie januszowanie i sraczkę ludzi, którzy są skorzy do przepłacania byleby mieć na już. 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko działa, wszystko w normie - out of stock

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi