Wiem, że temat dotyczy świata gamingowego, niemniej - obejrzałem 3 sezon Robotów (jak zwykle z wyciekiem z rurki przy niektórych animacjach) i zastanawiam się, czy w CG nie był UE5 mieszany?
Fanom onanistom grafiki gorąco polecam odgrzanie sobie wszystkich 3 sezonów.
Wiele z tych animacji ryje banię pod kątem jakościowym / animacyjnym / oświetleniowym (CG to czy real?) .
"Niekomfortowa podróż" & "Pogrzebani w podziemiach" & "Rój" & "Śnieg na pustyni" - warto to zobaczyć, kto nie widział. https://www.netflix.com/pl/title/80174608
Właśnie skończyłem ogrywanie 2 świetna bardziej rozbudowana od 1 , zabieram się za 3 teraz , jak produkt jest wysokiej jakości a mam wolny czas to potrafi mnie wciągnąć że ogrywam jednym ciągiem
Ja od siebie w tej cenie polecam Gigabyte G24f
Sam zastanawiałem się nad monitorem 24" do podobnych zastosowań. W tej cenie dostajemy świetny i szybki panel 8bit+frc, 165Hz z możliwością oc do 170, odwzorowanie barw na poziomie 120% sRGB czyli dostajemy żywsze kolory wiec fajna opcja do np. ogladania filmów, dobre wykonanie i wyposażenie.
Kupiłem i jestem bardzo zadowolony, również nie mam problemu z piszczacymi cewkami. Warto sobie obejrzeć recenzje na yt.
@travisto : Tak mamy te same karty: Asus RTX 2060 Dual (nie jakiś tam Dual Fan jak napisałem wyzej.) Tak dla porównania podałbyś mi jakie masz temperatury tej karty w IDle?
Ja teraz: 46, a HotSpot 57. Zastanawiam się , czy to nie jest ciut za wysoko (wiem, ze troche rozbijam gów...na atomy). Na przodzie mam dwa Arctici P12 120mm, z tyłu jakiś fabryczny
wentylator, Fera 3 na procesorze, no i dwa wentylatorki tego Asusa. Obudowa to Armis AR6 (mówili dobrzy ludzie, ze może być ciepławo) 🙂.
Podałem wyżej swoją temperaturę tej karty w stresie, ale w takim Metro exodus widziałem już 82 (nie Hot-spot). Wiedzmin-nie przekracza 80 stopni.
Widziałem opinie, ze nic tak nie rozgrzewa karty jak Furmark, ale chyba nie jest to prawda, albo ja za krótko katuje ją tym programem.
Procesor to 60-70-nie widziałem więcej.
Panowie, a czy to prawda, ze karty które mają pasywne chłodzenie (wiatraki aktywują się np dopiero od 55 stopni), mają już na starcie nieco wyższe temperatury?