Radio_Tirana 2095 Napisano 23 Września 2021 32 minuty temu, arkadio21 napisał: Mam pytanie czy w ramach anulowania zamówienia z xkom na tufa z premiery voucher na 1 tys to dobry deal? Czy jednak pozostać nieugiętym i czekać dalej? Czekaj dalej, x-kom ma tak wysokie ceny, że nawet 3070 ponizej 4 tys. nie kupisz z tym voucherem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadio21 1 Napisano 23 Września 2021 Teraz, Radio_Tirana napisał: Czekaj dalej, x-kom ma tak wysokie ceny, że nawet 3070 ponizej 4 tys. nie kupisz z tym voucherem. Kartę w między czasie już kupiłem gdzie indziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MSF Koi 383 Napisano 23 Września 2021 Z tym voucherem i tak jesteś z ~~2k na minus patrząc że 3080 idzie kupić za 6k ale jak jesteś ok. 200 w kolejce to nie wiem czy dostaniesz tą kartę przed premierą serii 4000 xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2021 3 godziny temu, marian666666 napisał: A kogo stać na karte powyżej 2000 ? Starego dziada , młodzi do 25-tki ciułają na kartach za 1000 bo i tak nie stać ich na lepszy monitor 40p o 4k oczywiscie nie wspominając ... średnia więc wieku w tym temacie nie jest mniejsza jak 40 .. od starych dziadów bogatsi sa już tylko emeryci : ] No to forum jest mocno odklejone od realiów i może dlatego gaśnie. A dział karty graficzne od jakiegoś czasu to Stajnia Augiasza. Tego już się chyba nie da posprzątać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ramon28 6 Napisano 23 Września 2021 Hej, może ktoś podpowiedzieć za ile można puścić teraz: Aorus Geforce RTX 3060 Ti Master 8G z Grudnia 2020? (ponad 3 lata gwarancji jeszcze, ciągle ustawiona na UV). Bez LHR oczywiście, aby nie zaśmiecać może na PW. Zastanawiam się nad zmianą na coś LHR i może słabszego 3060 np :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pitross20 759 Napisano 23 Września 2021 Majstry, ma ktoś z was RTX 3060TI od Asusa w wersji TUF Gaming, jak ta karta się sprawuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doamdor 2221 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) 4 godziny temu, marian666666 napisał: A kogo stać na karte powyżej 2000 ? Starego dziada , młodzi do 25-tki ciułają na kartach za 1000 bo i tak nie stać ich na lepszy monitor 40p o 4k oczywiscie nie wspominając ... średnia więc wieku w tym temacie nie jest mniejsza jak 40 .. od starych dziadów bogatsi sa już tylko emeryci : ] Młodych stać, ale mają inne priorytety. Fora od dawna upadają i tego raczej nic nie zmieni, młodzi ludzie wolą przebywać w innych miejscach. 15 minut temu, Pitross20 napisał: Majstry, ma ktoś z was RTX 3060TI od Asusa w wersji TUF Gaming, jak ta karta się sprawuje? Ile jeszcze zadasz pytań związanych z RTX 3070 i 3060Ti ? Wszystko na temat tych kart zostało napisane, wystarczy przeczytać i kupić ten model, który będzie ci odpowiadał. Edytowane 23 Września 2021 przez Doamdor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pitross20 759 Napisano 23 Września 2021 6 minut temu, Doamdor napisał: Ile jeszcze zadasz pytań związanych z RTX 3070 i 3060Ti ? Wszystko na temat tych kart zostało napisane, wystarczy przeczytać i kupić ten model, który będzie ci odpowiadał. OK... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DisconnecT 3208 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Godzinę temu, wompierz napisał: No to forum jest mocno odklejone od realiów i może dlatego gaśnie. A dział karty graficzne od jakiegoś czasu to Stajnia Augiasza. Tego już się chyba nie da posprzątać. Ja już od dłuższego czasu zauważyłem że chodzisz i smęcisz na forum, przecież nikt Cie tu nie trzyma, ale nie wyobrażaj sobie że dołączasz do jakiejś społeczności i będziesz innym mówić co mają robić, bo to deko idzie w niewłaściwą stronę. Edytowane 23 Września 2021 przez DisconnecT 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JeRRy_F3D 2572 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) A więc... WJECHAŁ MITYCZNY TUF 3080! Jeszcze raz dziękuję @marian666666 ! Edytowane 23 Września 2021 przez JeRRy_F3D 3 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DisconnecT 3208 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) 7 minut temu, JeRRy_F3D napisał: A więc... WJECHAŁ MITYCZNY TUF 3080! Jeszcze raz dziękuję @marian666666 ! Ja tak na tego TUF'a czekałem że w końcu los dał mi inny model ? 2 minuty temu, Tornado3 napisał: Pal maszynę Dej mu na zimnym Edytowane 23 Września 2021 przez DisconnecT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tornado3 1395 Napisano 23 Września 2021 Pal maszynę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
addept 3212 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) Godzinę temu, Ramon28 napisał: Hej, może ktoś podpowiedzieć za ile można puścić teraz: Aorus Geforce RTX 3060 Ti Master 8G z Grudnia 2020? (ponad 3 lata gwarancji jeszcze, ciągle ustawiona na UV). Bez LHR oczywiście, aby nie zaśmiecać może na PW. Zastanawiam się nad zmianą na coś LHR i może słabszego 3060 np 5999 zł, tylko zrób jakieś screeny czy fotki potwierdzające, że to model bez LHR A na 3060 bym nie schodził, chyba że byś je dorwał w cenie do 2200 zł. Można jednak upolować czasami 3060 Ti w granicach 3 tysięcy złotych. Edytowane 23 Września 2021 przez addept Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JeRRy_F3D 2572 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) wrażenia: 1. OPAKOWANIE KOMPUTRONIK + ASUS = WZOROWE. Pełne bezpieczeństwo. Karton Asusa + pudło Asusa z dystansami gąbkowymi. Czołgiem tego nie rozwali. Szacun. 2. GABARYTOWY szok. Karta smok. Ma się wrażenie, że nie trzymasz karty a stalową cegłę. Normalnie element z OBI. Kaloryfer żeliwny. Kawał grzmota. 3. FOLIE. Pierwszy raz mam w ręce karta, która jest ofoliowana jak mumia. Rozumiem backplate + wyświetlacz, ale blachy, śledzie. Kompletnie zafoliowana. 4. ZASKOCZENIE - WYKONAWCZY PAŹDZIERZ. Nie znam się na elektronice, ale chyba teksty o obecnej robocie na kolanie w galopie może mieć ziarno prawdy. Karta jest 101% nówką nierozpakowywaną. Jak dla mnie ma nieco "przekoszone" chłodzenie. Jakby zgniecione, za mocno skręcone? I przez to przekoszenie, jakby brakowało 2, 3 mm do pełnego pokrycie elementów (nie wiem, co to?!) termopadami. Mogę podesłać foto. Dla mnie lipa i niesmak! Chyba, że stwierdzicie, że "to tak być powinno" i "nie znam się." c.d.n. Edytowane 23 Września 2021 przez JeRRy_F3D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DisconnecT 3208 Napisano 23 Września 2021 Ten podwójny karton to akurat Asus wrzuca, ja miałem z komputrona X-Trio 3080 to było fabryczne pudło owinięte, nie pamiętam albo folią bąbelkową albo streczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masketta Man 0 Napisano 23 Września 2021 A jak RTXy lubią się z riserami PCI-e? Muszą mieć PCI-e 4.0? Czy zadowolą się czymś takim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valeri 442 Napisano 23 Września 2021 Wuklano.pl legitny sklep ? robil ktos z was tam zakupy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tokacz 59 Napisano 23 Września 2021 5 minut temu, JeRRy_F3D napisał: wrażenia: 1. OPAKOWANIE KOMPUTRONIK + ASUS = WZOROWE. Pełne bezpieczeństwo. Karton Asusa + pudło Asusa z dystansami gąbkowymi. Czołgiem tego nie rozwali. Szacun. 2. GABARYTOWY szok. Karta smok. Ma się wrażenie, że nie trzymasz karty a stalową cegłę. Normalnie element z OBI. Kaloryfer żeliwny. Kawał grzmota. 3. FOLIE. Pierwszy raz mam w ręce karta, która jest ofoliowana jak mumia. Rozumiem backplate + wyświetlacz, ale blachy, śledzie. Kompletnie zafoliowana. 4. ZASKOCZENIE - WYKONAWCZY PAŹDZIERZ. Nie znam się na elektronice, ale chyba teksty o obecnej robocie na kolanie w galopie może mieć ziarno prawdy. Karta jest 101% nówką nierozpakowywaną. Jak dla mnie ma nieco "przekoszone" chłodzenie. Jakby zgniecione, za mocno skręcone? I przez to przekoszenie, jakby brakowało 2, 3 mm do pełnego pokrycie elementów (nie wiem, co to?!) termopadami. Mogę podesłać foto. Dla mnie lipa i niesmak! Chyba, że stwierdzicie, że "to tak być powinno" i "nie znam się." c.d.n. na wentylatorach na środku też jest folia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
addept 3212 Napisano 23 Września 2021 @valeri Czasem wpada tutaj na forum właściciel tego sklepu, paru chłopaków robiło tam zakupy, nie narzekali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radio_Tirana 2095 Napisano 23 Września 2021 (edytowane) 1 minutę temu, Valeri napisał: Wuklano.pl legitny sklep ? robil ktos z was tam zakupy ? @maciekmaderdużo tam kupował, wal do niego na priv A tak bez żartów - kupowałem, jedyny minus to brak informacji o wysyłce, kurier mnie na drugi dzień zaskoczył. Edytowane 23 Września 2021 przez Radio_Tirana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tokacz 59 Napisano 23 Września 2021 1 minutę temu, Valeri napisał: Wuklano.pl legitny sklep ? robil ktos z was tam zakupy ? tak, kupiłem 3080 tufa oc, następnego dnia był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
addept 3212 Napisano 23 Września 2021 Maciek nie kupuje tam, on jest właścicielem, z tego co pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JeRRy_F3D 2572 Napisano 23 Września 2021 5. KULTURA WYKONANIE. Będzie połowiczne zaskoczenie, bo... zimny i cichy. 1800-1900 obrotów - 62'C i... (gdzie to zaskoczenie?) UWAGA! Nie widzę różnicy jakości (proszę usiąść) vs Palit Gaming Pro 3070. Te same tempy! Te same obroty! Ta sama cisza i ten sam komfort. Różnice ładne fps na OSD !!! + 100W więcej na OSD. Zgodnie z oczekiwaniami. Tak więc paradoksalnie, to nie TUFem jestem oczarowany, a Palitem, który IMO trzyma fason. Wiadomo, wolniejszy, więc i chłodniejszy i cichszy, i mniej prądożerny czyli generalnie TUF lepszy (skoro taka sama kultura a jednak to 3080!). Chyba przez kwadrans zagrały mu cewki. Zaraz go dojadę i sprawdzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valeri 442 Napisano 23 Września 2021 Teraz, Radio_Tirana napisał: @maciekmaderdużo tam kupował, wal do niego na priv Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ahc 54 Napisano 23 Września 2021 2 minuty temu, Valeri napisał: Wuklano.pl legitny sklep ? robil ktos z was tam zakupy ? polecam chłopaków, solidna firma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach