Dla Ciebie, dla mnie, nie.
NIE MA obecnie konkurencji dla serii AC - nie ma gry, która oferuje różne okresy historyczne a zmiany, jeśli popatrzymy na AC1 i na Valhalle są ogromne.
Dlaczego rakiem nie jest Piranha Bytes? 2001 - Gothic - 2022 - Elex 2, który nadal jest Gothickiem, tylko w innej skórce. Te same animacje, silnik, błędy, itp.
Dlaczego rakiem nie jest Activision? Co rok ten sam CoD z kampanią na kilka godzin.
Jeśli idzie o serię Far Cry to nowa odsłona jest, dla mnie, lepsza od czwórki i piątki a strzelanek też już nie ma tak wiele na rynku jak kiedyś. Watch Dogs też się mocno rozwinął w porównaniu do jedynki.
Gohst of Tusima to świetna gra ale ona też ma sporo tych znaków zapytania na mapie i jest nazywana japońskim AC. Spider Man jest bardzo fajny fabularnie i mechanicznie ale jeśli idzie o aktywność poboczną to jest tego więcej niż w grach Ubi. Bardzo lubię gry niezależne ale mam już uczulenie na pixel art, bo to jest chyba najprostsze w tego typu grach.
Jaki sens ma ten temat?
Z jednej strony, narzekacie, że gry powstają coraz dłużej a z drugiej strony, twierdzicie, że najlepsze gry to takie, które powstają długo, więc w czym problem?
Niee, ja czekam aż sąsiad zraszacze włączy na ogrodzie. Jeśli masz takie zużycie wody, to zerknij czy aby gdzieś boczkiem nie idzie, albo w sanitariatach złączki nie puszczają i woda ucieka. Jeden kapiący kran potrafi dać 30l wody na dobę, puszczająca uszczelka w WC kilka razy więcej.
12 do 14m3 wody miesięcznie - tyle zużywamy w 4 osoby. Plus do tego to co idzie na licznik techniczny na ogród.
Może u mnie woda tansza XD
W gminie obok miasta, czyli 100m od znaczka mają jeszcze 3x taniej.
Chyba że już też za zimną wodę i ścieki mam po 200 a nie wiem.. żona otwiera i płaci wodę.