Skocz do zawartości
AUTO6

NVIDIA RTX 30x0 - wątek zakupowy

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, addept napisał:

PS. To, co, idziemy na piwo, jak na kumpli przystało? :lol2:

Oczywiście, ja stawiam.  :E 

Cytat

Przesyłka dotarła do punktu firmy Amazon

Gernsheim, Hessen DE

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiada ktos z obecnych karte  Suprim x 3080 z lhr? mianowicie szukam biosu od karty z lhr, poniewaz od zwyklej nie przyjmuje. Aktualnie znalazlem bios ale nie mam pewnosci czy to wersja silent/performance czy jak tam to w msi nazwali. 

Edytowane przez TheEnter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, 0916 napisał:

ile Ci wyszło za całość?

3479+ship czyli 3504zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TheEnter napisał:

Posiada ktos z obecnych karte  Suprim x 3080 z lhr? mianowicie szukam biosu od karty z lhr, poniewaz od zwyklej nie przyjmuje. Aktualnie znalazlem bios ale nie mam pewnosci czy to wersja silent/performance czy jak tam to w msi nazwali. 

A nie próbowałeś z tej strony uaktualnić vbiosu ?

MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G LHR

Ja poprzez live update tak zrobiłem ze swoją kartą 3080 Suprim X jeszcze bez lhr aby mieć resizable bar 

wykrywa czy masz starszy vbios i z automatu leci na nowszy

Edytowane przez Czarny_PLone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Czarny_PLone zapomniałem wspomnieć ze mam 3080 trio z biosem od suprima, ponieważ miałem problemy z power limitem. Na stronie msi do trio mozna pobrać dwa biosy,  jednak do suprima nie ma żadnego. Przez software od msi nie chce pobierać, ponieważ nie bede mial informacji czy to bios silent/performance. Dlatego szukam kogoś kto ma suprima lhr i wrzuci mi bios. 

Edytowane przez TheEnter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to tak sprawy wyglądają :) nie pojdzię ci vbios z suprima gdy siedzi inna karta w kompie poprzez updejt

Na dniach mam mieć suprima X właśnie z Lhr , pod warunkiem że mi wyślę sklep w poniedziałek tak jak informował i wtedy najpierw będe musiał sprzedać swojego Suprima X bez Lhr ? abym mógł otworzyć pudełko ten z LHR i  ??

Wtedy udostępnie ci vbiosy ?

Edytowane przez Czarny_PLone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś mi podać parametry na stabilne UV dla 3070? Nie chce mi się z tym męczyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, JDM napisał:

Czy może ktoś mi podać parametry na stabilne UV dla 3070? Nie chce mi się z tym męczyć ;)

nie ma uniwersalnego UV bo każdy krzem jest inny ;)

u mnie 0.893v i 1980mhz jest stabilne w q2 rtx a u kogoś innego może się wysypać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to chodzi, że nie wiem jak za to się zabrać ;) Aktualnie mam 0.875V@1830MHz, power limit nie ruszany, co to właściwie daje? Pamięć też nie ruszana, chociaż jak coś tam pokopałem, to było stabilnie na +1300 w afterburnerze. Aktualnie temp. to jakieś 53 stopnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw napięcie na 0,9V, 1900MHz i przetestuj np w Metro Exodus, jak się nie wysypie, to podbijasz taktowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.11.2021 o 22:46, addept napisał:

Ja cieszę się, że pozbyłem się tego Ventusa. Teraz myślę o tym, by pozbyć się tego PNY RTX 3070 Ti, ale do tego potrzebny mi któryś z dwóch wiszących w Hiszpanii na zamówieniach RTX 3080 od EVGA. :P

Do mnie znowu przysłali wiadomość z es, że termin 80 evga jest nieznany. Lipa też z programu step up evga, zrobiłem zgłoszenie 70ti i cisza. Na de była już wiele razy 80 evga ale w cenie 1,5k euro, więc słabo. 

Z racji tego, że ostatnio w ogóle nie gram mam plan taki, żeby kupić po taniości jakiegoś paździerza i pogonić 70ti.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to są wersje bez LHR, więc na realizację raczej bym nie liczył, chyba, że w 2024 roku. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygotowania do BlackFriday w x-komie idą pełną parą. Najtańsze RTX 3060 zmieniły ceny z 3299 zł na 3599 zł. Będzie z czego odjąć 10-15% i zrobić promocję :P 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, klimasz napisał:

Przygotowania do BlackFriday w x-komie idą pełną parą. Najtańsze RTX 3060 zmieniły ceny z 3299 zł na 3599 zł. Będzie z czego odjąć 10-15% i zrobić promocję :P 

Wyższe modele podobnie, po 300zł do góry :D

Black week się chyba nam szykuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, klimasz napisał:

Może tak być :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko X podniósł ceny, w ich wypadku 200-300 zł to nic! Rekordy biją ostatnio Sferis i Morele. U nich po 1000 zł na 3070Ti w ciągu tygodnia to standard. Proshop nic ciekawego, EURO zero dropów, to samo Komputronik. Wiem, bo jestem mocno na kupnie 3080 i monitoruję non stop.

Będzie ekstra ciężko trafić RTX-a taniej, chyba już do końca roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Półtora roku temu cieszyłem się, że tanio kupiłem i9-9900kf (czyli wersja bez integry). Teraz drżę, co to będzie, kiedy przez 100-złotową oszczędność, w przypadku awarii RTX 3080 zostanę bez komputera.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tgolik

Nauczka na przyszłość - brać wersje z Integrą-   100 zł to jest guano:-D a nie oszczędność,a potem jaki spokój ducha:szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zhao napisał:

@tgolik

Nauczka na przyszłość - brać wersje z Integrą-   100 zł to jest guano:-D a nie oszczędność,a potem jaki spokój ducha:szczerbaty:

Kalkulowałem sobie jeszcze, że wersja bez integry wydziela parę watów mniej ciepła. Ale nie wiem, czy to prawda.

Czy ktoś wie, za co Odin dostał takiego bana, że moderatorzy nie robią nic innego, tylko usuwają mu konta w liczbie kilkunastu dziennie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, tgolik napisał:

Półtora roku temu cieszyłem się, że tanio kupiłem i9-9900kf (czyli wersja bez integry). Teraz drżę, co to będzie, kiedy przez 100-złotową oszczędność, w przypadku awarii RTX 3080 zostanę bez komputera.?

Kupisz na rynku jakieś guano za 100-200pln i jakoś przeżyjesz ;) 

Odin dostał banixa? Co takiego narozrabiał?

47 minut temu, klimasz napisał:

X'y od dłuższego czasu miały lepsze oferty na CM niż na BF. To ichniejsze BF to dla mnie tylko okazja do pośmiania się, jak jeszcze się wszystko dobrze nie zacznie a już zapcha serwery ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, tgolik napisał:

Kalkulowałem sobie jeszcze, że wersja bez integry wydziela parę watów mniej ciepła. Ale nie wiem, czy to prawda.

Czy ktoś wie, za co Odin dostał takiego bana, że moderatorzy nie robią nic innego, tylko usuwają mu konta w liczbie kilkunastu dziennie?

Niby jak ?- to jest ten sam chip  tyle,że uszkodzony- niektóre sztuki nawet potrafiły się grzać bardziej niż te z K  

@BladyPL

Co do Odina to poczytajcie temat w odpowiednim dziale - w skocie  nabijanie spam  postów+offtop+potem robienie multikont jak dziecko i nie pogodzenie się z losem

Edytowane przez Zhao
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, BladyPL napisał:

Kupisz na rynku jakieś guano za 100-200pln i jakoś przeżyjesz ;) 

Odin dostał banixa? Co takiego narozrabiał?

Jeszcze mam taki dodatkowy zgrzyt, że przygotowuję się do sprzedaży mojej starej karty (GTX 1070 Ti). I czuję się niezbyt komfortowo, bo nie mam pewności, czy jej nie zostawić na wszelki wypadek. Z drugiej strony 1800 zł piechotą nie chodzi.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tgolik napisał:

Jeszcze mam taki dodatkowy zgrzyt, że przygotowuję się do sprzedaży mojej starej karty (GTX 1070 Ti). I czuję się niezbyt komfortowo, bo nie mam pewności, czy jej nie zostawić na wszelki wypadek. Z drugiej strony 1800 zł piechotą nie chodzi.?

Sprzedaj za 1800 i kup jakieś 960/970 na ciężkie czasy. Jak dobrze pokombinujesz to zostanie jakieś 1200-1300 PLN z tych 1800 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież od tej integry znacznie lepszy jest nawet GT 1030, i to o spory margines,  a 1070 warto opylić zanim wróci do poprzedniej ceny bo ekstra tysiak piechotą nie chodzi.  ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten gościu wyżej dobrze prawi, warto go posłuchać ;) Aczkolwiek zamiast 1030 warto się zainteresować GTX 960 - nawet wersją z 2GB. Do kupienia < 400 PLN.

Edytowane przez BladyPL
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi