Skocz do zawartości
AUTO6

NVIDIA RTX 30x0 - wątek zakupowy

Rekomendowane odpowiedzi

Od 30 minut próbuję kupić coś w Morele, parodia co tam się dzieje. Aha, tak przy okazji black week:
2cc8661872336.jpg

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Radio_Tirana napisał:

Czyli nie jest dostępna, szkoda waszego czasu na koczowanie na stronie. 

E tam nabyłem wczoraj sztukę w x-kom, dzisiaj patrzyła się przez całą minutę na mnie MSI 3060 TI za 3599 zł i też nie brałem, pomyślałem, niech inni też skorzystają ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kogoś ostatnio x-kom dzwonił z propozycją w sprawie zamówienia rtx 3080 w 2020 roku ?

Ostatnio ktoś pisał o propozycji "blowera" od GB . Poza tym  cisza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, jacktheripper napisał:

Dobry żart z tą minutą ?

Jaki żart, ponad minutę była dostępna. Można było kupić z zatwierdzeniem BLIK'a nawet - pod warunkiem, że nie ma się mBanku - tam czas przyjścia powiadomienia do apki jest tragiczny ok. 10 sekund, dla przykładu w PKO BP - prawie natychmiast 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nie mam czasu na głupoty i rezygnuję z Moreli, ktoś wczoraj pisał, że zakupy można było zrobić bezproblemowo, tak to wygląda w rzeczywistości

03079cf91ceaf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez spróbowałem na Morele, już tam nic nie kupię, na x-kom jeszcze jakoś dają radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że jeszcze raz nie na temat kart, ale po 15 miliardach errorów 524 wyskoczyło, że zamówiłem towar po normalnej cenie :D, parodia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, JDM napisał:

Dobra nie mam czasu na głupoty i rezygnuję z Moreli, ktoś wczoraj pisał, że zakupy można było zrobić bezproblemowo, tak to wygląda w rzeczywistości

03079cf91ceaf.jpg

No przyznaję, że ja pisałem, bo wczoraj działało, dzisiaj kolejkował serwer niestety po odświeżeniu, czas leciał od nowa, wczoraj nie. Nawet jak wszedłem na drugiej przeglądarce też kolejkowało, wczoraj i przedwczoraj nie było takich rzeczy....

Edytowane przez klimasz
błąd :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam do nikogo żalu jakby co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Ogider napisał:

Do kogoś ostatnio x-kom dzwonił z propozycją w sprawie zamówienia rtx 3080 w 2020 roku ?

Ostatnio ktoś pisał o propozycji "blowera" od GB . Poza tym  cisza?

Nie ma ostatnio 3080 w żadnej sensownej cenie. Ten blower był wczoraj za 6100 w EURO w Outlecie. Patrzyłem na niego pół godziny i nie wziąłem, te wszystkie odkurzacze albo AIOwce czasem wyskoczą pomiędzy 6 a 7k. IMHO to jest szajs, głośne albo ciepłe albo zajmują kupę miejsca bo idzie dodatkowa chłodnica.

Ostatnio (z tydzień temu) był za 6890 TUF (co może się zaraz okazać ekstra ceną jak świat będzie dalej szedł w taką inflację) i wczoraj przez moment za 6999 Ventus. Ja takie wstawki uważam wciąż za drogie i nie biorę. Ale może być tak, że do 3080 wentylatorowego za okolice 6k pozostanie na razie tylko powzdychać. Czasem coś wskoczy na morelach typu wczoraj Ventus bodaj za 6499, ale tam się nie da przeklikać ręcznie zamówienia, próbowałem kilkanaście razy i nigdy, ale to nigdy produktu nie ma na stanie już po 1-2 sek. W innych sklepach strzała daje się przejść koszyk i kartę kupić - w morelach trzeba mieć moim zdaniem bota zakupowego.

Sklepy wywaliły przez ostatnie 2 tygodnie ceny 3080 po 1-2-3k wyżej niż już to co było wysoko, nie chce mi się wymieniać wszystkich, wystarczy przejrzeć znane sieci i widać co się dzieje. Na BF też bym nie liczył, skoro schodzą słabe 3080 po 7-8k to po co robić na nie akcję sprzedażową? Sklepy nie mają do tego podstawy.

Edytowane przez Barley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Barley napisał:

Na BF też bym nie liczył, skoro schodzą słabe 3080 po 7-8k to po co robić na nie akcję sprzedażową? Sklepy nie mają do tego podstawy.

Był i nie ma - https://www.x-kom.pl/p/657483-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx3080-ti-rog-strix-gaming-oc-12gb-gddr6x.html

Zakładam, że kart nie wykupili górnicy, bo są modele tańsze. Więc kupił ktoś, kto chciał sobie pograć w ciszy (względnej), bo to model z topowym chłodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, klimasz napisał:

E tam nabyłem wczoraj sztukę w x-kom, dzisiaj patrzyła się przez całą minutę na mnie MSI 3060 TI za 3599 zł i też nie brałem, pomyślałem, niech inni też skorzystają ;) 

Ja dziś nawet nie czatowałem o 06:30. I słusznie, bo 3600 za dwa wentylatory to zbyt duża cena. 

A że jednej sztuki z Proszopu złapać się nie da to fakt autentyczny. Wiele osób z tego wątku może potwierdzić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Airwaves93 napisał:

Jedno trzeba przyznać. Ciężko pracują na miano x-scamu... Opinia o sklepie wśród stałych klientów na pewno się polepszyła po udanym 2020. Zwłaszcza po premierze RTX 3000, PlayStation i Switcha OLED ?

U mnie X-Kom zapunktował. Jednak zrealizowali moje zamówienie na RTX 3080 w cenie premierowej i od miesiąca cieszę się nową kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, JDM napisał:

Był i nie ma - https://www.x-kom.pl/p/657483-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx3080-ti-rog-strix-gaming-oc-12gb-gddr6x.html

Zakładam, że kart nie wykupili górnicy, bo są modele tańsze. Więc kupił ktoś, kto chciał sobie pograć w ciszy (względnej), bo to model z topowym chłodzeniem.

Oczywiście, że nie wykupują górnicy. Malkontenci cenowi z tego forum dalej nie rozumieją, że to zwykli gracze wykupują. Już pisałem, że większość kupujących w tym kraju nie ma zielonego pojęcia o tym albo innym forum i czatowaniu na okazję. Mają kasę, potrzebują kartę, kupują i tyle.

Proszę bardzo, zobaczymy jak długo będą dostępne:

7999 zł Gaming OC

7799 zł Ventus

A i jeszcze jedno. Wylewacie wiadro pomyj na X-Kom, a to jest JEDYNY w Polsce sklep z niskimi OBECNIE cenami i to jeszcze robiący obniżki na karty. Mało, rano, aplikacja, ciężko trafić, terefere, ale karty BYŁY.

Reszta ma to w pompie albo winduje ceny dużo wyżej. Jest w tej chwili jeszcze tylko jedno miejsce oprócz X gdzie można kupić 3070 Gaming OC za 4999 zł. X-Kom to również jedyny sklep, który przez ostatnie 2 tygodnie zaproponował w miarę porządne 3080 za 5800 zł. Gdzie indziej tego nie ma i nie było. Także trochę badania rynku zanim się wiesza psy na kimś.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Radio_Tirana napisał:

Ja dziś nawet nie czatowałem o 06:30. I słusznie, bo 3600 za dwa wentylatory to zbyt duża cena. 

A że jednej sztuki z Proszopu złapać się nie da to fakt autentyczny. Wiele osób z tego wątku może potwierdzić. 

Wiem, wiem, że jest mega ciężko (prawdopodobieństwo bliżej 0 niż 1), tym bardziej, że:

-sprzedaż, jeżeli już rusza to kilka sekund po 14 i ciężko się wstrzelić

-obecnie jest tam zabezpieczenie antybotowe - od ok 7-10 dni chyba to stosują - po iluś tam odświeżeniach strony :) 

tymczasem RTX 3060 TI z x-komu na którego psioczyłem po pierwszym dniu już na miejscu :) 

Edytowane przez klimasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, klimasz napisał:

tymczasem RTX 3060 TI z x-komu na którego psioczyłem po pierwszym dniu już na miejscu :)

Jaka data produkcji? Początek października czy później? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Radio_Tirana napisał:

Jaka data produkcji? Początek października czy później? 

A jak to rozszyfrować? :P Bo w ciągu jest REV 2.0 Check Number 5040 - tutaj się coś kryje? :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, klimasz napisał:

Bo w ciągu jest REV 2.0 Check Number 5040 - tutaj się coś kryje? :P 

Numer seryjny. 21 to 2021 rok, a następne dwie cyferki to tydzień produkcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Radio_Tirana napisał:

Numer seryjny. 21 to 2021 rok, a następne dwie cyferki to tydzień produkcji. 

Ja dostałem 21.38tydzień, czyli końcówka września.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby nikt nie kupił, 20 sztuk na cały kraj, a tu wyskakują kolejni nabywcy jak diabeł z pudełka. Coś niebywałego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Radio_Tirana napisał:

Niby nikt nie kupił, 20 sztuk na cały kraj, a tu wyskakują kolejni nabywcy jak diabeł z pudełka. Coś niebywałego. 

Moja karta to akurat nie z x-komu, ale też niedawny nabytek z przed 2 tygodni :P 
Napisałem jako ciekawostka.

Po tym jak x-kom robi start o 7:00 (6;30) nie chciało mi się tracić czasu na wcześniejsze wstawanie. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Barley napisał:

Oczywiście, że nie wykupują górnicy. Malkontenci cenowi z tego forum dalej nie rozumieją, że to zwykli gracze wykupują. Już pisałem, że większość kupujących w tym kraju nie ma zielonego pojęcia o tym albo innym forum i czatowaniu na okazję. Mają kasę, potrzebują kartę, kupują i tyle.

Proszę bardzo, zobaczymy jak długo będą dostępne:

7999 zł Gaming OC

7799 zł Ventus

A i jeszcze jedno. Wylewacie wiadro pomyj na X-Kom, a to jest JEDYNY w Polsce sklep z niskimi OBECNIE cenami i to jeszcze robiący obniżki na karty. Mało, rano, aplikacja, ciężko trafić, terefere, ale karty BYŁY.

Reszta ma to w pompie albo winduje ceny dużo wyżej. Jest w tej chwili jeszcze tylko jedno miejsce oprócz X gdzie można kupić 3070 Gaming OC za 4999 zł. X-Kom to również jedyny sklep, który przez ostatnie 2 tygodnie zaproponował w miarę porządne 3080 za 5800 zł. Gdzie indziej tego nie ma i nie było. Także trochę badania rynku zanim się wiesza psy na kimś.

Dodaj, ze to jedyny sklep, ktory co prawda po roku, czuje sie zobowiazany do honorowania zamowien. Morele juz dawno wszystko anulowalo (np. dlatego ze pada deszcz lub swieci slonce), albo po prostu olewa.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proshop to sklep widmo, jeszcze przed chwilą było, że mają 3070 rog za 4500 9szt i 3070ti rog za 5200 ponad 15szt i nagle nic nie mają :szczerbaty: Poradzi ktoś co zrobić? Mam kupca na radeona za 4500 i zastanawiam się nad 3060ti ichill z xkom za 4200 albo gigabyte za 4400 ew. 3070 gigabyte za 5k. Co byście brali?

Edytowane przez KamcioGF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, KamcioGF napisał:

Proshop to sklep widmo, jeszcze przed chwilą było, że mają 3070 rog za 4500 9szt i 3070ti rog za 5200 ponad 15szt i nagle nic nie mają :szczerbaty:

Sprawdzałeś czy nie realizują poprzednich zamówień?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi