Sprzedam fajnego Della Latitude e6230. Specyfikacja:
Pamięć RAM: 8 GB
Procesor: Intel Core i5-3320M
Przekątna ekranu: 12.5"
Rozdzielczość: 1366 x 768
System operacyjny: Windows 10 Pro
Dysk: 128GB SSD
Grafika: Intel HD Graphics 4000
CENA: 550zł
Laptop w dobrym stanie. Jedyna wada to nieczynny jeden port USB (Dodaję nowego huba w zestawie). Sprawna bateria. Podświetlana klawiatura. Fotki:
Z mojego otoczenia jedna osoba miała taki problem ze wspólnotą, że wszystko było super, dopóki nie został przekroczony budżet remontowy (tak akurat wyszło, parę rzeczy naraz). I wszyscy skoczyli sobie do gardeł
Dla odmiany spółdzielnia liczy sobie naprawdę ciężką kasę. Wspominałem już Wam o 38m^2 moich rodziców. Teraz wynajmuje to kobieta z bombelkiem.
To jest czerwiec 2021. Niestety, czy ogrzewają, czy nie - płacisz, i to niemało teraz były oczywiście podwyżki.
To dawałoby 347zł dla dwóch osób w stu metrach. 4164 zł rocznie. Za ogrzanie 100m^2 w bloku z sieci ciepłowniczej.
Kiedy mi za chatę wychodzi 2500zł za gaz, uwzględniając wszystkie opłaty stałe i abonamentowe, licząc 0,24zł za kwh (bez tych obniżek vatu obecnych). 100m^2. No, z wyliczeń oczywiście. Rzeczywistość zweryfikuje, bo to z zapotrzebowania na ciepło z projektu. Ale i tak... Japitole.
Cóż... 1k z metra to dużo. Bardzo. Dużo.
Czy dosłownie "dwa przystanki dalej" nie będzie już 300-400zł/m?
Sam planuję kupić działkę w W-wie za jakiś czas, ale w 2019 stwierdziłem ze smutkiem, że mnie nie stać. Nie pakowałbym się w działkę za 1k z metra, to jest przecież kosmos. Za 1000m^2 zapłacisz milion