Zestaw zakupiony.
Ostatecznie wybór padł na:
Intel Core i5-12400f
Gigabyte B660 GAMING X DDR4
Patriot 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 Viper Steel
KIOXIA Exceria 1TB
SilentiumPC Fera 5 ARGB 120
SilentiumPC Vero L3 700W 80 Plus Bronze
Corsair iCUE 220T RGB
MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB GDDR6
RAZEM: 6060 zł
Wiem, że mógłbym dołożyć do tego RTXa 3070, ale komp dla 10 letniego syna i ten 3060Ti do monitora 1080p w zupełności wystarczy. Zależało mi też na jakości i kulturze pracy...
Jestem po pierwszym sezonie Fleabag. Bawię się świetnie chociaż wydaje mi się, że grupą docelową tego serialu są raczej kobiety (co jednak nie przeszkadza mi się dobrze bawić). Chyba 6 odcinków na sezon, jeden odcinek to 25 minut - idealnie dla ludzi, którzy nie mają czasu.
Ludzie tez popelniaja bledy I robia ostrzal artyleryjski na swoje zgrupowania.
Ale mniejsza z tym.
I tak najwiecej kontrowersji beda wzbudzac sytuacje, kiedy autonomiczne pojazdy beda przejmowaly coraz wieksza kontrole nad samochodem. Takim powiedzmy skrajnie szokujacym przypadkiem jest sytuacja co ma np. zrobic pojazd w sytuacji, kiedy bedzie mialo dojsc do wypadku i do wyboru jest:
a) wjechanie wprost pod tira (przez co zgina osoby w pojezdzie),
b) ucieczka w jedyne wolne miejsce czyli w przystanek pelen ludzi (przez co zgina ludzie na przystanku).
Ok, dosc off-topa
windows defender i animalwarebytes nie są tak skuteczne jak Norton. Używam Nortona od 15 lat i wszystko mi zatrzymał, a wcześniej ciągle coś było. Windows Defender to program darmowy wbudowany w Windows więc o czym my tu mówimy. Natomiast animalwers jak miałeś wersję darmową nie robi skanowania w czasie rzeczywistym, a wersja płatna jest dosyć droga, a pirat... No to wiadomo.... Po za tym animalwers zatrzymuje głównie trojany, a nie wirusy.