Dlatego pisałem to kwestia użytkowania.
Ale generalnie skrócił się czas żywotności nowszych TV Nie będę już pisał o jakości wykonania i oszczędności na każdym kroku
Nie raz pisałem jak ktoś posiada dobry model LCD na podświetleniu świetlówkowym to obrazem kładzie większość nowych LCD na podświetleniu LED Tak to jest z tą technologią.
Raczej zabawa w DDR5 ma mało sensu z uwagi na wciąż bardzo wysokie ceny tych pamięci. W cenie 32GB DDR5 masz 64GB DDR4, które jak podejrzewam spokojnie ci wystarczy do twoich zastosowań.
Plus jak wrzucisz teraz 2x16GB DDR5 i będziesz chciał dorzucić drugie dwie kości, to kontroler pamięci raczej będzie się buntować jeśli chodzi o obsługę wysokich taktowań przy 4 kościach. Niestety w tej generacji jest z tym sporo problemów.
No ok, ale pisanie że LED pada po dwóch latach to przesada. Na pewno się zdarza, ale nie jest to reguła. Mój stary ks7000 wciąż działa, a dałem go babci która katuje go cały dzień. Kumpel ostro katuje konsolą nu8002 i nie widzi potrzeby żeby zmieniać, takich przykładów mogę podać mnóstwo. I to właśnie są Samsungi. Nie uwierzę, że OLED jest bardziej trwały od LED.
Stara technologia jeszcze na świetlówkach. Uwielbiam jak ludzie mieszają stare modele do nowych może jeszcze wrócimy do kineskopu, które potrafią działać 30lat.
Niektóre starsze modele na podświetleniu LED też potrafią działać ponad 10lat. Także proszę nie wrzucać wszystkiego do jednego wora.