Dobrze wiedzieć. To chyba wszystko powoli staje się jasne. Jeśli chodzi o pozostałe komponenty z mojej listy takie jak zasilacz, chłodzenia wodne i obudowa która to wszystko pomieści to wszystko będzie śmigać? Może warto coś z tego wymienić na tańsze bądź lepsze?
Pozostaje jeszcze takie pytanie, czy może zestaw który podałem w liście, może być w tym zakresie cenowym 11-12k zbudowany lepszy na całkowicie innych komponentach? Tak jak wspominałem, moja obecna wiedza jest daleko w tyle, dlatego jeśli są jakieś inne alternatywy to chętnie je usłyszę ;)
Dlatego pisałem to kwestia użytkowania.
Ale generalnie skrócił się czas żywotności nowszych TV Nie będę już pisał o jakości wykonania i oszczędności na każdym kroku
Nie raz pisałem jak ktoś posiada dobry model LCD na podświetleniu świetlówkowym to obrazem kładzie większość nowych LCD na podświetleniu LED Tak to jest z tą technologią.
Raczej zabawa w DDR5 ma mało sensu z uwagi na wciąż bardzo wysokie ceny tych pamięci. W cenie 32GB DDR5 masz 64GB DDR4, które jak podejrzewam spokojnie ci wystarczy do twoich zastosowań.
Plus jak wrzucisz teraz 2x16GB DDR5 i będziesz chciał dorzucić drugie dwie kości, to kontroler pamięci raczej będzie się buntować jeśli chodzi o obsługę wysokich taktowań przy 4 kościach. Niestety w tej generacji jest z tym sporo problemów.
No ok, ale pisanie że LED pada po dwóch latach to przesada. Na pewno się zdarza, ale nie jest to reguła. Mój stary ks7000 wciąż działa, a dałem go babci która katuje go cały dzień. Kumpel ostro katuje konsolą nu8002 i nie widzi potrzeby żeby zmieniać, takich przykładów mogę podać mnóstwo. I to właśnie są Samsungi. Nie uwierzę, że OLED jest bardziej trwały od LED.