Ogólnie obsługa klienta w X-Kom to dramat, jedyne co potrafią to odpisywać formulkami na niezadowolone komentarze pod produktami. Ostatnio poszedłem do salonu odebrać zamówienie, było 2 sprzedawców i przy nich 2 klientów. Myślałem, że całość załatwię w max 5 minut, a czekalem - uwaga - 30 minut Jeden sprzedawca robił reklamację dla babki i coś mu nie szło - no trudno, zdarza się. Ale drugi bajerował ewidentnie niezdecydowanego gościa na jakiegoś gamingowego laptopa. Gościu też miał jakąś huśtawkę nastrojów bo przez te 30 min zmieniał zdanie chyba z 5 razy (może go wezmę, a może nie wezmę, a wie pan co - jeszcze się zastanowię). Ostatecznie sprzedawca stracił 30 min życia (podobnie jak i ja, ale w między czasie skoczyłem sobie do kawiarni po kawe ), naprodukował się co nie miara, a gościu po prostu się zawinął i nic nie kupił. Na miejscu sprzedawcy bym dawno odpuścił gdy ewidentnie widać, że gość tego laptopa i tak nie kupi. A w między czasie z 3-4 osoby przewinęły się przez sklep które nie były tak cierpliwe jak ja i nie chciało im się stać 30 minut.
Nie wiem co się stało z x-kom ale ostatnio zamówiliśmy zestaw komputerowy i dostaliśmy inny dal kogoś innego, potem tydzień się nie dało doprosić, aby wysłali, konsultanci obiecywali że oddzwoanią, w końcu kupiliśmy w krsystem:)