Ja uzywam jedynie MSI Afterburnera do GPU, cala reszte ustawialem w BIOSie. Pod winde masz SpeedFan i Argus monitor ale nie napisze czy dobrze dzialaja gdyz nigdy z nich nie korzystalem.
Z tego co pamietam to ten decoupling kit, ktorego foto wstawiles to kiedys trzeba bylo dokupic osobno (za 5€ czy cos takiego). Ale glowy za to sobie nie dam uciac Czlowiek zawsze wszystko hurtem zamawial i ciezko mi sobie przypomniec co dokladnie bylo czescia zestawu a co nie
no właśnie afterburner mi coś nie trybi, pokazuje sie info jak w zdjęciu.
szkoda mi na to czasu i energii, zrobiłem default bios i pomogło, tylko ram zwiększam do 3200mhz i narazie tak zostawiam. czy jest jakis program normalny który nie miesza w systemie ???
Popraw sobie błędy ortograficzne, gramatyczne i stylistyczne bo aż bolą oczy. Dźwięk który słyszałeś to najprawdopodobniej syczenie cewek pod obciążeniem ( sądzę po obrotach wentylatorów ). Krople które widziałeś to substancja z termopadów które się spociły. Normalna rzecz która dzieje się również na płytach głównych. To samo miałem na Z97 MSI Gaming i X570 Aorus Master. Jeśli reklamowałeś tylko z tego powodu to nie dziw się ,że reklamacja została odrzucona bo karta jest sprawna i nie było podstaw żeby dokonywać naprawy lub wymiany.