Skocz do zawartości
AUTO6

NVIDIA RTX 30x0 - wątek zakupowy

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, pwitcher napisał:

Dzwoniłem do Asus PL z tekstem że mam problem z płyta główną i czy mogę oddać do serwisu w DE, bo akurat mieszkam. Pani poszła się upewnić do kogoś i po powrocie powiedziała ze nie ma problemu. 

W Asus DE powiedzieli mi ze mogę oddać do każdego serwisu w europie/uni. Oczywiście nie dam sobie nic uciąć ze tak będzie. W najgorszym razie można wysyłać kartę do Niemiec, nie jest to jakiś duży wydatek.

Dzięki wielkie. No to czas czekać na dropa u Asusa DE... jak napisałem mailbox gotowy, adres na Amazon Pay wpisany - więc zacieram rączki. Kupie u Niemca, a nie będę Janszownie wspierał u nas. Poszli WON. ;)

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MadSpot napisał:

Dzięki wielkie. No to czas czekać na dropa u Asusa DE... jak napisałem mailbox gotowy, adres na Amazon Pay wpisany - więc zacieram rączki. Kupie u Niemca, a nie będę Janszownie wspierał u nas. Poszli WON. ;)

Jak masz adres DE to moznaby brac Asus z Alternate.de pod uwage. Niestety podejrzewam ze oni zyluja ceny.

Dobra popatrzylem na szybko, Strix i ogolnie Asus chyba tylko oficjalny sklep wchodzi pod uwage.

Edytowane przez wincyjognia
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, wincyjognia napisał:

Jak masz adres DE to moznaby brac Asus z Alternate.de pod uwage. Niestety podejrzewam ze oni zyluja ceny.

Dokładnie ich ceny są meh... Dlatego oficjalnie od Asusa chętnie przytulę. :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, DawCooN napisał:

Mam na niego zamówienie w amazonie, kosztuje 1074 euro, jak chcesz to mogę zmienić adres dostawy do Ciebie. Ale musiałbyś przelać kasę oczywiście. Dolicz do tego 23% vatu bo kupione na koncie business.

image.thumb.png.8dd02aaff958536269d010d1d1c211f4.png 

szalenstwo placic na wyjsciu 5000zl za karte , gdzie twoj zarobek, ta karte w czecha moglem miec za 4700, a u ciebie wychodzi 5000 bez kilku groszy, dorabiajmy polskich januszy chociaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ohhh pany pany widzę tutaj dalej taka posuwa z tymi kartami i cyrki 😂 ja jestem po ograniu już 1szego tytułu na mojej gaming x trio i powiem wam tak nie wiem czy to mój egzemplarz tylko czy jak ktoś tutaj ma może się wypowiedzieć czy mu boostuje do 2200mhz i wszystko działa jak należy żadnych black screenow czy wyrzucania do pulpitu bo jestem w szoku 🤯 ps. Wkurwik lekki na CB77 za obsuwę znowu No ale lepiej dla tych którzy jeszcze nie maja swoich gpu 💪🏻 Teraz się biorę za RDR 2 a potem AC valhalla bo januszotronik.pl leci w kulki z moimi kodami aż dzisiaj pani Aleksandra się wzięła za te kody dla mnie i będzie się kontaktować w tej sprawie pozdrowionka dla wytrwałych w boju :D 

• Thanks 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2200 chlopowi boostuje :D chyba mu jakiego nowego AMD XT wlozyli.

Edytowane przez wincyjognia
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Ko4lapl napisał:

Ohhh pany pany widzę tutaj dalej taka posuwa z tymi kartami i cyrki 😂 ja jestem po ograniu już 1szego tytułu na mojej gaming x trio i powiem wam tak nie wiem czy to mój egzemplarz tylko czy jak ktoś tutaj ma może się wypowiedzieć czy mu boostuje do 2200mhz i wszystko działa jak należy żadnych black screenow czy wyrzucania do pulpitu bo jestem w szoku 🤯 ps. Wkurwik lekki na CB77 za obsuwę znowu No ale lepiej dla tych którzy jeszcze nie maja swoich gpu 💪🏻 Teraz się biorę za RDR 2 a potem AC valhalla bo januszotronik.pl leci w kulki z moimi kodami aż dzisiaj pani Aleksandra się wzięła za te kody dla mnie i będzie się kontaktować w tej sprawie pozdrowionka dla wytrwałych w boju :D 

2200 to jeszcze takiego czegos nie slyszalem o tych kartach... wez lepiej pokaz graf z GPU clock na przestrzeni jakichs 10 minut -_-'

Edytowane przez Cypeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała ta premiera tych kart to jedna wielka kpina, po prostu żałosne to jest. 

• Like 1
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, MarMig napisał:

szalenstwo placic na wyjsciu 5000zl za karte , gdzie twoj zarobek, ta karte w czecha moglem miec za 4700, a u ciebie wychodzi 5000 bez kilku groszy, dorabiajmy polskich januszy chociaz

Przecież chciałeś dać 5 kafli  😛 to luźna propozycja. Chciałem pomóc, bo ja i tak bym tą kartę anulował, ale jak nie to nie ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Griszah napisał:

To zdjęcie któregoś z userów pclaba, kojrzę to zdjęcie w tym wątku - januszerka w trakcie.

https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-3080-vision-oc-10gb-CID99-IDH4W1u.html#afb26deed8

6Eo1IJ6.png

Też kojarzę. Płakał, ze karta ma za wysokie temperatury :E. Karta jest OK l, tylko on ja dusił w tej "obudowie" i sposobem zamontowania karty. Może warto odkopać post :Up_to_s:

Edytowane przez IIMechatronikII

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Cypeq napisał:

2200 to jeszcze takiego czegos nie slyszalem o tych kartach... wez lepiej pokaz graf z GPU.

Max co miałem bez CO to 2050 na GPU, a jak podkręciłem do 2150 to zdarzyło się wywalenie do pulpitu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ko4 na ln2 jedzie ,hahah 

daj ss tego 2200 bo nikomu takiego taktowania w i terecie nie trzyma ( bedziesz pierwszy na caly swiat)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Griszah napisał:

Zamówienie X Trio z 13:59 i poniżej info do którego już xkom wszystkich przyzwyczaił 

image.png.054501c7d212291a0771ba1a07593e19.png

Zamówienie z 14:03 i nie mam takiego maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, MarMig napisał:

ko4 na ln2 jedzie ,hahah 

daj ss tego 2200 bo nikomu takiego taktowania w i terecie nie trzyma ( bedziesz pierwszy na caly swiat)

Dokładne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daw zebym wiedzial ze dorabiam polaka to bym to kupil ale nie niemca tfu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Khold napisał:

Zamówienie z 14:03 i nie mam takiego maila.

Takie mail idzie z oddziału jak wybierasz odbiór osobisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wow: na morele prawie 100 osób zamówiło strixa 3070

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gravitational napisał:

Jakie to ma znaczenie że chodzi o granie? Funfact: ja nawet nie gram w nowe gry.

Ludzie kupują gamingowe PCty, monitory, zestawy VR za 10k i więcej.  Ja przepłaciłem 300-500zł za kartę graficzną  (nie licząc tego że zostałem zescamowany na 3x tyle na olx), żeby tylko mieć ten upgrade już za sobą i z głowy.

Aż taki frajer ze mnie? xD  Przecież RTX3080 podrożał w oczach, najpierw kosztował 3,3k, a teraz lekko 1kafel więcej. Taki sam los czeka RTX 3070. Chyba że chcecie czekać do połowy 2021, aż towaru będzie full na półkach, wtedy to kupicie sobie 3070, może nawet za mniej niż 2k. 

Nie, zaden frajer. Osobiscie nigdy nie uderzalem w sprzet powyzej 4k. W tym roku zlamalem zelazna zasade i wyjatkowo za zestaw gamingowy wydalem 25k. Nie uwazam sie sie za frajera. Teraz gaming to inna rzeczywistosc.

Edytowane przez Metasynapse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Griszah napisał:

Takie mail idzie z oddziału jak wybierasz odbiór osobisty.

Mam odbiór osobisty w salonie :E Jaki masz status zamówienia ?

Edytowane przez Khold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Griszah napisał:

To zdjęcie któregoś z userów pclaba, kojrzę to zdjęcie w tym wątku - januszerka w trakcie.

https://www.olx.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-3080-vision-oc-10gb-CID99-IDH4W1u.html#afb26deed8

6Eo1IJ6.png

to jest jeden z najgorszych buildow jakie widzialem... gpu wiatraki na szybie a radiatory wydychaja w sciane, oba komponenty by lepiej chodzily w normalnej obudowie za 200zl ze stock cooleram XD

Edytowane przez Cypeq
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, hopes napisał:

jestem 12 w kolejce XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, hopes napisał:

Gigabyte Gaming OC ~15 w tym ja, więc może coś tam da radę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, uncatchble napisał:

jestem 12 w kolejce XD

liczac z januszami czy bez?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi