Witam uprzejmie
Nie wiem, po prostu pytam Was, bo bardziej siedzicie w temacie i pewnie macie, jakieś swoje typy w tej sprawie. Czy to będzie jeszcze w tym roku?
Tak z ciekawości, że to Kurski autoryzował i Kaczor pozwolił, to koniec świata:
Z poważaniem
Byłbym się w stanie pod tym podpisać, gdyby nie zakończenie. Otóż czasy są dzikie nie tylko w segmencie GPU a najczęściej sprzedający chcą wycisnąć ostatnie soki z kupującego Gdyby odwrócić sytuację i mielibyśmy na rynku nadmiar kart graficznych, to sprzedający by się zabijali o kupującego i dałoby się trafić na oferty nawet poniżej MSRP Tylko ilu z nas, kupujących, zdobyłoby się na stwierdzenie, że nie po to producent wymyślił MSRP, abyśmy teraz kupowali poniżej tej wartości i wspaniałomyślnie dołożyli grosza sprzedającemu
Nie rozumiesz, bo widzisz skomplikowany system społeczno-prawny w sposób zero-jedynkowy. Hej, masz tam trochę wyobraźni w głowie, czy twój mózg funkcjonuje jak komputer?
Ja się nie rozżalam nad tym typem. W ogóle mnie ta cała historia nie przejęła. Nawet nie wiedziałem, co takiego zrobił, tylko mnie zainteresowały twoje tyrady w jego kierunku, które jak się okazało wynikają z bardzo nierealistycznego spojrzenia na świat, co nazywasz "pragmatyzmem".
Pragmatyczne podejście zakłada realistyczną ocenę rzeczywistości, a to co ty prezentujesz to jest antypragmatyzm - wbrew temu co sugerowałeś w poprzednich postach.
Czepiam się nie ze względu na "żal" po GF, ale z niechęci do "gwałcenia" racjonalności poprzez pseudoracjonalne poglądy.
Ta cała sytuacja z policjantem i ofiarą nie jest wcale przykładem "samooczyszczenia", ale kumulacją błędów systemowych i ludzkich, które doprowadziły do kolejnych błędów i strat (negatywne aspekty ruchu BLM). Takie gadki jak twoja odciągają od właściwej, racjonalnej oceny tych wydarzeń, bo sprawiasz wrażenie, jakby w sumie nic złego się nie stało, a może i nawet doszło do czegoś dobrego, bo "dwóch debili się wyeliminowało".
Spoko, ale następnym razem nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, bo kilku debili z jednego urzędu coś odjechało.
A co? Gowin też zerwał umowę? Póki co to tylko kaczor to zrobił.