Skocz do zawartości
Isharoth

Genshin Impact

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
10 godzin temu, Isharoth napisał:

Dobry wybór, zawsze można wrócić jak będzie więcej rzeczy. Kiedyś ta gra będzie ogromna.

Chciałbym wrócić do gry czy to już ten czas czy jeszcze się wstrzymać?

Nie grałem od początku listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napiszę ci czy dobrze byłoby teraz wrócić, bo trudno mi na to odpowiedzieć, ale wypiszę ci co pojawiło się od tamtego czasu, a nie zniknęło (jak np. eventy). Zakładam że 1.1 jeszcze nie grałeś, bo wychodził gdzieś koło połowy listopada:

• Dragonspine - poboczna lokacja, góra pomiędzy Mondstadt a Liyue. Eksploracja na 100% zajęła mi 2 dni. Do zdobycia jest bardzo dobra darmowa broń dla supportów.
  • Sporo pobocznych questów - większość pewnie nie jest jakaś porywająca, ale zawsze to coś do roboty.
  • Nowe Domainy m.in. ten w Dragonspine z fajnym cryo i hydro bonusem
  • Nowy boss tygodniowy z 1.1 (Childe) w Liyue.
  • Nowy boss z materiałami dla Xiao i Hu Tao.
  • Zadania na reputację w miastach
  • Teraz w 1.4 jest ten festiwal z minigierkami, potem jeszcze jakieś inne eventy wejdą

Teraz jest rerun banneru z Ventim, później rerun Childe. 1.5 będzie większym update, m.in. 2 nowe postaci (Eula, Yanfei), boss tygodniowy (zmiana w wymaganiach resinu co do tych bossów), jeszcze inny boss w Dragonspine, housing system. Po śledzeniu leaków zgaduję że w 1.6 pojawi się kolejna lokacja (Chasm), odrobinę mniejsza od Dragonspine.

Co do 1.4 to powiedziałbym że jest trochę rozczarowujący pod względem zawartości.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wompierz Dziś o 18 stream z 1.5, ale jest już EN trailer:

Na chińskim streamie zapowiedziano Inazumę, następną dużą krainę, tym razem wzorowaną na Japonii. Kraina będzie podzielona na kilka wysp. Trzy z nich pokazali na poniższych concept artach, być może będzie coś więcej. Nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie wyjdzie Inazuma. Pewnie gdzieś na lato czyli 1.6/1.7. Myślę że bardziej w 1.7.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yashiori Island

The skeleton of a great snake rests on this island. The presence of evil is palpable here.

557e46ae-eb81-4eb3-a0c1-c5a30cf3610a-yas

5ed96b15-7e38-4180-8e90-ca638792bbb1-yas

Tatarasuna, Kannazuka

The mountain surrounding the Mikage Furnace. Blossoms continue to bloom here, imprevious to the effects of war.

54a8794c-532b-4b9f-9e28-7153bfcbd9d8-tat

Mikage's Furnace

The largest smelting facility in all the islands of Inazuma, surrounded by jagged, rocky terrain. War has brought production to a halt.

14da510b-1a95-4996-8a13-1da8c0bee444-mik

Narukami Island

A sight witnessed by all inbound travelers to Inazuma. The Grand Narukami Shrine and Sacred Sakura on the mountain, and the city of Inazuma on the coast.

412775e3-edf8-43d0-bf0f-efdb7edc36df-nar

Tenshukaku, Inazuma City

The residence of the most exalted one in all of Inazuma. Standing tall on the highest point in the city, it watches over all under the Electro Archon's dominion.

6c406742-262b-49d8-adf0-2cea4e28f06b-ten

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inazuma na tych grafikach wygląda świetnie. Chciałbym żeby dodali postać coś ala shogun w masce. Czekam też na ścieżkę dźwiękową bo ta z Dragonspine była IMO świetna.

Ps. Tak oglądając ten trailer...to gdyby nie było wyboru języka to nie dałbym rady w to grać po angielsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, elcaco napisał:

Inazuma na tych grafikach wygląda świetnie. Chciałbym żeby dodali postać coś ala shogun w masce. Czekam też na ścieżkę dźwiękową bo ta z Dragonspine była IMO świetna.

To pewnie ucieszysz się, że archon (bóg, a właściwie bogini) Inazumy, czyli Baal, ma tytuł "Raiden Shogun". ;) Prawdopodobnie będzie to postać wzorowana na Raiden Mei z Honkai Impact.

25 minut temu, elcaco napisał:

Ps. Tak oglądając ten trailer...to gdyby nie było wyboru języka to nie dałbym rady w to grać po angielsku.

A ja powiem ci że gram sobie na zmianę raz z angielskim raz z japońskim dubbingiem jak mi się któryś znudzi. Angielski też jest całkiem całkiem, oczywiście dużo zależy od konkretnych postaci.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w tej grze nadal nie ma invert mouse? Jakiś czas temu odpaliłem, przeszedłem prolog i wyłączyłem. Dosłownie nie jestem w stanie tak sterować żadną postacią ani FPP ani TPP. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Pioy napisał:

Czy w tej grze nadal nie ma invert mouse? Jakiś czas temu odpaliłem, przeszedłem prolog i wyłączyłem. Dosłownie nie jestem w stanie tak sterować żadną postacią ani FPP ani TPP. 

Z ciekawości sprawdziłem i niestety nie ma. Co dziwne, bo taka opcja to standard w większości gier.

Wyczytałem że opcja jest dostępna tylko na padzie. I rzeczywiście tak jest.

Edytowane przez Isharoth
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dopakowana wersja dla PS5 przetestowana przez Digital Foundry 

Gra w ulepszonej wersji dla PlayStation 5 dostępna jest za darmo w PSN

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A o porcie na Switcha póki co cisza. :E Chyba mają problem ze zoptymalizowaniem tej gry pod Pstrykowe CPU.

Btw. Całkiem spoko jest ten housing zrobiony. Sporo jest do odblokowywania. W teorii są do odblokowania 3 miejsca w różnych klimatach, gdzie możemy budować, z czego dodatkowo odblokowuje się potem na nich kolejne wyspy (chyba 3 dla każdego miejsca). Na początek można sobie wybrać tylko jedno miejsce. Schematy do crafcenia mebli i innych obiektów zdobywa się najczęściej ze sklepu, w którym wykupujemy wszystko za specjalną walutę, którą z kolei dostajemy za rozbudowę. Im więcej mamy postawionych mebli, tym szybciej zarabiamy. Górny limit póki co to chyba 30 monet na godzinę (póki co udało mi się wyrobić 20/h). Większość schematów jest za 80, 160, 240. Można je jeszcze zdobyć z nagród za wykonywanie zadań związanych z housingiem, oraz kilka jest do kupienia w głównym świecie gry. System będzie dalej rozwijany, w przyszłych update jest mowa o możliwości rozstawiania postaci, które się zdobyło i rozmowy z nimi (pewnie coś na wzór Animal Crossing?).

Przyznam szczerze że w 1.3, 1.4 powoli miałem już dość Genshina i logowałem się coraz rzadziej, tracąc nadzieję na to że gra pójdzie w dobrym kierunku. Ale 1.5 i zapowiedzi przyszłych update trochę mnie uspokoiły, więc znów aktywniej gram, tym bardziej że nie mam teraz za dużo gier do ogrania. Czekam na banner z Eulą, który będzie za kilkanaście dni. Mam nadzieję że takich elementów, jak wyżej wspomniany housing, będzie więcej i miHoYo skupi się na rozbudowaniu endgame. Bo póki co to dostawaliśmy głównie jakieś eventy, które znikały po kilku, góra kilkunastu dniach.

Z leaków wiadomo że 1.6 będzie wstępem do Inazumy, ale jeszcze bez nowej krainy. Będą za to jakieś wyspy pomiędzy Liyue, a Inazumą. Pojawią się łódki (albo łodzie?), którymi będziemy podróżować między wyspami, ale póki co nie samodzielnie. Będzie też dostępna pierwsza postać (5*) z Inazumy, Kazuha. Rerun banneru Klee też jest już raczej potwierdzony. Oprócz tego będzie kolejny festiwal, Ludi Harpastum. Wszystko wskazuje na to że Inazuma powinna pojawić się w 1.7, czyli jeśli wg dotychczasowego schematu wydawania aktualizacji (co 6 tygodni w środy), będzie to 21 lipca.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie jednym z największych minusów tej gry to klikanie myszką. Nieraz trzeba się tyle naklikać żeby coś ulepszyć że czasami mam dość. Animacje UI też nie pomagają. No ale tak to jest skoro gra działa na telefonach.

Edytowane przez elcaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pobiegałem trochę po mapce i zostawiłem. Męczy mnie to, że MUSZĘ wszystko przechodzić tymi samymi postaciami i tym samym schematem ciosów bo uwaga nie mam waluty na rollowanie nowych postaci i itemków a wszystko sprowadza się właśnie do tego.

No nic może przy następnym patchu.

Gra okazała się kurą znoszącą złote jaja. Jest jedną z najlepiej zarabiających gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wompierz To jest minusem Genshina, że czekanie na nowy content wyklucza się ze zbieraniem na nowe postaci. Bo jak nie będziesz logował się do gry to nie uzbierasz. Może z Inazumą wciągniesz się na nowo, bo będzie dużo do zwiedzania.

Ja mam już uzbierane prawie na 2x pity, żeby mieć 100% pewność że dostanę Eulę. Jak dostanę ją na pierwszym pity, to resztę wrzucę może w weapon banner po miecz dla niej, o ile druga broń też będzie mocna (bo nie chcę za bardzo ryzykować). Jak weapon banner będzie kiepski to zachowam na postaci z Inazumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer update 1.6:

Z pamięci co nowego:

• Bannery: najpierw rerun Klee, potem nowa 5* postać, Kazuha
  • Archipelag stworzony na potrzeby całego update. Będą tam różne eventy, nowy boss, trochę do zwiedzania, w tym nowe, ukryte skrzynki. Podobno całość ma zostać usunięta z gry zaraz po zakończeniu 1.6, co sugerowałoby że zarówno boss jak i nowe materiały będą musiały być gdzieś przełożone. Jest to kolejna rzecz, która wskazuje na premierę Inazumy po 1.6, ale o tym napiszę później.
  • Skiff, czyli łódka która będzie jedną z głównych atrakcji na tych wyspach. Można nią swobodnie sterować. Możliwe, że będzie użyta w grze w przyszłości jako stały, wodny środek transportu.
  • Skiny do postaci (dla Jean płatny za Genesis Crystal, dla Barbary darmowy z eventu)
  • Nowy Archon Quest (główny wątek) - Rozdział 2, czyli rozpoczęcie wątku Inazumy. Wraz z Beidou i Kazuhą będziemy planować podróż statkiem do wspomnianej, zamkniętej krainy.
  • Wiele poprawek do Housing Systemu, nowe meble, zwiększenie limitu do stawiania mebli, możliwość ustawiania swoich postaci (max. 4)
  • Postać mówiąca przez gramofon na trailerze, to prawdopodobnie Alice (matka Klee). Niestety nie zobaczymy jej jeszcze w grze. Alice jest autorką przewodników po Teyvat i bardzo szaloną ale wszechstronnie utalentowaną osobą. Prawdopodobnie eventy z 1.6 będą częściowo związane z jej wynalazkami.

Pod koniec streama pokazano znów nowe concept arty z Inazumy, tym razem z narracją Ayaki:

unUnddn.png

zp8hEla.png

qBTL70g.png

dbehaTA.png

Q8c3TB4.png

QHgThv1.png

Na trailerze od 3:10 pokazano horyzont z Guyun (Liyue), na którym widać wyspy Inazumy. Obecnie w grze nie ma ich w takiej formie jak na trailerze (są po prostu płaskie makiety), więc można przypuszczać że widok ten zostanie dodany w 1.6. Kolejna przesłanka mówiąca o tym że Inazuma już blisko. Wyspy zostały już zidentyfikowane przez fanów gry:

y7c3HGG.jpg

A teraz garść przecieków (lepiej traktować je z przymrużeniem oka):

• 10 czerwca zaczyna się Summer Game Fest 2021, w którym będzie uczestniczyć m.in. miHoYo. Początkowo przypuszczało się, że będą tam po prostu mówić o collabie Genshina z drugą grą tego studia, Honkai Impact. Ostatnio jednak z pewnego źródła pojawiła się wiadomość, że może tam być teaser Inazumy.
  • W update z Inazumą dostaniemy Electro Travelera (raczej oczywiste), ma być też dostępna Ayaka.
  • Electro Archon Inazumy, czyli Baal, ma podobno przypominać wyglądem Raiden Mei z Honkai Impact (przykład). Już wcześniej zakładano że tak będzie, bo poprzedni Archoni też byli mocno wzorowani na postaciach z Honkai. Drugą taką postacią będzie Yae, wzorowana na postaci o tym samym imieniu z Honkai. Yae widzieliśmy już na streamie z 1.5.
  • Baal ma być supportem. Będzie mocna, ale raczej nie na poziomie Ventiego (trudno go przebić :E). Nie wiadomo jeszcze czy będzie korzystać z miecza jednoręcznego czy innej broni.
  • Ayaka ma być mocniejszym dps niż Xiao. Ogólnie to Xiao będzie wyznacznikiem. Każdy nowy dps ma być przynajmniej tak mocny jak on.
  • Oprócz Ayaki z postaci, które powinny wyjść gdzieś na początku Inazumy są jeszcze: Yoimiya (5* Pyro łuk), Tohma (4* Pyro polearm). O Yae nie wiadomo jeszcze zbyt wiele. Prawdopodobnie będzie Electro.

Jak już pisałem, nie traktujcie tych leaków jako pewnik. Staram się korzystać z bardziej sprawdzonych źródeł, ale nawet oni się czasem mylą, a poza tym część rzeczy może się jeszcze zmienić w locie. Niedługo rusza beta 1.7 (albo raczej 2.0?), więc powinien być po tym wysyp bardziej pewnych przecieków. A tymczasem ja zaczynam zbierać gemy na Raiden. :E Może jeszcze uda mi się dorwać Ayakę, ale wątpię że będę tak ryzykować jakby miała być blisko banneru Baal, bo wziąłem teraz Eulę i jestem spłukany.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh... Szkoda, że ta gra nie może być normalnie Buy2Play i potem ze dwa większe płatne dodatki, jak to drzewiej bywało. Przecież tak też by sporo zarobili, a ludzie tacy jak ja byliby szczęśliwsi.

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.06.2021 o 10:05, Kynareth napisał:

Eh... Szkoda, że ta gra nie może być normalnie Buy2Play i potem ze dwa większe płatne dodatki, jak to drzewiej bywało. Przecież tak też by sporo zarobili, a ludzie tacy jak ja byliby szczęśliwsi.

Zarobiliby sporo mniej, ale tak - dla graczy byłoby to korzystne. Ogólnie to nie cierpię gier gacha i dla mnie nie wnoszą one nic dobrego do tej branży, wręcz przeciwnie - są skupione na wyzyskiwaniu i manipulacji emocjami graczy, żeby wydusić z nich jak najwięcej. Genshin to dla mnie mały wyjątek, bo ma do zaoferowania naprawdę sporo jak na darmową grę, licząc od początku gry do zwiedzenia 100% świata i zrobienia questów. Niby jak ktoś chce mieć wszystkie, podkreślam, wszystkie 5* postaci, to musi wydać dużo pieniędzy, ale taka gra jest nudna - piszę to z perspektywy osoby która spędziła tutaj bardzo dużo czasu. Ludzie którzy płacą dostają część rzeczy szybciej, mogą szybciej dostać i rozwinąć postaci. Problem w tym że Genshin ma póki co endgame oparty na eventach. Czyli pod koniec gry, poza eventami, które nie trwają przecież zbyt długo, nie ma zbytnio nic ciekawego do roboty. Taki gracz, który gra za darmo zwykle przechodzi wszystko trochę wolniej, więc ma więcej czasu żeby przetrawić całą zawartość, dopóki nie pojawi się coś naprawdę znaczącego jak np. nowa lokacja.

Pod względem walki i eksploracji Genshin jest super. Niestety to 2 dopracowane elementy, a za resztą ciągnie się widmo gachy. Dlatego ludzie z niecierpliwością czekają na nowe lokacje, w tym Inazumę. Ostatnia nowa lokacja była aż w 1.2, a mamy już jutro 1.6. Miał być jeszcze Chasm, ale został przełożony z powodu problemów z nowym elementem (Dendro), z którym jest związany.

Tak btw. ruszyła beta 1.7 więc powinny lecieć przecieki. Pierwszy krok zrobiło miHoYo i pokazało nowe postaci przed leakerami. :E Rozkład bannerów na 1.6-1.7.:

Klee (rerun)

Kaedehara Kazuha - 5* Anemo, miecz - Znany już z trailera i wcześniejszych przecieków. Pierwsza postać z Inazumy, ale poznamy go w Liyue (jest częścią załogi Beidou i pewnie pomoże nam dostać się do Inazumy) 

Yhpfq4Z.png

Sayu - 4* Anemo, prawdopodobnie Claymore (to wiadomo z przecieków, bo miHoYo nie podobało typu broni) - Podobno będzie mieć taki skill że będzie się turlać. :E

K55s4IR.png

mZHXQwz.png

Yoimiya - 5* Pyro, łuk - będzie miała fajerwerki.

RmKdegM.png

N4a1NBX.png

Kamisato Ayaka - 5* Cryo, miecz - Ją już chyba każdy zna z pierwszej bety. :E

DoHVqGh.png

S01Sf9g.png

Uwaga, nie wiem w jakiej kolejności będą bannery w 1.7. Ale potwierdzają one, że w tym patchu rzeczywiście będzie już Inazuma. :o Mi się wydaje że pierwsza będzie Yoimiya a potem Ayaka, ale to tylko moje domysły na podstawie dotychczasowej rotacji żywiołów. Był też wyciek filmiku wprowadzającego do historii Kazuhy, gdzie był widoczny zarys postaci Raiden. Jeśli ktoś chce spoiler to wrzucam go tutaj, ale moim zdaniem nie ma już sensu, bo ten filmik jest z 1.6 a patch wchodzi jutro.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, czas na leaki. Wszystkie obrazki wrzucam w spoiler, niech każdy decyduje co chce zobaczyć a co nie.

- Wyspy Inazumy na mapie. Nie wiem czy będzie można tak po prostu przepłynąć, albo zrobić sobie most, raczej będzie jakiś statek. Może wykorzystają te małe łódki, które będą zaraz w 1.6.

LurFc5A.png

- Mapa Inazumy w przybliżeniu

XgWr5qN.jpg

- Inny rodzaj mapy, wygląda na jakąś eventową albo z questa.

Ofbz0nE.jpg

- Pierwszy nieśmiały screen z Inazumy. W sumie nie wiadomo co na nim jest. Wygląda jak jakiś konar. Opis "Electro Emit Tree" - ale to pewnie wolne tłumaczenie, a nie jakieś oficjalne. Z tyłu fajna, niebieska trawka.

UMMgKEg.png

- Tak samo, kolejny nowy obiekt, nazwa "Active Ray Amp".

gWB2Xcl.png

- Electro armata

Oq6PSoB.png

- To chyba nie jest screen, a sądząc po opisie obrazek który pojawi się w menu reputacji. Można przypuszczać że widok w grze będzie bardzo podobny. :o

QQpydFD.jpg

- Kolejny obrazek z jakiegoś menu. To chyba jest fragment Tenshukaku, czyli zamek archona Inazumy, widać nawet statuę i schody do głównej części zamku.

WClabNJ.jpg

- Świątynia Narukami, która znajduje się na szczycie góry, na wyspie o tej samej nazwie.

rBKqLFv.jpg

- To mi wygląda na wejście do jakiegoś Domaina.

p5tNjJG.jpg

- Krajobraz jednej z wysp Inazumy. Chyba Narukami Island, bo widać zamek. Rozmazany, ale jest. :E

5nSiTIs.jpg

- Yae z Narukami Shrine

bqdzHrX.png

- Raiden Shogun, Baal, - Electro Archon Inazumy :)

seNJ0fx.png

- Skrzydełka za reputację w Inazumie. Ładne, będą pasowały na Raiden. ;)

e5MacNU.png

- Obrazek był podpisany "tutorial". Widać Travelera, chyba w wersji Electro (?). W poprzedniej becie Electro Traveler był jeszcze nieskończony, tutaj ma dziwną ikonkę Q, jakby była wzięta z jego Anemo wersji.

pK4nADW.jpg

- Nowy przeciwnik?

fMVmeQy.jpg

- Nowy rodzaj "komara". :E

4g0j55n.jpg

- To chyba jakieś eventowe sprawy, przynajmniej tak wynika z opisów

ECyqblB.jpg

jLdykND.jpg

58M7tIo.jpg

- 2 nowe sety artefaktów

16QxTKz.png

BDOAgWY.png

- Pierwsza wygrzebana muzyczka z Inazumy.

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie przydałoby się, aby ludzie przestali być zorientowani głównie na zysk, a zaczęli być zorientowani na to by zrobić coś dobrego, fajnego, porządnego, co innych faktycznie ucieszy i nie spowoduje później rozpaczy w wyniku np. bycia wielorybem w grze gacha. Czegoś co nie musi być dla wszystkich, ale pozytywnie wpłynie na grupę docelową, sprawiając że będzie szczęśliwsza. :-)

Nie podoba mi się to, że w ostatnich 10+ latach nie dość, że postęp pecetów wyraźnie zwolnił, to jeszcze doszły te wszystkie negatywne praktyki jak mikrotransakcje, gacha, rozdrobnione DLC (co rozpoczął horse armour do Obliviona), duże day-one "łatki", niedokończone na premierę gry, upraszczanie i otępianie mechanik oraz projektu poziomów, przekładanie grafiki nad fizykę, interakcję i SI, okłamywanie graczy trailerami, kierownictwo osób od marketingu i zarządzania, zamiast pasjonatów próbujących stworzyć coś, w co sami chcą grać, słuchanie feministek jak mają być projektowane gry, faworyzowanie osób kupujących edycje specjalne, coraz mniej wysokobudżetowych innowacyjnych tytułów. I mógłbym dłużej wymieniać... :-(

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Isharoth Dzięki za wrzute. Inazuma wygląda wyśmienicie. Czas zacząć zbierać kulki na Yoimiye ?

Skrzydła będą w sam raz dla Fischl.

@Kynareth Pełna zgoda. Na Genshina jednak nie narzekam bo nie wydałem ani złotówki, a mam już nabite mnóstwo godzin.

No i można narzekać na developerów i wydawców ale gdyby gracze głosowali portfelem to sytuacja była by diametralnie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kynareth To co opisujesz jest efektem tego że gry stały się medium masowym. Niestety nie ma szans że będzie lepiej, wystarczy spojrzeć na przykład filmów.

@elcaco A leaki dalej płyną. Ciągle jeszcze jakieś nowe postaci dochodzą. Potem najwyżej powysyłam resztę, bo strasznie dużo tego jest. Nie zdziwię się jak będzie jakiś gameplay nagrany niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Przyjrzałem się trochę gierce i na tą chwilę to jest tak, że dużo musisz wydawać. Mało otrzymujesz w zamian.

Odwrotność do tego co było na premierę.

Typowe gacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wompierz napisał:

Przyjrzałem się trochę gierce i na tą chwilę to jest tak, że dużo musisz wydawać. Mało otrzymujesz w zamian.

Odwrotność do tego co było na premierę.

Rozwiniesz? Chętnie podyskutuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Teraz, Isharoth napisał:

Rozwiniesz? Chętnie podyskutuję.

Dodają mało kontentu. Głównie postacie, itemki i proste questy.

A żeby to mieć musisz wydawać walutę którą mozolnie się farmi albo kupuje za realny pieniądz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, wompierz napisał:

Dodają mało kontentu. Głównie postacie, itemki i proste questy.

A żeby to mieć musisz wydawać walutę którą mozolnie się farmi albo kupuje za realny pieniądz.

No ostatnio mocno pojechali z eventami, choć niektóre eventy są ok. Ta gra nie jest niczym ambitnym, ale moim zdaniem jest całkiem fajna do pogrania za darmo. Moim zdaniem największym problemem jest to, że jak ktoś chce sobie zrobić przerwę i poczekać np. na nowe lokacje to nie uzbiera sobie gemów, żeby kupić jakąś postać jak już wróci do gry. To jest akurat bardzo słabe, takie celowe wywoływanie efektu FOMO u gracza (polecam o tym poczytać, jak i o wielu innych technikach manipulacji). ;)

Duży potencjał traci na tym, że raz - to gra mobilna, a dwa - to gacha. Jednak mimo kilku bolączek nadal się Genshinem interesuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No ja też się interesuje dlatego piszę w temacie. Bo ciekawią mnie zmiany.

Dojdzie jakaś duża kraina, nowe mobki i modele mobków bo widzę w tej kwestii niewiele się zmienia to pewnie wrócę pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, wompierz napisał:

Dojdzie jakaś duża kraina, nowe mobki i modele mobków bo widzę w tej kwestii niewiele się zmienia to pewnie wrócę pograć.

Teraz w 1.6 też będzie nowa lokacja, ale malutka. I niestety zniknie ona z gry z końcem update. Po prostu kilka wysp zaprojektowanych bardziej pod event. Patch wchodzi pojutrze, 6 tygodni od niego będzie duży update z Inazumą (2.0) - czyli powinien być 21 lipca. ;)

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi