Zadałem to samo pytanie ChatGPT i kazałem mu napisać to w postaci strony html. ChatGPT wygenerował taki kod jak ten po niżej i po zrobieniu strony w html skrypt generuje coś takiego jak chyba chciałeś.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Generowanie zestawów liczb</title>
<script>
function generateSets() {
var numbers = Array.from({length: 80}, (_, i) => i + 1); // Tworzenie tablicy liczb od 1 do 80
var sets = [[], [], [], [], [], [], [], []]; // Tworzenie pustych zestawów
for (var i = 0; i < 10; i++) {
numbers.sort(function() { return 0.5 - Math.random(); }); // Przemieszanie kolejności liczb
for (var j = 0; j < 8; j++) {
sets[j].push(numbers.pop()); // Dodanie liczby do zestawu i usunięcie jej z ogólnej puli
}
}
// Wyświetlanie zestawów
var output = document.getElementById("output");
output.innerHTML = "";
for (var i = 0; i < 8; i++) {
var set = sets[i];
output.innerHTML += "Zestaw " + (i + 1) + ": " + set.join(", ") + "<br>";
}
}
</script>
</head>
<body>
<h1>Generowanie zestawów liczb</h1>
<button onclick="generateSets()">Generuj zestawy</button>
<div id="output"></div>
</body>
</html>
Cześć, powoli chciałbym wymienić fona na coś nowszego. Aktualnie mam Sony Xperia XA2. Lubię Sony, podobają mi się (od zawsze mam) i skłaniałbym się właśnie ku kolejnemu. Ale tym razem nie średniak, tylko już lepszy. Np. Xperia 5 (Xperia 1 raczej zbyt droga). Tylko z tego co widzę, to za chwilę wychodzi Xperia 5 V, więc raczej nie opłaca się etraz brać np. Xperii 5 IV, zwłaszcza że w nowej wersji mają poprawić problemy z przegrzewaniem się.
Zależy mi na w miarę małym ekranie koło 6". I żeby robił dobre zdjęcia, bo mój aktualny robi słabe przy kiepskim świetle.
Jakieś pomysły? Może lepsze coś innego niż Sony?