Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, TheMr. napisał:

Te karty będą leżeć przy obecnym stanie ETH. ETH stanęło w miejscu od dwóch tygodni, a czym bliżej 2022 i ETH 2.0 tym gorzej dla "inwestorów". 

Ciiii,bo zaraz fanatycy będą pisać,że termin wprowadzenia ETH 2.0 będzie wiecznie przesuwany :E

Tak naprawdę,te karty nie muszą leżeć w magazynach,wystarczy że ETH wróci na ścieżkę wzrostów,jak BTC zacznie swój kolejny rajd zapowiadany przez pseudoanalityków (tym razem mówią o 200k $ w 2022 roku - jedno wielkie XD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pomyliliście tematy.. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skuszę się na 6900 XT od Sapphire. 6900zł, ale kij w to :D Spokój na lata jak dla mnie. I coś na TV się w 4K pyknie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, kubikolos napisał:

Skuszę się na 6900 XT od Sapphire. 6900zł, ale kij w to :D Spokój na lata jak dla mnie. I coś na TV się w 4K pyknie. 

Gdzie za tyle się udało kupić :)? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, novi napisał:

Gdzie za tyle się udało kupić :)? 

Alledrogo. Nowiutka Sapphire Radeon RX6900XT OC SE Gaming Nitro+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena spoko i wersja też :) . Jakis sklep sprzedawał, czy osoba prywatna ? 

W dodatku nie wiem czy świadomie, ale na 99% masz lepszej jakości rdzeń w tym modelu , poznasz po zegarach po wyjęciu z pudełka :).

ja się rozgladne w okazyjnej cenie za RX 6900 XT Speedster ZERO EKWB , rtx3080 mi nie leży . Żałuję, że nie wyrobiłem się z zgłoszeniem zwrotu 14dniowego z tym rtx, ale pewnie po kosztach uda mi się go odsprzedać . 

Edytowane przez novi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, novi napisał:

Cena spoko i wersja też :) . Jakis sklep sprzedawał, czy osoba prywatna ? 

W dodatku nie wiem czy świadomie, ale na 99% masz lepszej jakości rdzeń w tym modelu , poznasz po zegarach po wyjęciu z pudełka :).

ja się rozgladne w okazyjnej cenie za RX 6900 XT Speedster ZERO EKWB , rtx3080 mi nie leży . Żałuję, że nie wyrobiłem się z zgłoszeniem zwrotu 14dniowego z tym rtx, ale pewnie po kosztach uda mi się go odsprzedać . 

Sklep, ale podejrzewam, że jest to jednoosobowa działalność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm dziwne, bo z tego co widziałem było 7 sztuk w tym „rzucie”. Chyba, że jak wklejałem, to tyle zostało 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa ale bez FV (PCC) i bez Gwarancji XD. A właściwie z gwarancją na połowę wartości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w przypadku uszkodzenia od razu zwrot kasy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmnmm idzie już złapać 6600 XT za 3k , jeszcze kilka stówek i będzie można pozwolić sobie na ten zakup ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, marjanoos napisał:

Widziałem na fb, że ktoś ma 10 czy więcej sztuk z proshopu.

Jak pierwszy raz widziałem to ogłoszenie to było 16 w opisie, teraz już zostało 'tylko' 15 sztuk z Proshopu ;-) Wycinek ogłoszenia poniżej, żeby nie robić reklamy i nie zaśmiecać forum. Cena: 7400zł. Grupa na FB 'KARTY GRAFICZNE POLSKA'. Link jeśli ktoś jest zainteresowany ofertami, często droższymi niż w sklepach ;-) https://www.facebook.com/groups/704551933548505/

powcol.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto daje 3 lata gwarancji na te karty?

Proshop daje rękojmię na 2 lata. 

PowerColor , XFX i podobne daje 2 lata gwarancji.

Ewentualnie jak producent daje 3 lata to Proshop zgadza się pośredniczyć w przesyłce na gwarancje. 

Realnie jak karta padnie to dostaniemy zwrot siana na kartę która był oplacony zakup. Lub na te konto. 

Rękojmia chyba też nie przechodzi na kolejnego właściciela. Więc ponownie potrzebny jest dobry układ z pierwotnym kupującym, aby chociaż 3500zl odzyskać.

Ja się pytam gdzie te 3 lata gwarancji XD

Chyba jednak lepiej kupić kartę na promocji w jakimś Mediaexpert za te 200zl więcej XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W proshopie przechodzi rękojmia na innego kupującego, to nie polska żeby robili problemy . Wystarczy znać numer klienta tylko , i założyć konto u nich żeby przepisać gwarancję na siebie (na inny nr klienta).  Tyle akurat wiem, bo sprzedawałem rx5700 od nich i się dowiadywałem jak to wygląda. Ale fakt , devil ma 2l gwarancji i 2l rękojmi w proshopie. Cena z tyłka względem sklepów, gdzie można za tyle samo dorwać te karty, raz na jakiś czas i mieć w dowodzie zakupu kwotę którą się zapłaciło . Karta padnie i jest pole manewru, a tak ktoś da ponad 7k za kartę gdzie na dowodzie zakupu jest 3500 i mogą się zacząć problemy w razie gwarancji . 

Sam jestem za tym, żeby mieć na dowodzie zakupu tyle ile się dało. RX akurat ma u mnie mniej niż Dalem ale nawet nie o 1000zl , więc bez tragedii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę wyszperać, ale było dwa lata na USA i Kanada oraz rok globalnie. 

Jak ktoś łyka z Morele to polecam zdjęcia, filmy, wydruki i walczyć zaciekle jak wściekły pies w trzecim roku XD 

A od randoma z sieci można postarać się o przepisanie rękojmi na siebie. Trzeci rok gwarancji bralbym z mocnym przymrużeniem oczu.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, novi napisał:

Jest jeszcze lepiej, rękojmia proshopu tylko.  

https://www.powercolor.com/rma

Ja jak sprzedaję komuś grafikę, to nie widzę problemu w tym, żeby w razie w pośredniczyć w procesie realizacji gwarancji. No ale jak sie tyle sztuk sprzedaje, to juz raczej problematyczne. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, marjanoos napisał:

Ja jak sprzedaję komuś grafikę, to nie widzę problemu w tym, żeby w razie w pośredniczyć w procesie realizacji gwarancji. No ale jak sie tyle sztuk sprzedaje, to juz raczej problematyczne. :D

No raczej większego problemu w tym nie ma . Fakt, taki skalper to ma przerąbane w razie jak karta padnie :). Ale ma za to spory zarobek, coś za coś . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze kilka pytań odnośnie wyboru RX 6600 XT , zamierzam grać na niej w takie tytuły jak Far Cry 6 , COD -WZ , Fifa 22 itp , mam monitor 2560x1440 czy jest to dobry wybór pod takie parametry techniczne , mam do wydania na kartę max 2700zł , czy też polecicie coś innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej w tym budżecie nic lepszego nie dostaniesz. Zbytnio wyboru nie masz . 

Monitor wspiera freesync ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer Nitro VG270UP - wspiera freesync

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi