Minciu nie da sie poprawić jak wygłuszysz ściany to wygłuszysz siebie, innych będziesz słyszał Sąsiad musiałby sobie zrobić coś takiego żebyś go nie słyszał.
@lukadd poruszył istotny temat - budowanie w szczerym polu. Cholernie istotne, by:
1. sprawdzić MPZP;
2. jak nie ma MPZP, to sprawdzić przynajmniej charakter działek w otoczeniu, gminy potrafią być tutaj pomocne i podpowiedzieć, co dopuszczają w okolicy (dzwonić na wydział planowania przestrzennego gminy)
3. nie brać się za budowę domu na działkach przyległych do ogromnych i pustych działek, zwłaszcza pod miastami - prawdopodobieństwo, że prędzej czy później pierdykną tam blok jest wysokie.
Ja mam ostatnią działkę w ślepej ulicy - znów przyfarciłem, koło mnie już nikt niczego nie zbuduje
Ktoś tam mówił o "obecnym silniku". To na pewno nie ten z 2010 roku, o którym tutaj wspomniano, bo w 2015 roku, była jego nowa wersja. Jak kto nie wierzy, to niech sobie zainstaluje i porówna jakąś część 2010 - 2014, a następnie 2015 lub nowszą. W 2015 była nowa oprawa oraz również nowy model jazdy. Pamiętam jak miałem zarówno 2013 (która była dobra) i 2015 zainstalowane przez pewien moment, to różnica w obrazie była widoczna gołym okiem. No i model jazdy z 2013 wydawał się nagle jakiś drewniany w porównaniu z 2015 Aczkolwiek sama część 2015 była ogólnie średnia, to taki poligon doświadczalny raczej był dla nowszej wersji silnika właśnie. Dopiero rok później 2016 była faktycznie przyzwoita i trzymała poziom, już jako całość.
Miałem dawno temu Neostradę 6 Mb/s. Trzy osoby z tego korzystały w domu. Ogarnąłem kupując router TP-Link, który obsługiwał QoS. Na takiej prędkości łącza dawało radę, ustawiałem sobie maksymalny limit dla każdego użytkownika i nikt nikogo nie zatykał. Z pingiem i tak był problem, normalnie w okolicy 80 ms, z innymi osobami na łączu powyżej 100. Trzeba unikać rozdzielczości HD na Netflixie itp. Teraz mam światłowód, ale dobrze pamiętam te wzmagania, jak zostawiałem steama na dwie doby żeby pobrać grę i nikomu tym nie przeszkadzać. Teraz trwa to 20 minut.