amsztel 2480 Napisano 10 Września 15 minut temu, Isharoth napisał: Podoba mi się że statki są modułowe i można zbudować statek jaki się tylko wymarzy. Jak patrzyłem na Redditach co ludzie stworzyli to się trochę zdziwiłem. I to jest wg mnie kuriozum tej gry. Mozemy sobie zbudowac mega wypasiony statek tylko po to, zeby nim nie latac 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isharoth 2112 Napisano 10 Września Teraz, amsztel napisał: I to jest wg mnie kuriozum tej gry. Mozemy sobie zbudowac mega wypasiony statek tylko po to, zeby nim nie latac Tak, to jest na tę chwilę mój największy zarzut do tej gry, poza tymi technicznymi jak optymalizacja. W tym kosmosie jest za mało kosmosu Mocno na łatwiznę poszli z tym teleportowaniem się na planety. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TmK 778 Napisano 10 Września Trochę jak z ustawianiem jaki typ siusiaka mamy mieć w konfiguratorze postaci Cyberpunka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skypan 2073 Napisano 10 Września Mało jest gier gdzie siurak ma na coś wpływ. Osobiście spotkałem się z tym w Scum gdzie wielkość narządów rodnych miała wpływ na inteligencję. Teraz już tego nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog67 4870 Napisano 10 Września Biedne te dzieci taka epoka przeszła bokiem Starfield uczy 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeBomB 1724 Napisano 10 Września Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lpcl 1427 Napisano 10 Września 2 godziny temu, Isharoth napisał: Tak, to jest na tę chwilę mój największy zarzut do tej gry, poza tymi technicznymi jak optymalizacja. W tym kosmosie jest za mało kosmosu Mocno na łatwiznę poszli z tym teleportowaniem się na planety. Na chwilę obecną mam ponad 40 godz. (3 frakcje, jedna misja główna, trochę zadań pobocznych). Niektórzy trochę nie zdają sobie sprawy czego sobie życzą, bo ja np. po kilkudziesięciu godzinach w everspace żygałem już tym lataniem i modliłem się o takie teleporty. Jakbym miał jeszcze latać pomiędzy planetami w sf to ten czas pewnie wyniósłby jakieś 2x więcej. A lepsze statki przydają się w kilku misjach plus większa ładowność na materiały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ghs 242 Napisano 10 Września no i wszystko jasne. DLSS nie było na premierę bo byłaby kompromitacja FSR a nie gryzie się ręki która dokarmia, czy jakoś tak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJRegul 121 Napisano 10 Września Wyciągnąłem z szafy RTX 2060 6GB by zobaczyć z czym się mierzą konsolowcy. No powiem Wam szacun, że są w stanie tak grać 🤐 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 15958 Napisano 10 Września Trzeba se było locka zrobić fps, byś osiągną ten sam efekt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 10 Września To, że oprawa jest "nierówna", już powszechnie wiadomo. Gra za to sporo nadrabia designem lokacji. Miasto Neon wygląda świetnie i jest dokładnie taką miejscówką, jakiej oczekiwałem po tego typu grze. Szkoda, że reszta elementów nie stoi na podobnym poziomie. Zrobiłem kilka tych niby lepszych misji frakcyjnych. No cóż, dupy nie urywają, choć faktycznie to poziom wyżej od zwykłych fedexów. Głównego wątku na razie nie ruszam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJRegul 121 Napisano 10 Września 3 minuty temu, kadajo napisał: Trzeba se było locka zrobić fps, byś osiągną ten sam efekt. Na RTX 2060 na średnich detalach w 1440p z FSR na 66% mam 33-38fps co jest dla mnie dużo przyjemniejsze niż lock na 30fps (choć dalej do grywalności daleko IMO). Na 30fps nie jestem w stanie grać po prostu tak klatkuje, przy locku widzę to jakby to było ze 20fps a nie 30fps, lock przez Afterburnera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 15958 Napisano 10 Września To zrób lock na 38 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skypan 2073 Napisano 10 Września (edytowane) Edit. Zastanawia mnie dlaczego SI nie strzela w miejsce gdzie znajduje się gracz ? To tak w sumie logiczne nie ? Edytowane 10 Września przez skypan 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 15958 Napisano 10 Września Ogólnie jakby ktoś miał chęć grac w 30 fps to zdecydowanie polecam do tego pada nie myszkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJRegul 121 Napisano 10 Września 7 minut temu, kadajo napisał: Ogólnie jakby ktoś miał chęć grac w 30 fps to zdecydowanie polecam do tego pada nie myszkę Na razie nagrywam w 30fps rozgrywkę i sprawdzę czy da radę ze skaczących 30 fps zrobić płynne 60fps we FlowFrames do wrzutu na YT 😉 Co do pada to leży sobie koło kompa i nie wiem czy przełamie się do gry w taki tytuł na padzie, pad u mnie służy do gry w ścigałki i sportowe, nigdy nie umiałem na padzie ciupać w nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_Tiger 122 Napisano 10 Września (edytowane) Download nvidia profile inspector Find Starfield in the presets Find the section "5" select following: ReBar feature ENABLED ReBar options 0x00000001 (Battlefield V, Returnal, Assassin's Creed Valhalla....) ReBar size limit 0x0000000040000000 (Battlefield V, F1 2022, F1 2021, Assassin's Creed Valhalla...) In top right, set Apply lub https://www.nexusmods.com/starfield/mods/1696 Edytowane 10 Września przez Black_Tiger 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemcio666 556 Napisano 10 Września Wybaczcie jeśli było, ale położył mnie ten filmik XD 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*** ChOpLaCz *** 3327 Napisano 10 Września (edytowane) 44 minuty temu, kadajo napisał: @*** ChOpLaCz *** ty sobie chyba jaja robisz... Wybaczcie. Ostatnie 2 doby bez kompa w terenie, tylko koma, więc widocznie uciekają mi posty przez nieuwagę. Edytowane 10 Września przez *** ChOpLaCz *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris194 2232 Napisano 10 Września 15 godzin temu, SebastianFM napisał: A teraz ciekawostka. Silnik jest już w jakimś stopniu przygotowany do korzystania z RT. Świadczą o tym wpisy w pliku .exe, np. BLAS, RaytracingSceneManager, bCapBLASUpdatesPerFrame:Display, bUseMeshDecalsInRaytracing:Display, bAccelerationStructureIgnoreExclusionFlag:Display. Sprawdziłem też shadery po zdekompilowaniu i w co najmniej 16 z nich występuje wywołanie funkcji RayQuery TraceRayInline, używanej tylko przy śledzeniu promieni. W grze jest też drugi plik z shaderami, Starfield - ShadersBeta.ba2 i w nim w 28 różnych shaderach występuje RayQuery TraceRayInline. RT a loadingi dalej przy wejściu do schowka na szczotki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 15958 Napisano 10 Września 11 minut temu, *** ChOpLaCz *** napisał: Wybaczcie. Ostatnie 2 doby bez kompa w terenie, tylko koma, więc widocznie uciekają mi posty przez nieuwagę. Luz. Wyedytuje i sprawa załatwiona. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Isharoth 2112 Napisano 10 Września Na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć nic pozytywnego o głównym wątku. Specjalnie na razie pomijałem poboczne rzeczy, ale chyba jednak coś zacznę, bo zaczynam czuć wypalenie. A zwykle to chyba jest na odwrót. Cały czas łażę i zbieram artefakty, oraz kolejne moce (które działają dosłownie jak krzyki ze Skyrima ). Nic poza tym. Pytanie do osób, które robiły wątki frakcyjne. Czy znaleźliście już coś, co byłoby równie fajne jak np. Mroczne Bractwo czy Gildia Złodziei z serii TES? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ditmd 2620 Napisano 10 Września Niektóre lokacje nawet spoko wyglądają 1 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJRegul 121 Napisano 10 Września Nie widziałem info tutaj o tym, ale może komuś się przyda. W dokumentach w folderze Starfield pod [Display] w pliku .ini dopisujemy fGamma=2.3000 (na przykład, 2.2000 jest jeszcze ciemniej, może dla niektórych monitorów być za ciemno) i w ten sposób zmieniamy gammę. Duża różnica w grze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skypan 2073 Napisano 10 Września Ciekawy ten kadr z filmu vs Starfield. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach