Skocz do zawartości
Stjepan

Starfield temat oficjany

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie jak jest z tymi recenzjami na youtubie ? Pewien gość dla jaj wysłał propozycjne recenzji ,z pewną oceną,za pewną kasę na kanał sprzedajnik.tv. A co odpisał to się już sami domyślcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat A.l.e.X'a chyba już nikt na serio nie traktuje, dla niego co druga gra to GOTY.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, lis22 napisał:

Po tej premierze Starfielda naszła mnie ochota, żeby ( znowu! ) zmodować Skyrima

Ostatni raz robiłem to chyba na GTX 980 lub na GTX 1070, udało mi się zalogować do Nexusa ale najpierw potrzebny jest goły ENB. Dawno nie byłem na tej stronie, kiedyś potrzebne były trzy pliki:

d3d9.dll

enbhost.exe

enblocal.ini

w nowym ENB jest d3d11.dll, enblocal.ini ale enbhost.exe nie ma w ogóle. Teraz to już lepiej modować tę najnowszą wersję gry, może to jest ENB pod nią?

Dawno się w to nie bawiłem a tu takie zmiany ...

Jeśli chcesz modować dzisiaj Skyrima, to najlepiej mieć Anniversary Edition - wiele modów nie wspiera już SE/SE ma obciętą zawartość. A jeśli masz oldrima, to nawet nie masz co się bawić XD Jeśli masz AE i nie masz 100h czasu na modowanie, to polecam kolekcję, wali stuleją strasznie (nie ma jeszcze wersji pure bez contentu NSFW), ale jeśli masz Nexusa premium, to włączasz instalację, potem doinstalowujesz ENB i gotowe - masz stabilnego, bardzo ładnego Skyrima z toną modów QoL, nowymi questami itd.

Edytowane przez Przemcio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Marco102 napisał:

Akurat A.l.e.X'a chyba już nikt na serio nie traktuje, dla niego co druga gra to GOTY.

Akurat tam nie ma jego oceny a wręcz się z tych ocen nabija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGN 7/10, PC Gamer 7/10, Gamespot 7/10, co tu się odjaniepawla? Przecież ci goście zawsze szli w drugą stronę :lol2:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam czekam na recenzję z PS-ów. Tam to ponoć ma być hejt. U nich ta gra nie chce się nawet uruchomić :szczerbaty:

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, skypan napisał:

Akurat tam nie ma jego oceny a wręcz się z tych ocen nabija.

Mój błąd, nie spojrzałem dokładnie na screena. Myślałem, że to ten gdzie zbiera same recenzje z 10 i 9 z zagranicy pod swoją tezę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ditmd napisał:

IGN 7/10, PC Gamer 7/10, Gamespot 7/10, co tu się odjaniepawla? Przecież ci goście zawsze szli w drugą stronę :lol2:

Widać się hajs nie zgadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, joloxx9 napisał:

PPE jak zwykle rzetelne

Ciekawe czy byś to samo mówił, gdyby twoja ulubiona gra dostała taką ocenę (oczywiście nie zasłużenie). 

Jeśli autorowi tekstu się gra podobała i dal taką ocenę to ciebie tak to boli?  Niektórzy mają ostro nasrane :) 

• Confused 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rtx 4070 ust. wysokie w 1440p jak się coś dzieje na otwartej przestrzeni to cały czas poniżej 50 klatek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie macie gdzies sprawdzony poradnik odnosnie taniego gamepassa? Nie wiem sa one aktualizowane i czy tresc zawarta np na stronie https://tanigamepass.pl/ jest aktualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Przemcio666 napisał:

Jeśli chcesz modować dzisiaj Skyrima, to najlepiej mieć Anniversary Edition - wiele modów nie wspiera już SE/SE ma obciętą zawartość. A jeśli masz oldrima, to nawet nie masz co się bawić XD Jeśli masz AE i nie masz 100h czasu na modowanie, to polecam kolekcję, wali stuleją strasznie (nie ma jeszcze wersji pure bez contentu NSFW), ale jeśli masz Nexusa premium, to włączasz instalację, potem doinstalowujesz ENB i gotowe - masz stabilnego, bardzo ładnego Skyrima z toną modów QoL, nowymi questami itd.

Niestety, mam tylko podstawowego Skyrima z 2011 roku, Specjal Edition, który był chyba darmowy oraz box TES Anthology, gdzie też jest Skyrim ale to nadal podstawowa wersja.

Anniversary Edition kosztuje 80 zł a ja już mam tę grę trzy razy ;) + nie mam Nexusa Premium i NMM nie chce mi poprawnie działać odkąd przesiadłem się na W10 z W7, czyli od ok. pięciu lub sześciu lat.

Teoretycznie chciałbym wgrać sobie tylko ENB i tekstury w 4K, interesują mnie głównie mody graficzne, żadnych zmian w mechanikach gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kNoq napisał:

Panowie macie gdzies sprawdzony poradnik odnosnie taniego gamepassa? Nie wiem sa one aktualizowane i czy tresc zawarta np na stronie https://tanigamepass.pl/ jest aktualna.

Sprawdź łowców , pare dni temu kupiłem kilka kodów 3 miesięcznych gold-a za 5 euro . Mimo posiadania aktywnego konta za te +/- 20e nabiłem sobie 200 dnido przodu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ditmd napisał:

Gamepsot odkąd pamiętam zawsze lubił na ostro nie to co IGN, to teraz widać coś tam się zmienia ale Gamespot mnie nie zdziwił.

Bioshock Infinite recenzja poprawiona dostał u nich 4/10 z czym po częsci się zgadzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, lis22 napisał:

Niestety, mam tylko podstawowego Skyrima z 2011 roku, Specjal Edition, który był chyba darmowy oraz box TES Anthology, gdzie też jest Skyrim ale to nadal podstawowa wersja.

Anniversary Edition kosztuje 80 zł a ja już mam tę grę trzy razy ;) + nie mam Nexusa Premium i NMM nie chce mi poprawnie działać odkąd przesiadłem się na W10 z W7, czyli od ok. pięciu lub sześciu lat.

Teoretycznie chciałbym wgrać sobie tylko ENB i tekstury w 4K, interesują mnie głównie mody graficzne, żadnych zmian w mechanikach gry.

NMM jest od dawna niewspierany, ogarnij sobie Vortexa. Jak chcesz tylko proste mody graficzne, to powinien SE z ENB wystarczyć, chociaż mody graficzne do Skyrima to także lepsze particle effecty, oświetlenie, cienie, rework pogód i wiele innych, które wychodzą poza ENB czy textury 4K - jeśli chcesz na takiego Skyrima jak z Jutuba, to samymi texturami i ENB tego nie osiągniesz. ENB (do SE) ściągasz stąd i wklejasz do folderu gry, nic więcej nie musisz robić, poza zabawą w ustawienia/poszukaniem jakiegoś sensownego presetu.

Edytowane przez Przemcio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGN też lubi na ostro i wbrew popularnej opinii. Co nie zmienia faktu, że trzy 7 od tak dużych serwisów dają do myślenia, że to nie jest gra 8.5/10.

Edytowane przez MuziPL
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, ToCav napisał:

Ciekawe czy byś to samo mówił, gdyby twoja ulubiona gra dostała taką ocenę (oczywiście nie zasłużenie). 

Jeśli autorowi tekstu się gra podobała i dal taką ocenę to ciebie tak to boli?  Niektórzy mają ostro nasrane :) 

Jak się autorowi będą podobać 12 letni chłopcy to też mam mówić, że to spoko? Sorry ale od "zawodowcy" oczekuje odrobiny obiektywizmu.

Zresztą patrząc na Twoje komentarze tutaj dziwię się, po co odpisuje trollowi

5 minut temu, MuziPL napisał:

IGN też lubi na ostro i wbrew popularnej opinii. Co nie zmienia faktu, że trzy 7 od tak dużych serwisów dają do myślenia, że to nie jest gra 8.5/10.

Dokładnie, zdaniem PPE 10/10 :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, ditmd napisał:

Pewnie za mało bab z fujarami. 

• Like 1
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Przemcio666 napisał:

NMM jest od dawna niewspierany, ogarnij sobie Vortexa. Jak chcesz tylko proste mody graficzne, to powinien SE z ENB wystarczyć, chociaż mody graficzne do Skyrima to także lepsze particle effecty, oświetlenie, cienie, rework pogód i wiele innych, które wychodzą poza ENB czy textury 4K - jeśli chcesz na takiego Skyrima jak z Jutuba, to samymi texturami i ENB tego nie osiągniesz. ENB (do SE) ściągasz stąd i wklejasz do folderu gry, nic więcej nie musisz robić, poza zabawą w ustawienia/poszukaniem jakiegoś sensownego presetu.

Ściągnąłem stąd ale tutaj są inne pliki i nie wiem, co teraz trzeba wkleić do gry, kiedyś trzeba było wkleić tylko trzy pliki + zmienić ini, ustawienia w grze i coś tam jeszcze, tutaj są zupełnie inne pliki a presety są na Nexusie.

Aha, Vortex w ogóle mi nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jak i na pc i na konsolach będzie dramat wydajnościowy, to moze kupie od kumpla xboxa series x co mu zalega.
Będę się wkurzać ale przynajmniej mniej mnie wyjdzie niz kupno jakiejś karty do pc (na gtx 780 to se raczej  w to nie program...)  :rotfl:

Edytowane przez Tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, frog67 napisał:

Gamepsot odkąd pamiętam zawsze lubił na ostro nie to co IGN, to teraz widać coś tam się zmienia ale Gamespot mnie nie zdziwił.

Bioshock Infinite recenzja poprawiona dostał u nich 4/10 z czym po częsci się zgadzam.

Bioshock Infinite  jedna z najlepszych strzelanek sp w jakie grałem.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, ToCav napisał:

Niektórzy mają ostro nasrane :) 

Kultury Cię nie nauczyli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Jaycob napisał:

detale? z fsr? :E 

No z fsr, i ultra 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, a pomijając optymalizację i inne technikalia - jak broni się sama gra? Ktoś jest już w stanie coś więcej powiedzieć? Jak z walką, eksploracją? Czy eksploracja to generyczna nuda jak w wielu AAA, czy jednak jest fajna?

Jak gameplay będzie fajny, to byłbym w stanie kupić na ten weekend. Specjalnie czekałem, żeby obczaić jak to wygląda bo miałem sporo obaw, szczególnie przez skalę świata i generowanie go.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam o tym co ludzie piszą o wydajności i przewija się głównie na mojej 4090 chodzi bardzo dobrze xD 

• Haha 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi