Skocz do zawartości
Kszyrztow

The Callisto Protocol

Rekomendowane odpowiedzi

Może trzeba zostawić grę w menu głównym na jakieś ~5-10minut bo w tle po cichu kompilują się shadery? :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, cyberpunk2020 napisał:

Dobrze czytam ze znowu stuttering? Troche wspolczuje jak ktos wywala 30tys na kompa, kupuje 4090 i ma gorsza gre niz na Xbox. RIP PC gaming.

Klasyczny syndrom devow o nazwie LFP. Lazy F***ing Programming :E 

Edytowane przez amsztel
  • Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, HDR'o napisał:

Jeśli zmienisz dane maila, z któego pochodzi Steam Gift, to taki sprzedawca może Ci potem naskoczyć

Ty rozumiesz słowa które używasz? Email co najwyżej może być do konta steam. Mam wrażenie, że Ty nawet nie wiesz czym jest Steam gift i jak dziala ?

Siedziałem w tym kupe lat ale nie ma to nic wspólnego z tym co piszesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka potrafi przycinać ale tylko przy włączonym RT na max po ustawieniu na normalne, badz wyłączeniu całkowicie nie ma ścinek ;) czuć klimat starego ds na każdym kroku

Dla mnie bomba.. animacje, tekstury - jak na razie jest dobrze..

lece pykać dalej :D 

Rpl5fr3.jpg

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, lis22 napisał:

Bo ja wiem?

Problemy mam z najnowszymi produkcjami, jak A Plague Tale Requiem, Gotham Knight czy właśnie The Callisto Protocol, taki nowy Sonic czy NfS działają dobrze.

Akurat tamtego pana to nie bierz na powaznie. Jesli fakty nie zgadzaja sie z jego opinia to tym gorzej dla faktow :D 

Wystarczy przejrzec recenzje na Steam: MOSTLY NEGATIVE (22% positive). Glowne zarzuty - stuttery i crashe nawet na bardzo mocnym sprzecie. Ciesze sie, ze premiera CP2077 calkowicie wyleczyla mnie z jakichkolwiek preorderow.

• Like 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

„Mam 3080, a ta gra ciągle spada do 20 klatek. Już przy pierwszej scenie, w której gra się toczyła, miałem ciągłe spadki klatek, a potem było jeszcze gorzej. Podczas gry było jeszcze gorzej”.

„Nie kupujcie teraz tej gry. To zacinający się bałagan, który słabo działa w wersji day1. Będę aktualizował, jeśli to naprawią i wtedy może porozmawiamy o grze (...) FSR2 naprawdę nie pomaga w 4k z raytracingiem. Brak DLSS dla użytkowników Nvidii. HDR jest zepsuty i nie działa. Kompilacja shaderów zacina się przy każdym załadowaniu nowych zasobów. 12700k i 3080ti avg 28 fps przy 4k High settings Raytracing i FSR2 wiele spadków do 10 fps. Kilku użytkowników 4090 również zgłosiło wyniki poniżej oczekiwań. Gra potrzebuje patcha”.

„Nie mogę grać w grę na 60 fps w niskich ustawieniach, a mam RTX 3080. Dzięki devs! Dobra gra! Refundacja w drodze”.

„Obecnie nie mogę nawet przejść przez otwarty obszar i skręcić za róg bez zacinania się na 3080 z wyłączonym ray tracingiem. Wydajność nie jest dobra”.

„Ciągle się zawiesza, zdecydowanie ma jakieś problemy z optymalizacją, nad którą trzeba popracować”.

„Wydajność jest bardzo słaba. Crashe już w menu głównym, kiedy włączam lub wyłączam ray tracing, nawet przy wszystkich ustawieniach na low, gra zacinała się przy każdym obrocie kamery i przed każdym jumpscarem. Czekam na aktualizację”.

The Callisto Protocol jest kolejnym obiecującym tytułem, który zadebiutował na wielu platformach, w tym na konsolach dwóch generacji, lecz deweloperzy nie poradzili sobie z kwestią optymalizacji. Jeśli jednak zamierzacie sprawdzać tytuł na konsolach, to możemy potwierdzić, że działa on dobrze na PlayStation 5 i Xboksie Series X. 

;)

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na forum Steam jest temat, gdzie typek poleca całkowite wyłączenie RT i ze 100fps robi mu to 190fps. :E Możliwe, że słabsze działanie z RT jest spowodowane faktem, że gra była robiona we współpracy z AMD a nie z Nvidią.

W innym temacie z kolei jest porada odnośnie grania w DX 11 by poradzić sobie ze stutteringiem.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na AMD po włączeniu RT będą FPS na minusie :D

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę razi jednak brak DLSS. Tak by jeszcze przypudrowali to partactwo. Te struttery wkurzają... Ciekawe z czego to wynika... Może naprawią. 

Tak czy owak ja gram, nie robię refundu.

Edytowane przez Szambo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać o wpadce z CP2077 szybko zapomniano. Gracze to jednak mają pamięć złotej rybki. Nakręcić hype i ludzie rzucają się na preordery.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Callisto Protocol ze sporymi problemami na PC. Gra zdobywa „w większości negatywne” recenzje (ppe.pl)

The Callisto Protocol ma obecnie spore kłopoty i na platformie Steam zbiera „w większości negatywne” recenzje od graczy – spośród 523 opinii tylko 21% ma pozytywny wydźwięk. 

Preorderowcy jak zwykle pobawią się w darmowych beta testerów haha :) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za rok za 80zł się ogra :)

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, dawidoxx napisał:

Gierka potrafi przycinać ale tylko przy włączonym RT na max po ustawieniu na normalne, badz wyłączeniu całkowicie nie ma ścinek ;) czuć klimat starego ds na każdym kroku

Dla mnie bomba.. animacje, tekstury - jak na razie jest dobrze..

lece pykać dalej :D 

Znowu UE od strony cpu lezy z RT :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Element Wojny napisał:

The Callisto Protocol ze sporymi problemami na PC. Gra zdobywa „w większości negatywne” recenzje (ppe.pl)

The Callisto Protocol ma obecnie spore kłopoty i na platformie Steam zbiera „w większości negatywne” recenzje od graczy – spośród 523 opinii tylko 21% ma pozytywny wydźwięk. 

Preorderowcy jak zwykle pobawią się w darmowych beta testerów haha :) 

I bardzo k... dobrze ;) 

Tyle już wtop było na rynku PC, a Ci dalej preordery robią i czekają aż można pobrać... I do tego gruby hajs płacą, przez nich firmy nigdy się nie nauczą robić dobrze od początku. Niech cierpią.

• Like 1
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra tam, wyłączy się RT (bo i tak nie ma w grze DLSS) i powinno być git, kwestia crashy - na to z kolei z doświadczenia powiem może pomóc zmiana na DX 11.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dziwicie sie że przycina na PC jakbyscie wczoraj spod kamienia wyszli, przeciez od dawna wiadomo ze plaforma PC to jest platforma na którą mają wyjeb**e developerzy, czesto jest tak ze główny developer wogole nie pracuje przy wersji PC tylko jakis zewnętrzny team, taki team moze byc mniej lub bardziej doswiadczony. Czasami wersja PC wogole nie jest dla wydawcy mocno istotna i nie ma nacisku na jej jakosc. Mnogość roznych procesorów, konfiguracji pamieci, kart graficznych tez jest wielkim kamieniem u nogi .

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, tak samo jest np. z nowym Call of Duty, gdzie port na PC robi studio Beenox we współpracy z Raven Software (ci z kolei odpowiedzialni są za moduł Warzone), dla mnie szczyt tragikomedii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Azakiel napisał:

Mnogość roznych procesorów, konfiguracji pamieci, kart graficznych tez jest wielkim kamieniem u nogi .

Spokojnie, NV już ubija niską półkę, zaraz będziemy mieli do kupienia tylko serię 80/90/Ti, CPU też się ograniczy i problem z głowy ;) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pewnie dlatego gra źle działa Z RTX 4090 i I9 13 generacji :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lamparcicho napisał:

The Stutter Protocol :E 

Jest ta nowa jakość AAAA. 

:E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj nowe sterowniki wyszły, więc pomyślałem, jak Callisto Protocol będzie dobre to się pogra. I jak zawsze instalacja sterowników nigdy nie powodowała problemów tak wczoraj miałem 2 razy błąd podczas instalacji. To musiał być znak :szczerbaty:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi