Coś wymyślą przed tym całym DLSS na konsolach już pojawiła się pierwsza próba kombinowania z wyższymi rozdzielczościami w postaci Checkerboard Rendering. DLSS jest teraz o dwa kroki dalej co nie oznacza że alternatywne rozwiązania będą bezużyteczne.
Przed świętami wrzuciłem jeszcze kawałeczek węża na którym zbudowałem układ - mayhems ultra clear. Po dwóch tygodniach płyn zbladł i wytrącił się jakiś syf Pokazałbym to na zdjęciach ale są różne oświetlenia i nie bardzo widać o co chodzi.
NIE ŁĄCZCIE MAYHEMS ULTRA CLEAR Z EC6 !!! 😎
@Jerry731 To może dołóż 1600 zł i kup Asus-a z kartą RTX 3080:
ASUS ROG Strix SCAR 17 R7-5800H/32GB/1TB/W10 RTX3080
Tym bardziej jak piszesz, że nie zamierzasz zmieniać sprzętu przez kilka lat, to dobrze było by mieć taką jednostkę, która spełniłaby te wymagania.
Cześć! Mam do Was pytanie... Czy UHD 630 (intel i5 10400) obsłuży ten monitor: iiyama G-Master G2530HSU Black Hawk. Jestem w tym zielony... Z góry dziękuje za odpowiedzi
Ja spokojnie oplacajac karty czekam na nie i nie bije piany jak ktos kupi drozej i predzej - jego kasa, jego problem skoro chce miec na teraz i zaplaci ekstra.
Wina Nvidi ze wybrala taki proces, Samsunga ze nie wyrabia sie z produkcja w tym procesie, Sklepu, ze zle zalozyl dostepnosc towaru.
Kazdy doklada swoje 3 grosze.
W calej tej urzekajacej historii dotarlo do mnie najbardziej to, ze nagle znalazla sie dla Ciebie karta, a Ty zamiast sie cieszyc to prezentujesz to jako dodatkowy problem ze sklepem...i do tego sie odwolywalem.
Tego, ze przewiduaj jedna sztuke zakupionego towaru na osobe nie skomentuje. Dzialanie i troche na wyrost i troche nieuczciwe, bo np ktos moze miec 2 czy nawe 3 komputery w domu i potrzebowac kilka takich kart niekoniecznie do miningu.
Takie cos mozna 1 skryptem po bazie wychwycic i wydzielic na to kogos, zeby opisywal anulacje dla takich zamowien.
Kolejkowanie i zarzadzanie dostepnoscia tez dalo by sie w taki sposob ogarnac.
Nie wiem jak maja rozdzielona prace w X-Kom czy Morele, ale tu sie akurat nie sprawdzaja ewidentnie w tych tematach.
Ja sam wole o nr w kolejce nie pytac do momentu az sami sie ze mna w sprawie zamowien nie kontaktowali - wtedy dopiero dopytywalem, zeby w tym calym balaganie dodatkowego bajzlu nie generowac.
Choc fakt - mam prawo wiedziec ktory jestem w kolejce oczekujacych, ale wole sie nie dolowac tym faktem
Nie bylem w takiej sytuacji, bo 3080 oplacilem tylo raz z gory i towar dostalem nastepnego dnia do odbioru.
Mozesz probowac z Ochrona Konsumenta, ale skoro kart nie produkuja to co zrobisz? Sklep tak samo zostal wystawiony jak i Ty, skoro nie sa Ci w stanie sprzedac towaru.
Gdyby to byl moj sklep, ponownie, zaproponowal bym Ci podobny produkt w aktualnej cenie rynkowej dla niego.
Na pewno nie doplacal bym do biznesu zeby Ci go sprzedac w cenie w jakiej zamowiles inny towar.
Tak jak pisalem, gdyby to byla moja firma nigdy bym nie wystawil na sprzedaz towaru, ktorego fizycznie nie mam, albo nie idzie do mnie od dystrybutora.
Za 'moich czasow' tak sie wszystko sprzedawalo, a nie na 'gebe'...