Problem w takim myśleniu jest taki, że kupisz np. 8 czy 10 rdzeniowy procesor i za rok lub półtorej wyjdzie nowa wersja AMD lub Intela i nagle okazuje się ze 6 rdzeni przegania o 20% Twojego obecnego 8 czy 10
Moim zdaniem nie ma co brać na zapas.
Mam to samo. Oczywiście ogromny plac zabaw, boisko, tory do jazdy na rowerze i inny badziew w odległości 200 metrów od mojego osiedla. Ale po co. Przecież byłoby trzeba ruszyć dupę. Otworzysz okno to dostaniesz szału. Czasem pomaga puszczenie na pełny regulator muzyki głęboce niewłaściwej dla uszu małego, supergrzecznego i kochanego aniołka.
A no, w sumie o to mi chodziło.
Jako właściciel robisz ofertę pod wynajem, w umowie czarno na białym dajesz zapis, że jeśli lokatorami będą dzieci to cena jest taka a nie inna i dowidzenia. Dyskryminacja? No błagam. Twój lokal i Ty decydujesz kto i na jakich zasadach mieszka a jak się nie podoba to jest 100 innych.
Temat możliwości podjęcia pracy zarobkowej a wynajem mieszkania to dwie różne rzeczy. Poza tym dzisiaj nie trzeba pytać. Różnego rodzaju rekrutacje często wiążą się ze screeningiem kandydata a media społecznościowe to istna kopalnia wiedzy o kandydacie.