Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Element Wojny

Dragon Age 4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, fidell33 napisał:

Jedyne wytłumaczenie jakie do tej sytuacji znajduję, to takie, że takie osoby chcą przelać do gry którą tworzą, jakieś swoje osobiste doświadczenia bo dla nich to jest ważne.

Kwestie inkluzywności na pierwszym miejscu, a fabuła tak przy okazji.

I ja to w zupełności rozumiem, ale Dragon Age to nie jest jakaś prywata ani platforma do realizacji własnych celów. Jeśli Corinne chciała się realizować w ten sposób, to powinna zabrać się na jakiś własny, personalny projekt w stylu RenPy, a nie w ramach ogromnej franczyzy, jaką jest Dragon Age. Nie mam pojęcia skąd pomysł, że fabuła przy okazji, a inkluzywność przede wszystkim - jest tym czego chcą gracze. Corinne na swoim profilu chwaliła się, że jest fanką DA - i jako fanka powinna rozumieć, jakie czynniki przełoży się na ogromy sukces tej serii, i za co ją kochają gracze - fabuła przede wszystkim, inkluzywność przy okazji.

2 godziny temu, abudabi napisał:

Pamiętam jak po obejrzeniu pierwszego trailera do Inkwizycji byłem bardzo nahypowany i nie mogłem doczekać się premiery. Grę przeszedłem jakiś czas później, bo ówczesny sprzęt na to nie pozwalał. Ogólnie gra była dobra, bez szału, ale można było z niej czerpać wiele przyjemności. Ta seria zawsze brylowała w fabule, wyrazistych postaciach,  w skonstruowanym świecie i ogólnie całym lore. 

Najgorszy trailer do Inkwizycji zrobił na mnie większe wrażenie niż najlepszy do Veilguard. Fabuła, postacie, świat, lore itd. A tutaj... cóż. Jest to dla mnie strasznie dziwne, bo Bioware zawsze umiało robić dobre trailery, a tutaj im to kompletnie nie wyszło.

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem gdzieś teorię, że właśnie po to ładuje się te woke-nonsensy do dużych franczyz, żeby była siła przebicia.
Gdyby Corinne, jak piszesz, zrobiła jakiś mniejszy projekt, to nikt by tego nie kupił, w to nie zagrał, no i nikt by się nie ekscytował tym, czy jakaś postać w tej gierce będzie niebinarna.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety masz tutaj rację - łatwo podpiąć się pod dużą franczyznę i promować takie pomysły, bo takie tytuły mają dużą bazę fanów na wejściu i jakaś tam sprzedaż zrobią.

Ale z drugiej strony widać też już zmęczenie tym materiałem - Concord i ta druga gra, co miała rządowe dofinansowanie - obie totalne flopy, gracze chcą grać w dobre gry, a nie bawić się w poprawność polityczną. Dostajesz w Stellarze piękną i atrakcyjną kobietę to od razu tworzą kampanię przeciwko grze, jakby seksowna kobieta to było coś nienormalnego; ładują jakieś paździerze do DA4, z których żaden nie jest atrakcyjny i nie ma nawet realnie kogo wybrać do wszystkich tych romansów - to każą Ci się tym zachwycać, jakie to fajne, jakie to nowoczesne.

Nie na takie DA4 czekałem prawie 10 lat. I jak kijowo to nie brzmi, jeśli ta gra będzie tym, czym sądzę że może być, to niech się wypiep... na pierwszym zakręcie, a ludzie odpowiedzialni za ten syf powinni skończyć tak samo, jak Ci z nie-istniejącego już studia Bioware Montreal. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie tak to dzisiaj wygląda. Niegdyś wielkie studia, branżowe perełki dzisiaj pod tęczowym butem robią chłam i bazują na jakieś znanej marce, która przyciąga starych graczy, którzy z sentymentu kupią taki tytuł. Gra na siebie zarobi, chociaż będą na różnych stronach newsy jak to włodarze nie są zadowoleni z wyników finansowych, ale konsekwencji nie będzie z tego żadnych. Tytuł jako tako się sprzeda i za 3-4 lata powtórka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej gry obowiązkowo trzeba mieć pc RGBT:

1725447387_by_GoldRanger_500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało. 

Rainbow-Accessories-Gay-Pride-LGBT-Party

s-l1200.jpg

Dopiero po skompletowaniu pełnej garderoby będzie można zasiąść odpowiednio przygotowanym do DA 4.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.09.2024 o 17:45, gilban napisał:

Oglądając ten film doszedłem do wniosku doszedłem do wniosku, że gra w wielu przypadkach jest podobna do Assassin’s Creed Valhalla. Jakby kopiuj - wklej.

Coś w tym jest. Tylko bardziej kolorowo, bo magia. Ciekawi mnie eksploracja. W sensie co i ile będzie w świecie dało się zwiedzić i zrobić. Chyba nic nie mówili o długości gry i ilości czasu potrzebnego do ukończenia fabuły + poboczne aktywności, bo bym zapamiętał.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne komentarze pod artykułem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Element Wojny napisał:

Fajne komentarze pod artykułem. 

Na reddicie miałbyś same pozytywne. Na YouTube - zależy jaki kanał. Tutaj umiarkowanie negatywne.

Na tych screenach niektóre lokacje wyglądają dość sterylnie, a to już nie kwestia stylu. Oby tylko niektóre. Mam mieszane uczucia też co do Latarni - Podniebnej Twierdzy to to raczej nie pobije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Gakuto napisał:

Na reddicie miałbyś same pozytywne. Na YouTube - zależy jaki kanał. Tutaj umiarkowanie negatywne.

Na tych screenach niektóre lokacje wyglądają dość sterylnie, a to już nie kwestia stylu. Oby tylko niektóre. Mam mieszane uczucia też co do Latarni - Podniebnej Twierdzy to to raczej nie pobije.

Już kilka razy zwracałem uwagę na tą sterylność - to wszystko jest zbyt czyste i kolorowe, kompletnie nie pasuje do klimatu Dragon Age. Ale jeszcze gorszy jest design postaci - wyglądają po prostu FATALNIE!

W 10-letniej Inkwizycji wyglądało to o niebo lepiej, a tego śmiesznego Qunari w Veilguard nawet nie będę komentował. Naprawdę już nie chce mi się dalej miażdżyć tych pokazów przedpremierowych, ale nawet w miejscach gdzie skupiają się psychofani Bioware zaczynam widzieć coraz więcej opinii że Veilguard wydaje się być ogromnym krokiem wstecz względem poprzednich gier. Ja na tym zdjęciu poniżej nie widzę seryjnie nikogo z kim chciałbym podróżować, a co dopiero romansować...

Dragon-Age-The-Veilguard-All-Companions-and-Everything-We-Know.jpg

Every-Companion-in-Dragon-Age-Inquisition-Ranked.jpg

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem te 15 screenów z tego artykułu in ign. Myślałem, że do takich artykułów to wybiera się jakieś super wypasione ujęcia, ale widocznie nie.
Mamy 2024, ten bloom to jest z jakiś gierek na PS One, materiały, metal, tkaniny, wyglądają równie fatalnie. Tam jest screen z kimś trzymającym gryfa za głowę, na ciuchach widać trójkąty siatki modelu, bo nie potrafią ogarnąć cieniowania. Ten screen z kotem to równie dobrze mógłby pochodzić z gierki sprzed 15 lat. Powiedzieć, że wygląda to tanio, to jak nic nie powiedzieć. Po co tam RTX?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe grafika jak z jakiejś mobilki, a liczyłem że mimo wszystko może zagram ale odpycha mnie ta grafika nawet jak ta gra będzie w gej pasie czy w jakiejś promo za 10 zt to raczej z pasuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziwi ta sterylność, po kilku(nasto) godzinnych zmaganiach z wrogami różnej maści wszystkie postacie mają wyglądać jakby wyszły właśnie spod prysznica? Ciekawe czy planują utrzymać zalecenia wiekowe PEGI 18, czy w ramach "poszerzenia" grona odbiorców postarają się również tutaj zignorować tory wyznaczone przez poprzednie gry :P

Czystość lokacji i postaci w Dark Fantasy, lepsza niż na niejednym zapleczu lokalu gastronomicznego, to jedno, ale te twarze wyglądają jakby były z wosku - dziwnie lśniące, skóra bez widocznej tekstury, porów, etc. Część z nich wygląda niemalże karykaturalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna jest prosta - ta gra zostala stworzona w calosci przez ludzi o zupelnie innej mentalnosci niz poprzednie 3 gry z tej serii. Nie da sie zachowac ducha oryginalu, skoro przy tej odslonie pracowalo 95% osob, ktore nigdy wczesniej nie mialy stycznosci z ta seria. To jest wlasnie to, o czym mowi sie od dawna, a do wielu nadal to nie trafia - Bioware to juz tylko nazwa, tamtych ludzi juz dawno nie ma, jedna polowa dawno sie pozegnala z gamingiem a druga polowa bawi sie w zupelnie inne projekty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie rozpoznawalnosc ras to mozna by bylo powiedziec ze to jakies nowe Fable, albo Fortnite RPG :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sheenek O to to. Dokładnie, projekt postaci to jakaś kpina i wręcz gwałt na poprzednich częściach. Rozumiem, że można iść do przodu, coś zmieniać, rozwijać, ale żeby sie cofać? Wiem, że przykład Qunari był tutaj przytaczany już mnóstwo razu, ale patrząc na Qunari w poprzednich częściach dało się wyczuć siłę, stanowczość a zarazem tajemniczość tej rasy. Człowiek wiedział, że nawet rozmowy, negocjacje nie będą łatwe a to co pokazali (póki co) w filmikach zapowiadajacych kolejną część gry to jakaś popierdółka, a nie kiler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No ten Qunarri który jest na screenie zamieszczonym przez @Element Wojny ewidentnie wygląda jakby przeszedł operacje zmiany płci i był homo nie wiadomo, i na dodatek do czarnego samuraja dochodzi czarny elf :szczerbaty:

Edytowane przez Godlike_(UT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wy jesteście mało postępowi. To nie jest Qunarri to jest ewidentnie Elf, tylko tak jak ten Corinne Busche po metamorfozie. Z tym, że zamiast korekty zmiany płci, przeszedł korektę zmiany rasy i przeszczepili Elfowi rogi :E

dragon-age-qunari.png?auto=webp&width=12

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja musze im mojego kota dać żeby koniecznie przeszedl ta zmianę rasy bo zawsze mi się marzył Maine Coon :szczerbaty:

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Qunari z prezentacji to taki trochę Elrond z Rings of Power. XD Może to abominacja kreatora postaci, a NPCe wyglądają lepiej (bo chyba nie pokazali ich nigdzie w zajawkach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preview od IGN. Uwaga na spoilery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no sorry, ten design postaci to jakaś tragedia, seryjnie wygląda jak jakaś mobilka. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi