Oczywiście, że trenażer nasmarowany, właśnie zaraz wskakuje, na drugim monitorze Lombardia. 😏
@jagular Tak, Zwift poleciał ostro z tą podwyżką, ale daleki jestem od twierdzenia, że MyWhoosh będzie dla niego realną konkurencją. Nie w kwestiach społecznościowych, a po ostatnich testach jakie robiłem na tej platformie, od strony technicznej też jest sporo do zrobienia. Jeśli ktoś chce po prostu kręcić przez zimę, za darmo to uczciwa cena. Niestety prócz tego platforma wydaje się mocno "pusta".
Palit/Gainward to jest to samo z tym, że każdy ma kilka modeli. Najlepszy Palit to GameRock 8 ciepłowodów i najlepszy Gainward to Phoenix 8 ciepłowodów. Choć nawet te z 6 i 7 wypadają bardzo dobrze to jak już @Chattab z tych co podałeś brałbym Palita GameRock. PNY XLR8 też jest wypasiony, ale go troche zepsuli. Musiałbyś zmienić Bios na starszy, bo nowsze rewizje mają Bios, gdzie najniższa prędkość wentyli to 1450rpm zamiast jak dawniej okolice 1000, gdzie przy tak dobrym chłodzeniu jest bezsensu.
Dla przykładu mój Palit GamingPro (7 ciepłowodów) pod maksymalnym obciążeniem w Quake 2 RTX ma 64 stopnie HotSpot 76 przy obrotach 1260rpm, po lekkim UV to już jest w ogóle bajka.