Skocz do zawartości
Element Wojny

Dragon Age 4

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, vonszpon napisał:

Z pokrótce przedstawionych background'ów protagonisty wyłania się jeden schemat - bohater wybrał większe dobro™, narażając się przy tym zacofanym/chciwym/skorumpowanym wyżej postawionym członkom organizacji.

Mam wrażenie, że nasz bohater jest z góry ustawiony jako dobry, stąd też wszyscy jego kompani również są moralnie dobrzy, w tym:

- zabójca z Kruków - wiadomo, że zabójcy zabijają tylko złych a sami mają złote serca.

- nekromanta - jest to dobry nekromanta ponieważ lubi umarłych.

Koniec końców, prawdziwym przeciwnikiem będą nie Mroczne Pomioty, ale biały CIS mężczyzna, który nimi steruje i zmusza do złych uczynków. W dodatku nie ma on poszanowania do zaimków płciowych naszych bohaterów, więc tym bardziej zasługuje na potępienie.

Na szczęście, My i nasza drużyna pozytywnych emocji i inkluzywności, pokonamy patriarchat!

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, a Anthem miał być grą na 10 lat...

Godzinę temu, vonszpon napisał:

Ciekawe czy będzie możliwość przeprowadzania evil-playthrough (sam nigdy nie korzystam, ale samą możliwość czegoś takiego cenię sobie bardzo)

Z tekstu na GOLu wynikało że nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie, nadal nie. 

Pewnie już było, ale nawet na tych filmikach widać, że blur ładowany jest już kilka metrów od postaci, bardzo źle to wygląda. Strasznie agresywnie pakują tę "mgłę" do elementów tła moim zdaniem. Chyba, że to kwestia upscalingu.

https://www.ppe.pl/news/352073/zachwyty-nad-nowym-dragon-age-the-veilguard-zbiera-swietne-opinie.html

O, czyli standard, gra roku :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dzieje sie dokladnie to, o czym pisalem od miesiecy. W kilku "early impressions" widze juz nawet wpisy o mozliwym GOTY.

Jakie to jest chore. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Huh, w ogóle nie interesowałem się tą grą, bo "EA", ale aby uchronić siostrę przed kupieniem tego w ciemno po nadrabianiu serii, zacząłem szukać, szczególnie pozytywów :E 
Ponoć nie będzie to kompletny syf, choć ten kanał to nawet przeżuł w miarę pozytywnie SW:Outlaws:
Studio niby nie jest zadowolone z trailera, ponieważ kompletnie błędnie przedstawiło ich projekt.

Moją obawą jest to, czy Ci odklejeńcy będą w stanie napisać dobrą historię i postacie, skoro dali sobie wcisnąć lub sami wcisnęli taki niezachęcający dobór postaci oraz ich projekt.
Mam również wrażenie, jakby akcja toczyło się wokół podróży misjonarzy do afryki, a klimat przypomina bardziej Scooby Doo, niż dark fantasy.

Edytowane przez musichunter1x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, musichunter1x napisał:

Studio niby nie jest zadowolone z trailera, ponieważ kompletnie błędnie przedstawiło ich projekt.

A prawda jest taka, ze nie sa zadowoleni z tego, jak trailer zostal odebrany przez graczy. Czego sie jednak spodziewali? Ten 1%, dla ktorych robia ta gre, okazal wielkie zadowolenie, ale nagle okazalo sie, ze pozostale 99% juz az tak zadowolone nie jest? No popatrz... 

W tym filmiku pokazuja bardzo duzo postaci - ten design jest po prostu fatalny, oni wygladaja jak postacie z kreskowki. Mamy potwierdzenie, ze Bellara to nowa Sera. No to zostal krasnal i pani bez nogi do romansu... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Element Wojny napisał:

A oni wygladaja jak postacie z kreskowki. 

Jeszcze z tym mógłbym się pogodzić, gdyby projekt był ciekawy, a wykonanie piękne, ale to często jest to po prostu brzydkie lub dziwne. Mogliby zrobić takie mroczne Guilty Gear xrd rev2 które kupiłem tylko dla aktora głosowego (Johnny) i wyglądu postaci, a pograłem tylko chwilę :E 

Widzę, że mogę przegrzebać po prostu ten temat, bo już znalazłem kilka kwiatków na temat gry.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, musichunter1x napisał:

ale to często jest to po prostu brzydkie lub dziwne

Od poczatku pisze, ze design postaci jest FATALNY. W grach Bioware uwielbialem romansowac z paniami, ale tutaj zwyczajnie nie ma kogo wybrac, chyba jedynie moderzy i podmiana modeli postaci moglaby pomoc. Ale za to w kreatorze, mozesz sobie ponoc ustawic blizny po usunieciu piersi. 😐

Szkoda ze takie pierdoly maja u nich priorytet... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
56 minut temu, Element Wojny napisał:

Od poczatku pisze, ze design postaci jest FATALNY. W grach Bioware uwielbialem romansowac z paniami,

Musisz w takim razie przejść na panów :E 
h16KAB1.png

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, musichunter1x napisał:

Musisz w takim razie przejść na panów :E 

Kto to? Wyglada jak jakas ciotkowata wersja Duncana.

Duncan-Dragon-Age-Grey-Warden-a-big.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się wcale nie zdzwił jakby się okazało że przy tworzeniu stylu artystycznego Dragon Age Veilguard dużą role odegrały agorytmy AI. 

Tam za nic nie ma duszy jakiejść spójnej koncepci, wszystko wygląda tak nudnie i generycznie że aż ciekaw jestem czy EA już ma przyszykowane oświadczenia w razie czego jakby sprzedaż nie zatrybiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, frog67 napisał:

EA już ma przyszykowane oświadczenia w razie czego jakby sprzedaż nie zatrybiła

Jak liczby się nie zgodzą to klasycznie obwinią graczy, spiski etc, tylko nie siebie.

25 minut temu, Isharoth napisał:

Czym do diaska jest "meat sleve"? Chociaż nie chyba wolę nie wiedzieć 🤢

2 godziny temu, Element Wojny napisał:

chyba jedynie moderzy i podmiana modeli postaci moglaby pomoc.

Części postaci nawet to nic nie da, nie licząc jakości dialogów, niektórych aktorów głosowych, których zatrudnili, słucha się bardzo ciężko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawne jest to, że wszyscy którzy ostatnio ogrywali ten kilkugodzinny dostęp do pierwszego aktu, zachwycają się tą grą :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ci z Disneylandu też się ostatnio jedną taką grą ostatnio zachwycali. Taka moda. I znowu brak wad - kilka rzecz mogłoby być lepszych, ale ogólnie jest bardzo, ale to bardzo fajnie. Fatalny design, kijowaci kompani, system walki rodem z mobilki - żaden problem. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na reddicie nowy design Darkspawnów się nie podoba. Trochę informacji jeszcze wyciekło, wrzucę w spoiler na wszelki wypadek

Wraca Inkwizytor, podobnie do Hawke'a będzie można jego/jej wygląd dostosować, tylko tym razem na start gry, a nie tuż przed pojawieniem się. Jak rozumiem z protetyczną ręką.

l79mlpcyxspd1.jpeg

Sześciominutowy filmik z fabuły (spoilery z wątku głównego, Lucanisa i Grey Wardenów). Bellara coś mnie nie zachęciła :P

https://x.com/shinobi602/status/1836799010335494231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już 2 różne osoby, które ograły te 7 godzinne demo, napisały że Bellara to w zasadzie nowa Sera. Kto grał w Inkwizycję wie, co to znaczy. Tyle że Serę można było po prostu olać, Bellary się nie da (przymus ogrywania wszystkich kompanów). 

• Sad 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja się pytam po co te opcje blizn po operacjach przeciez to nie trzyma się kupy ze światem przedstawionym. 

To tak jakby CDPR w nowym Wiedźminie powiedzieli że nie będzie konia naturalnego  tylko coś takiego

MA

Przecież te opcje tak pasują do świata to rozlaruje sie w posadach,  w takim razie w grze muszą być salony chirurgi plastycznej, bo skąd niby te blizny?

Edytowane przez frog67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, frog67 napisał:

A ja się pytam po co te opcje blizn po operacjach przeciez to nie trzyma się kupy ze światem przedstawionym. 

Jak to się nie trzyma, przecież magicznie nie zrobisz operacji redukcji piersi :E 

Styl graficzny wygląda jakby był robiony pod grę multi, a że wiemy, że na początku gra miała mieć rozbudowany ten tryb, dlatego podejrzewam, że już tak zostało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No cóż, można sobie cycki uciąć, to i fujarkę chyba też będzie można?

"Od porządku, ludkowie, jest Pambóg, on pilnuje, żeby wszystko szło, było jak było. A diabeł chce zmieniać, powiada: ulepszać. Słyszycie? Ulepszać! Już jemu mało, że krowa cieli sie, dzie tam: on chce, żeby sie źrebiła! O, do czego idzie! Krowy bedo sie źrebili, kobyły cielili, owieczki prosili. Chłop z chłopem spać bedzie, baba z babo, wilki latać, bociany pływać, słońce wzejdzie na zachodzie, zajdzie na wschodzie!"

Edytowane przez Ryszawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te nowe mobilki. Free to play rozumiem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi