Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuszczam, że gdzieś głębiej jest jakiś konfig/skrypty obsługujące poszczególne portale lub typy treści,  w końcu nie każdy link próbuje się osadzić jako treść.

Jest też opcja przy pisaniu posta, żeby cofnąć osadzenie, tylko ludzie są zbyt leniwi, żeby spojrzeć i kliknąć gdzie trzeba.
Np. z YT

https://www.youtube.com/watch?v=yuK4elWoq2o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 18.01.2023 o 13:11, caleb59 napisał:

Zauważyłem ostatnio problem z umieszczaniem linków z reddita czy z youtube. Wygląda też na to, że wrzucanie linków z obrazkami z hostingów działa poprawnie. W przypadku reddita czy youtube często wyskakuje błąd i pozostaje tylko suchy link, np.

Web developerem nie jestem ale sprawdziłem na szybko inne forum działające w oparciu o silnik Invision i wygląda mi to na a jakże, problem z wywoływaniem javascriptu po stronie forum, w przypadku yt finalnie wywoływane są dokładnie te same skrypty js hostowane na youtube.com. @BlindObserver jest szansa, żeby ktoś ogarnięty w to zerknął?

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo głównym problemem tutaj nie jest czy się da czy nie, tylko czy ktoś ma chęć i czas opiekować się forum czy nie. Kto siedzi tu od lat, te wie jak tu jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 25.01.2023 o 21:37, EvilKillaruna napisał:

@Jaycob To do Elona trzeba wtedy. Zabili 3rd party apps, nie działają emoji z twittera, nie działa osadzanie prawidłowo, raczej klienci IPB niespecjalnie mają możliwości aby to naprawić. 

https://www.theverge.com/2023/1/22/23564460/twitter-third-party-apps-history-contributions

Osadzanie działa, to tylko nasze forum tutaj coś niezbyt ogarnia 

Przykład źle działającego (na innym forum opartym o IPB działa bez problemu)

https://twitter.com/APZonerunner/status/1618661301588475904

A tu w moim poście z dzisiaj dobrze działający

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to konkretnie siadło...
Nie wiem czy zadziała przywołanie: @BlindObserver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Stare posty są (u mnie) na koncie widoczne na wierzchu. Jak wejdę u siebie na profil, to na domyślnej karcie "Kanał aktywności" po przewinięciu kawałek w dół, widać nagle posty z 2014 r. Jak kliknę na "Moja aktywność", to dodaną zawartość na dzień dobry również wyświetla mi w postaci tych starych postów :hmm:

Edytowane przez Pawelek6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać wypadłeś z życia forum na 9 lat :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No niezbyt :E Choć fakt, co raz mniej mnie tutaj :hmm:

P.S. Wróciło do normy poza tym i nie wyświetla już z czapy postów :lol2:

Edytowane przez Pawelek6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 25.01.2023 o 21:37, EvilKillaruna napisał:

To do Elona trzeba wtedy. Zabili 3rd party apps, nie działają emoji z twittera, nie działa osadzanie prawidłowo, raczej klienci IPB niespecjalnie mają możliwości aby to naprawić. 

Na innych forach nadal działa prawidłowo. Ba tutaj też co kilka wklejek linku normalnie osadza Twitera jak i Youtube... 

Błąd jest ewidentnie po stronie tego forum, szukałem na supporcie i forum IPB i nigdzie nie widzę że nie ma możliwości osadzać Twitera. 

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.02.2023 o 21:32, Camis napisał:

Na innych forach nadal działa prawidłowo. Ba tutaj też co kilka wklejek linku normalnie osadza Twitera jak i Youtube... 

U mnie sprawdziłem i działa, ale są wyjątki i nie osadza wybranych materiałów. Wygląda na to że autorzy tychże wyłączyli taką opcję. Ale komunikat mam inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami po prostu trzeba wklejać link i usuwać po kilka razy zanim zaskoczy i osadzi prawidłowo, zdecydowanie jakiś problem tu na forum.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to muszę spróbować. U mnie definitywnie był to lock ze strony samego video. Każdy inny materiał video z YT embedował się bez problemu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi