Właśnie mam dylemat czy opłacać 3070 Master z outletu amazona za 642 euro. Amazon na używkę daje 1 rok gwarancji, ale można spróbować zarejestrować kartę na przedłużoną gwarę 4 lata na stronie GB Aorus.
Obecnie mam 3060ti elite i czy jest sens dopłacać 455 pln do 3070 mastera, oto jest pytanie ? Gram raczej w stare tytuły, monitor 2560x1440.
Jakieś przewidywania jak może się toczyć dalej ta wojna i jakie Ukraina może mieć szansę i gdzie ulokowane? Nie dyskutuje na temat tego co faktycznie Ukraińcy mogą faktycznie jeszcze wywalczyć ale chętnie posłucham...
Wróć... Poczytam
ja to właśnie się pytałem kiedyś o te inteligentne domy bo znajomi coś takiego porobili i to w gruncie rzeczy kupa roboty i babrania lub wynajmowanie ludzi.
Podobnie z większym ogrodem i robotem. Nie wiem jak te nowe drogie roboty koszące ale jak wejdą krety to zostaje chyba tylko zbrojenie podwórka ale dla mnie to jest słabe.
To jest fajne jak masz sporo kasy żeby.
Kiminek najlepiej jak ma dolot zimnego powietrza z zewnątrz. Wtedy nie przepala w komin ciepłego z chaty.
Płaszcz wodny i integracja z instalacją zamknięta to kłopot. Trzeba robić spust wody z instalacji i dojście awaryjnej zimnej jak nie chcesz zagotować wody. Do tego wymienniki ciepła i dwie pompy które będą razem współpracować. Dużo lepiej jest ogarnąć dystrybucję gorącego powietrza albo po prostu kominek stawiać przy schodach na piętro.
Piece gazowe pracują pod ciśnieniem. Kominek z płaszczem dobrze dogadałby się z kopciuchem na otwartej instalacji i grubych rurach.
Jak chcesz wymienić ekogroszek na gaz to już może być kłopot. Bo instalacja będzie musi być zamknięta nie otwarta. Pytanie jaka jest teraz.
No może za dyszkę - dwie radzą sobie bez druta. Nie sprawdzałem. Te tańsze na pewno nie. Bez zamkniętego obwodu nawet nie wyjedzie. Bez prądu w bazie też nie.