Connect Boxa od UPC nie zastąpisz. Jeśli masz go podłączonego po kablówce, to można go w trym bridge przestawić, jak po światłowodzie to nic z tym nie zrobisz. Można wyłączyć na nim WiFi i podłączyć Accesspoint (lub router w trybie AP) który będzie rozdawał WiFi.
To że posiadasz urządzenia AX wiele nie mówi, bo możesz mieć najtańsze karty sieciowe(szerokość kanału, modulacja, ilość strumieni), które będą pracowały tak samo jak na AC. U mnie na kablowym Connectboxie w odległości 3m jestem w stanie wyciągnąć na iPhonie poniżej 500Mbps(pic rel), ale laptop z Windowsem i kartą Intela nie potrafi przekroczyć 300Mbps. W obu przypadkach teoretycznie te same parametry połączenia (standard, ilość strumieni, itd.).
Reasumując, możesz sprawdzić dokładne parametry kart WiFi swoich urządzeń, ale i tak dopiero w praktyce będziesz w stanie sprawdzić osiągi. Możesz zacząć od Archer AX1500, potem ASUS RT-AX55, można by też dedykowany AP taki jak UniFi 6 Lite, ale jest ciężko dostępny.
Aquasuite shutdown? napiszesz cos więcej jak działa?
znalazłem tylko info o setupie pod aquaero.
ja ustawiłem sobie pod hwinfo
1. Start HWiNFO sensors, go to Configure and select the Alerts tab2. Choose the value you want to monitor for crossing your threshold. Then select "Enable Alerting", If value >= nnn (your threshold like 103).3. Enable the "Run a Program" option and choose the "shutdown.exe" tool, which by default resides in C:\WINDOWS\system324. As "arguments:" enter "-s" (without ") for a shutdown action.
ale może jest inny sposób?