tu korzystanie = zainstalowanie
nie zrozumiałeś - korzystasz zawsze tylko z 1 systemu, tzn tylko on jest "żywy" = działający, 2 jest wprawdzie fizycznie na dysku, ale nie działa aktualnie - dlatego oba systemy mogą mieć litery c, itd, bo nie mają ich równocześnie
litery systemu są w rejestrze, w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices - sprawdź i zobaczysz w dos devices, że oba systemy mają c dla swoich partycji, inne litery też mogą się powtarzać dla innych partycji, itd - litery mogą być te same bo 2 systemy nigdy nie działają jednocześnie
a co do uruchamiania systemów - możesz sobie zrobić wybór, czyli startować system na usb z wyboru w pierwotnym systemie - nie trzeba wtedy przełączać w biosie
Ok, zaraz rozważę ale rozsądniejsza opcja z wentylami skoro mówisz, że pojemniejsza... wygląd to sprawa drugorzędna, to nie obraz na ścianę
Grafa Gainward, Inno3D czy Gigabyte? do Gigabyte mam większe zaufanie bo w moim poprzednim GTX770 dobrze sprawuje się do dziś - 9 lat... ale tu 500zł droższa bo wersja do OC. Dwóch pozostałych nie kojarzę w ogóle a zotac odrzucam bo ludzie piszą, że głośna.
@Dirian myślisz, że to będzie jeszcze w tym roku i czy różnica będzie faktycznie ta tyle duża, żeby czekać? jeśli chodzi o obudowy, zasilacze, chłodzenie itd. to chyba już mógłbym zamawiać, żeby sobie rozbić wydatki?
@kalderon a z dostępnością już jest ok?
Ale, ze co...Rosja domaga się zwrotu Alaski?
Czemu mam czarne litery na ciemnoszarym tle. Przecież to jest nieczytelne. Tak ma być, czy u mnie coś jest nie tak?
Sorry! nuda w biurze
To prawda, ale ciężko oszacować, czy dalej będą. Jak się spojrzy na wykres, to aż się chce zacytować słynne "Andrzej, to j*bnie". Myślę, że po końcu wojny i ogarnięciu dostaw gazu do EU mogą być również spadki. Dlatego to trochę rzut monetą w 2022.
Co do kwestii ceny to póki co są dramatycznie złe. Gdyby to było 13k, to jasne, brzmi lepiej. Być może w 2023 tak będzie, gdy dużo firm upadnie i robocizna/materiały potanieją.