Temperatura normalna dla tej karty, na RX 5700 dochodziło mi ponad 100C, a w RTX 2060 Gaming Z 90 parę stopni. Wymiana pasty i termopadów deczko obniża temperaturę. Jeśli jest po gwarancji przesmaruj ją dobrą pastą i zmień tą śmieciową budę. Wymiana obudowy na większą i przewiewną w RX pomogła zbić temperatury o około 10C , też było to takie małego dziadostwo SG1 TG gdzie wylot powietrza z karty był prosto na szybę która była 2 może 3 cm od karty... szkło robiło się aż gorące.
Guzik prawda ja miałem 2.5 rocznego RTX 2060 Gaming Z i temperatura na hot spot dobijała do 96-98C. Dodatkowym problemem jest tutaj obudowa która jest złomem.
Po chwili czasu od włączenia systemu co nie włączę to długo trzeba czekać, aby się wykonała czynność. Np. włączę jakiś folder to trzeba czekać i się włączy następnie kliknę w nim jakiś plik to też długo trzeba czekać aby się coś zadziało. Do tego oczywiście słychać stuki jak pracuje.
Witam, ostatnio zauważyłem dziwny problem z moją kartą graficzną gdyż gdy wchodzę w menadzer zadań to użycie dedykowanej pamięci procesora graficznego wynosi 5.5/6 gb a żadna aplikacja nie jest wtedy odpalona i temperatura wynosi wtedy 61 stopni a nic nie jest odpalone wtedy. Tu jest screen z menadzera zadań https://ibb.co/7VZ0FB0 Dodam jeszcze że np. jak wchodzę do gry vanguar to tam widać użycie Vram i sama gra zużywa około 1.6 gb a inne aplikacje ponad 5 gb z czego w tle nic nie jest odpalone co może być tego przyczyną?