W Polsce 5800X3D miał cenę startową 2299 zł,dolar w tym czasie był na poziomie około 4,30 zł. 7800X3D wyceniony tak samo jak 5800X3D w zasadzie u nas będzie miał podobną cenę jak nie taką samą,dolar na ten moment jest po 4,32 zł.
Trochę Ci się pomyliło. Rosja gra obecnie na zniszczenie/zdewastowanie Ukrainy, a także dodatkowo robi to na czas. Licząc, że za kilka(kilkanaście) miesięcy entuzjazm zachodu opadnie. Dodatkowo czekają, aż Ukraina padnie ekonomicznie. Wtedy zaczną się wewnętrzne problemy i tarcia(podział). Jak myślisz w jakich % infrastruktura będzie zniszczona za kolejny rok? I co Ukraina ma odbudować kiedy flota czarnomorska sobie pływa bezkarnie(mogąc razić każdy cel), a zachód nie dostarczył broni zdolnej zatopić te okręty? Rozumiem, że będziesz to robił kiedy na wschodzie masz 300 tysięcy wojaków wroga, a do tego zajęty Krym.
Cześć,
mam pewien problem z POE, może ktoś miał też taki przypadek. Mianowicie, ostatnio wymieniłem RTX 2060 na RTX 3070, zasilacz na 650W oraz procesor z AMD 5 3600 na AMD 5 5600. W biosie zmieniłem taktowanie pamięci ram z 2133 Mhz na 3600 Mhz - jedynie tu wybór padł na profile X.M.P ręcznie nie mogę znaleźć opcji aby zmienić na mniejszą wartość. Włączyłem gierkę i tutaj moje zaskoczenie komputer się wyłącza po chwili grania nie ma tutaj reguł czasami jest to 1minuta i wejście do kryjówki a czasami po 10 minutach na mapce od razu jest zanik zasilania. Komputer daje się odpalić ponownie od nowa. Zarówno na ustawieniach low jak i high następuje podana sytuacja, nawet ograniczyłem klatki do 100. I tutaj zaznaczę, ze taka sytuacja na razie występuję tylko w PoE, testowałem Assasina Creed Valhalla na benchmarku uber ustawienia, League of Legends, CoD warzone 2 zarówno na wysokich jak i niskich nic się takiego nie dzieje.
Sprawdzałem kartę graficzną, temperatura 55 stopni wiatraki na 30%, więc wątpie że to może być to, FurMark 5 minut chodził wszystko było w porządku.
Taktowanie z 2133 Mhz na 3600 Mhz Profile X.M.P działa normalnie w innych gierkach myślałem, że to jest przyczyną ale powrót na 2133Mhz nic nie zmienił
CPU zbadałem temperaturę 55-61 stopni Fan speed 60% - myślałem, że tutaj jest problem przegrzewa się ale też wyrzuciło w samej kryjówce, gdzie stałem w miejscu.
Wyskoczył error od wiatraków w Biosie wklejam zdjęcie.
Sam już nie mam pojęcia co może być przyczyną, czytałem na reddicie i forum Path of Exile, że zdarzały się przypadki kiedy procesor nagrzewał się do okoła 90 stopni. Na moim poprzednim settupie wszystko śmigało.
I mam pytanie odnośnie zakładki Temperaturę warningoraz CPU FAN FAIL Warning jakie opcje tam ustawić najlepiej :). Szczerze gierkę boję się już odpalać.
Będę wdzięczny za każdą pomoc
Pozdrawiam
Dwa pierwsze odcinki nadal są przyzwoite. Jak na ogólną jakość adaptacji gier to powiedziałbym nawet, że wybitne.
Chyba generalnie lepiej poczekać aż wyjdzie całość.