Skocz do zawartości
Camis

Ukraina - Rosyjska inwazja 2022

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, TheMr. napisał:

Jeśli gość który słusznie obala tezę zabicia  Osama bin Ladena w oficjalny sposób, dostał nagrodę Pulitzera za ogarnięcie dwóch dużych afer to znikoma wiarygodność to xDDDD. 

Jednakże w ostatnich latach działalność Hersha spotykała się z mocną krytyką ze strony środowiska dziennikarskiego

Tym bardziej, że ma problem z ujawnieniem źródła tych rewelacji.

9 minut temu, TheMr. napisał:

eśli gość który słusznie obala tezę zabicia  Osama bin Ladena w oficjalny sposób

W Październik 2013Twierdzi on, że rząd USA kłamał o nalocie, który doprowadził do likwidacji Osamy bin Ladena na2 maja 2011. W 2015 roku po śledztwie opublikował długi artykuł na ten temat w London Review of Books . Wersja wydarzeń Hersha jest „brutalnie kwestionowana ze wszystkich stron”, a jego przeciwnicy krytykują go za to, że nie oparł się na dowodach i nie wykazal wiarygodności jego dwóch unikalnych źródeł.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FodEL-HXsAM1FVq?format=jpg&name=large

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Pitt_34 napisał:

Nawet gdyby miał co jest mało prawdopodobne to powinien trzymać to dla siebie, druga sprawa to są domysły jakiegoś dziennikarza a nie potwierdzenie, że to USA zrobiły, a wiarygodność tego Pana jest raczej jest znikoma.

Wyszłoby że zrobiły to ufoludki lub jakiś inny kraj co sobię ogarną inną nitkę... USA ma siłę i za to przypuszczenie spotka ich cichy odwet ale nie taki niż biedakraj gdzie jeden myśli że drugiego przegłosuje. Koniec końców mamy co mamy czyli odepchnięty zarzut. 

Idź do Putina i powiedz że zrobili to jednak dwulicowi Polacy.

Na jakiś rodzaj dywersji i tak możemy liczyć.

Wróć... Jednak oznaczenia ukraińskie.

Edytowane przez wii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

89932e686e7839b771127c7b5b9cc850c57c55f9

Kolejny dzień 900+. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może to jest potwierdzenie plotek, że skończyli się chętni więźniowie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, JDX napisał:

No i cel został osiągnięty. Zamiast gazu od ruskich, teraz płynie od Amerykanów.

No dokladnie. A i Niemcy nie maja juz wyjscia i zamknieta droga do bratania sie z Rosja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Kyle_PL napisał:

Moje zdanie jest następujące: "... sie mu nie podoba, to niech wraca do siebie (tego ZSRR) i tam siedzi."

Ciekawe, co on w ogóle robi na tym okropnym, zepsutym zachodzie :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, JDX napisał:

No i cel został osiągnięty. Zamiast gazu od ruskich, teraz płynie od Amerykanów.

Rzeka kasy płynie do nich...za gaz, broń.

Edytowane przez B@nita
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Pitross20 napisał:

Kolejny odklejony artysta który pcha się w politykę na której gowno się zna. Normalne. Można olać i iść dalej. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, MT®©™ napisał:

Każdy wiedział, że trzeba tego sprzętu kilka razy więcej, a teraz jak krytycznie potrzeba to nie ma. Tak samo rakiety średniego zasięgu do MLRS. Mogli dać je już dawno i ile ruskich by wyparowało do tej pory, gdyby UKR mogli strzelać po całym swoim kraju.

Niby tam pomoc idzie non stop, ale w takiej dziwnej dawce. 

No już się pytałem o to. Nie ma takiego problemu jak z czołgami, nie mówiąc już o samolotach, koszty też inne niż patrioty. Szkolenie trwa coś około 6 tygodni. Zalać kacapskie magazyny i sztaby tym to nawet te manewrujące nie będą zbytnio potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W naszym wojsku też takie hełmy noszą 😐 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Trepcia napisał:

Czyli wychodzi, ze Sikorski mial racje.

Nie wiem kto miał racje ale po wysadzeniu NS pisałem w tym wątku że według mnie to USA zrobiło.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Camis napisał:

Nie wiem kto miał racje ale po wysadzeniu NS pisałem w tym wątku że według mnie to USA zrobiło.

Na poczatku wydawalo mi sie to dziwne ale pozniej tez doszedlem do takiego samego wniosku.

Pozniej pisalem jeszcze, bazujac na mozliwym wysadzeniu NS przez USA, ze Niemcy sa zafukane na dostawe czolgow bo oczekuja od USA dobrych gwarancji ceny na importowany od nich gaz. I nagle ni z gruchy, ni z pietruchy, worek z pomoca sie rozprul.

Dzisiaj informacje sie pojawily, ze w przyszlosci Pantery moze trafia na Ukraine. Skad taka nagla zmiana wielkiego hamulcowego? No musialo byc klepniete cos pod stolem. A co Niemcy chcialy/chca to kazdy wie - taniego gazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśni ktoś jaki USA miałyby cel w zniszczeniu NS? Nie neguje, po prostu pytam. By mieć wyłączność na dostawy gazu dla Niemiec?

Ja uważałem, że to Rosja sama sobie wysadziła ten gazociąg. Przecież w innym wypadku Putin zaplułby się od miotanych gróźb, a oni siedzą cichutko.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Flik napisał:

Wyjaśni ktoś jaki USA miałyby cel w zniszczeniu NS? Nie neguje, po prostu pytam. By mieć wyłączność na dostawy gazu dla Niemiec?

Forma nacisku na Europe i zmuszenie wachajacych sie do opowiedzenia, po ktorej sa stronie. Cos w stylu "ja mam tutaj wojne a Wy robcie co chcecie ale za moimi plecami gazu od Ruskich kupowac nie bedziecie. Czas na uzupelnianie magazynow minal".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, wii napisał:

Wstawiałem 1-2h temu :E 

17 minut temu, Flik napisał:

Ja uważałem, że to Rosja sama sobie wysadziła ten gazociąg. Przecież w innym wypadku Putin zaplułby się od miotanych gróźb, a oni siedzą cichutko.

USA będzie sprzedawało przez cały rok gaz do Europy w cenie 30€ MWh, kręcą srogie lody na tym. https://energia.rp.pl/gaz/art37787041-kuszaca-cena-gazu-z-usa-nizsza-od-rosyjskiej

https://energia.rp.pl/gaz/art37790671-gaz-juz-po-599-dolarow-i-bedzie-dalej-tanial

37 minut temu, Trepcia napisał:

Dzisiaj informacje sie pojawily, ze w przyszlosci Pantery moze trafia na Ukraine. Skad taka nagla zmiana wielkiego hamulcowego? No musialo byc klepniete cos pod stolem. A co Niemcy chcialy/chca to kazdy wie - taniego gazu.

Pantery to już czysty biznes. Rheinmetall nie ma mocy produkcyjnych, a Pantera to teraz makieta i wóz demonstracyjny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi