Ja wcale nie potrzebuję streszczenia. Tutaj było pytanie:
Dopiero teraz odpowiedziałeś:
Czym to się różni od tego co ja napisałem: "problem w tym że niektórzy mają głos, a nie powinni"? Wiem, że moja wersja brzmi bardziej radykalnie ale w gruncie rzeczy sprowadza się do tego samego.
Tylko znowu piszesz, że:
Ale przecież, to jest problem demokracji. Ludzie którzy z jakiego powodu nie są świadomi podejmowanych decyzji jak wiek czy "głupota" (wg Korwina) to właśnie największa bolączka demokracji. Znam takich którzy mówią, że rząd powinien dodrukować pieniędzy i dać każdemu (dorosły człowiek, serio). Ta sama osoba potrafi narzekać, że wszystko drożeje 😶 Czy taka osoba jest świadoma podejmowanych decyzji czy nie?
Wiele razy słyszałem jaki to pis jest niedemokratyczny i że teraz będą przywracać demokrację itp. Ledwo co pis przegrał, a już widzę że Hołownia chce obniżyć wiek do głosowania. Jak myślisz w jakim celu? Czy gdyby pis miał największe poparcie wśród młodych to Hołownia wyszedł by z taką propozycją? Natomiast tutaj dyskusja zeszła nawet na rozmowę o seniorach.
Nie musi być tak samo sprawcze żeby brzmiało jak hipokryzja gdy jest wypowiadane przez osoby które narzekają jaki to pis jest niedemokratyczny. Dlatego pisałem, że lewica lubi narzekać na demokracje gdy wygrywa partia prawicowa (pis to taka fałszywa prawica ale już nie ważne). Wtedy nie ma demokracji tylko faszyści dochodzą do władzy.
PS. przepraszam, że post taki poszarpany i chaotyczny
Instalacja zawsze najnowszej stabilnej kompilacji na tą chwilę Windy 11 z pendriva + najnowsze sterowniki dla Windowsa 11 64bit. Potem tymi programami out syfiaste zbędne apki Windowsowskie + telemetria out O&O App Buster removes Windows Apps you don’t want. Freeware. (oo-software.com) i O&O ShutUp10++ – Free antispy tool for Windows 10 and 11 (oo-software.com) Potem instaluje podstawowe programy + gry.