Zrobiłem undervolting mojej grafiki 4090 programem Msi Afterburner według sposobu Techmaniaca Link na całej krzywej napięcia. Problem polega na tym, że z każdym włączeniem komputera parametry krzywej się rozjeżdżają i muszę na nowo ustalać nowy profil bo stary nie chce się włączyć. Czy macie na to jakiś sposób bądź alternatywę dla Afterburnera?
Mój undervolting:
Taktowanie bez zmian: 2745 MHz
Napięcie 1050 -> 975 mV
Siemka, przychodzę z zapytaniem. Jaki intefejs byście polecili do Beyerdynamic dt 770 pro 250ohm? Budżecik to 400zł. Ogólnie stawiam na cena=jakość. Z góry dzięki!
Na youtube się wyroiło "geopolityków" tłumaczących "jak jest", właśnie przez sprowadzenie zawiłych stosunków międzynarodowych do poziomu kolorowych kulek z memów: Ta kulka nie lubi tamtej kulki, a ta trzecia chce od pierwszej czegoś tam. Ludziom się to podoba, bo ludzie ogólnie lubią proste odpowiedzi na skomplikowane pytania. A w każdym kraju, nawet dyktaturach są różne grupy, różne interesy, różne priorytety. Na czym innym zależy różnym biznesom, co innego myśli opinia publiczna, nawet w rządach są różne frakcje.
Ale też nie można mówić, że państwa jako podmioty nie istnieją w ogóle, nawet w tych bardziej "z kartonu" to jednak rząd prowadzi jakąś mniej lub bardziej spójna i skuteczną politykę, a przynajmniej próbuje.